Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
86689
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2007 01:32 PM | Show all posts
Reply  #136 cipanbakar's post

Cipan,
bogel jerrrr.....  


Reply  #135 cik_kaer's post

Cