Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85665
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 6-11-2007 02:45 PM | Show all posts
ada ker camtu laks...

aparaaaaaaaa

kalau bagus kata la bagus.. kalau tak katakan tidak....
diff org diff opinion maaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 08:21 PM | Show all posts
nanti kene sensor pulak thread nih

cranko, awak laki ke pompuan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 08:22 PM | Show all posts
nanti kene sensor pulak thread nih

cranko, awak laki ke pompuan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 09:35 PM | Show all posts
ala cita la cipan.. ko letak gambo sekali.. biar tegoda aku nak pi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2007 09:36 PM | Show all posts
ala cita la cipan.. ko letak gambo sekali.. biar tegoda aku nak pi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 09:18 AM | Show all posts

Reply #83 cipanbakar's post

wa pompuan... apsal cipan??


besuk wa gi batam.. bawak member porem gak.. hehehehehehee
nak gi makan ayam penyet di Nagoya Hill dan gi spa di Mustika Ratu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 09:12 PM | Show all posts
Originally posted by halimunSER at 6-11-2007 09:36 PM
ala cita la cipan.. ko letak gambo sekali.. biar tegoda aku nak pi..


ye lah yelah aku citerlah

actually plan asal nak pi 2 orang, tp mangkuk ayun tuh mintak pospon. tp aku pi jek la sorang pun. asalnya nak pi petang tp sebab takut terpaksa balik ari, so amik feri pagi la. tiket nih bile beli, bleh pakai sebulan, just bayar boarding pass jek sebelum naik feri. tp feri pagi jek konfem, petang kene tepon lepas tengahari baru leh konfem ada ke takde. so pagi tuh aku pun bertolak la ngan semangat waja untuk discover batam,, the lelaki's paradise

feri perjalanan amik mase sejam setengah campur terhegeh2 kat port total 2 jam la. sampai sana baru aku tukar duit kire seringgit=2650 rupiah. kat jeti point tuh aku lepak2 dulu then ronda2 tengok orang. memang banyak teksi. tp diorang kate yg berlesen yg plat kuning, yg plet itam tuh namanya teksi liar!! tp teksi diorang pun dasat2 ooo, semer keter import. siap evo pun jadik teksi. tp tengah belek2 pelbagai jenis teksi kat situ, ada plak ternampak wira. try gak belek2 kot2 tuh wira jadian dimodified dari mitsubishi, tp konfem memang wira

pastuh kat seberang jalan jeti point tuh ada shopping kompleks batam centre point. lunch la makan nasi goreng seafood. banyak dia nya lauk pauk dia kasi tp tak sedap pun, maybe tak kene taste aku kot sebab tak pedas langsung. rega stended la takde la murah pun. pastuh guna resit tuh bleh naik bas free yg memang sedia ada kat situ. bas tuh akan bawak pegi ke beberapa hotel kat batam. so aku hop in jek la. takde plan pun nak pi hotel mane. tengok dalam internet pakej hotel semer mahal2 kat rm200. so aku ingat kalo mahal sangat hotel, aku balik terus la. dah la aku dah rase tak beberapa besh pun batam nih. takde bezanya ngan mesia. kalo gi singapore tuh feel nya lain sket, rase cam kat europe jek. batam nih bangunan banyak, cun2 (ada bangunan cam kapal tuh unik gile) tp jalan nya buruk, kecik cam jalan kampung.

so lepas hop in bas tuh, aku pun tengok2 jek la keliling bandar. sampai la kat satu area tuh ternampak ada beberapa hotel dan shopping centre. gua pun terus turun la. pusing2 jap then try tanye satu hotel tuh nampak cam tak beberapa mewah tp bersih. jeng jeng biliknya hanya rm70 jek dan itu adalah bilik double, siap ngan set sofa meja, dan bathtube. wahhh murah pulak. apesal dalam pakej semer bagi hotel mahal??

cek in then jap tuh ada orang antar air ke bilik. aku pun tanya pasal spa. dia tanya nak urut ke nak ayam. urut dalam rm30, ayam sehari rm100(nih harga hotel taww, high class sket) aku cakap nak urut jek. dia cakap nanti kalo nak, jumpe dia. aku cakap ok, pas mandi aku jumpe dia. pas mandi tibe2 ada orang ketuk pintu. rupanya dah sampai pun tukang urutnya. aik belum order lagi dah sampai, ini sudah bagus. tp memang cun gile la tukang urut tuh. skali tengok cam nia ramadhani pastuh sesi mengurut la, sedap gile. rase longgar sendi2 badan. pas dalam 15 minit dia tanya, 'bang, nak urut jek kan?'. aku reply la 'ye lah, nape?'. saje jek buat2 tak paham beberapa minit pastuh dia suruh tanggal tuala, sebab senang nak urut kat lutut ke punggung. aku cakap kalo dia bukak, baru aku bukak dia cakap tak boleh, sebab tuh dah kira lain harga. pastuh dia explain la kalo urut jek harga dalam rm30 jek, tp kalo nak lebih kene tambah lagi dalam rm75. pakej tambahan nih ape saje la dari nak tengok dia bogel, raba dia atau main terus so kalo yg gatal nak raba2 tuh baik main terus, sama harga jek. tp ada syarat la dia punya barang jangan tengok, dan mesti dalam gelap. alahai bersopan tul orang indon nih sampai ayam pun pemalu2 gitu tp aku cakap 'no thanks'. korang caya tak?

abih ngurut, gua pi ronda2 kat shopping kompleks berdekatan. tak menarik langsung compare ngan singapore. makan pun tak sedap. then dalam kul 8 tuh aku menuju ke tempat pusat massage. ada beberapa pusat kat situ. tp jalan2 kat situ gelap, then ada beberapa mat moto lepak kat situ jeling2. so aku patah balik. pi kat tempat lain, tp kat situ ada beberapa budak kecik tengah berkumpul kat depan money changer. cepat2 diorang datang kat aku mintak duit. ingat nak bagi, tp tengok punya la ramai budak2 lain kat situ. so aku buat2 bodo jek. tp budak2 tuh terus jerit2 mintak duit kat aku sampai sayup2 aku dengar. celaka tul, aku pun cepat2 pi masuk kat pasaraya berdekatan dan kuar ikut pintu lain. tensen tul, terus balik hotel. tp malam masih muda, aku kasitau kaunter hotel nak tukang urut sorang. 10 minit dah sampai. episod nya sama ngan petang tadi punya

esok pagi plan nak sewa reta sewa pusing2 batam. sejam agensi tuh punya rate 60000 rupiah tp kene sewa at least 3 jam. tp konon2 leh runding lagi ngan drebar. tuh harga plat kuning la, kalo teksi liar tatau la. tp baru teringat semalam aku tak tanya ari nih ada feri tak petang kang. aku nak balik ari nih, sok dah keje. arghhh so gi jeti point dulu, kali nih naik van yg dibuat bas mini. banyak siot, terjerit2 jek diorang panggil orang naik. yg aku perasan kat batam nih rasenye 50% kenderaan kat jalan leh jadik kenderaan awam, semer terjerit2 tanye ko nak gi mane. so naik la van nih cakap nak gi jeti, dia kate boleh2. bayar 2000 rupiah, tp lepas sejam ntah mane la dia bawak aku sampai la kat satu tempat tuh. then dia kasitau dah sampai kat dia punye stesen ujung dah. aiyakkk diorang tak kasitau aku time dah sampai kat jeti tadi, aku mane la tau dah lalu tadi. diorang suruh aku patah balik naik moto, harga 1000 rupiah jek katenye. diorang siap bagi balik 1000 rupiah untuk aku buat bayar tambang moto tuh baik gak diorang nih, ingatkan semer penipu tp feri petang kul 5(mase batam lambat sejam). leceh la. so terpaksa la amik tengahari punya, tak sempat nak ronda2 batam

so kesimpulannya orait2 jek la batam nih. pada yg nak gi spa, memang beshhh walaupun tak sempat merasa spa yg sebetul2nya. pada yg nak carik ayam tuh, rasenye takyah la. harga nya takde la murah sangat. aku tau la harga pasir gudang sebab bespren kat kilang aku pun bapak ayam junior kat tempat keja aku nih ramai foreigner (bangla, india, nepal) so diorang nih memang kene bagi pompuan. kalo tak dapat pompuan, kambing pun diorang bantai so member aku ni kejenya jadi perantara bapak ayam ngan bangla2 nih, set kan mase dan tempat. reganya lebey kurang jek tambahan pula pasir gudang nih rasenye lagi ramai orang indon dari kat batam sendiri tp kat batam nih kelebihannya, menda2 nih cam 'halal' dan open. dan takde orang kenal ko. so ur call

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 09:29 PM | Show all posts
cranko, sedap ke siput kat situ? rugi la tak rase banyak2 siput, tak sempat dan malas nak gi. orang indon nih cam peramah, tanye sket 10 pages diorang jawab. so ari tuh diorang ada suggest beberapa tempat siput yg sedap, tp malas plak nak pi

spa mustika tuh camana pakejnye?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 07:24 PM | Show all posts
cipan... lapuran yang meyakitkan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 07:52 AM | Show all posts
meyakinkan atau menyakitkan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 10:28 AM | Show all posts

Reply #90 cipanbakar's post

tapi ko cite sekerat jalan...ko bukak ke tidak tuala ko?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:03 AM | Show all posts

Reply #87 # 88 cipanbakar's post

Cipan...
kerana aku tak mo pening kepala.. aku caya jer laaaaa citer ko mintak urut badan jer.. urut lain tak
psssttt.... ada  sorang apek teksi bgtau aku..ramai lelaki cari  perempuan batam kerana mereka mengepit cam kepitinggggggggggg (ketam) :devil: tapi tu korang tepok dada tanya iman lah kan....

sewa teksi Rp60,000 sejam mahal ooooo...
semalam wa gi Batam..bwk sorang forummer cari & her family, sewa keter lari tu.. dari pagi (9am) hingga kami balik kul (8pm) = Rp250,000.00
yg penting.. tak yah nak pening2 cari taksi mana nak gi dia hantar....

kalau hotel.. mmg tak yah risau arrrr. di sana hotel harga Rp180,000 bersih2 dan selesa.. melambak2.....pilih saja mana yg suka.. yg dekat ferry terminal kek.. yg dekat nagoya kek.. yg dekat mall kek.. semuanya ada sih bung.. hehehehehehe


========================

Ok.. semalam wa gi spa di Tiara Mustika - Batam Center (tempat regular aku gi)
Spa - tradisional (Mandi Susu) = Rp185,000
Ear Candling (buang segala taik telinga aku yg buat aku kureng pendengara   = Rp90,000
Tips = Rp50,000 (penat aku tgk si Tirasti tu kerjakan badan aku yg besau nie
total spending wa RP275,000  = appx S$52.00
Exchg rate; S$1 = Rp6200

kita (4 org) gi makan seafood dinner kat daerah Bengkong  Rp 463,000 = S$75
menu :
ikan kerapu stim
udang segar di goreng tepung
ketam cili
crayfish - di bakar
sayur kangkung belacan
termasuk nasi & air

makan tengahari di nagoya hill;
ayam penyet sepinggan RP12,000 = appx S$1.90
juice avocado segelas; Rp8000 = appx $1.20


pagi.... kami makan nasi padang ...
yg ni mahal sket.. kerana rasanya kami kena ketuk sket kut.. tapi ok gak laaa
makan 5 org kena dlm Rp210,000 = appx S$34.00
tapi lauk dia ada berbelas macam yg terhidang.. kami pilih dlm 10 ke 11  jer tak silap

sebelum pulang ke singapore.. singgah di megamall batam center beli donut j & co.. www.jcodonuts.com   hehehehehehe...
kami beli sorang 2 dozen; Rp 89,000 = appx S$14.50
pat singapore 1 dozen jer dlm S$12 - 13....

hehehehehee....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:08 AM | Show all posts

Reply #91 cik_kaer's post

pstttttt... ko fikir2 sendiri la cik_kaer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 11:40 AM | Show all posts
cipan.. maksud aku menyakin kannn...

cranko,

spa tu lelaki boleh juga kaa..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 01:50 PM | Show all posts
batam nieh kira pulau mengurut lah ek ...okies...shopping kat batam apa yg berbaloi, selain spa,urut...ada bebas cukai ker?...mesti indon kat sana ckp cam org johor jerks..sbb loghat riau cam melayu biasa2 kan?...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:34 PM | Show all posts

Reply #92 cranko21's post

ko ni buat kite makin teruja la nak ke batam..tgh tunggu geng dr kl jer..depa dtg je mmg kite nak serang batam tuh...

kite pun tak nak pening kepala..ktie caya je la cite cipan tuh(mmg kuat betul iman die )
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:42 PM | Show all posts

Reply #94 halimunSER's post

spa yg member cari tu pergi untuk kapel..
means satu bilik somi/isteri masuk di urut dan di scrub sebelah menyebelah katil..

psl spa lelaki laks.. wa tak tau..
tapi rasanya ada.. kat mana wa tak tau laks
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:46 PM | Show all posts

Reply #95 remizati's post

percakapan dorang cam org indon lah..

tapi kalau org dari padang.. ckp dorang mmg cam melayu sket..
batam ni penduduk dia byk pendatang dari macam2 daerah di indon.. tu yg berbagai2 ada...

barangan2 berjenama pun byk gak kat sana ..
wrangler, polo, dan mcm2 la..
barang2 imitation pun byk oooo

semalam kat nagoya hill.. ada beg bonia tgh sale.. dlm Rp190,000 (S$29) tu belum tawar lagilah.. wa ingat tulen.. rupanya .. tiruan dari korea.. hehehehehehehee..
so in other words.. nak beli apa2 pun di sana.. tanya dulu.. tulen atau tiruan...
tapi kat terminal batam tu..ralph polo shirt mmg cam murah. ni mmg butik ralph lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 03:49 PM | Show all posts

Reply #96 cik_kaer's post

cik kaer..
let me know if you need contacts for local trspt ... hotel...
wa kasi the contact
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 04:10 PM | Show all posts

Reply #86 cranko21's post

cranko! spa Mustika kata mana? mahal tak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092941s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list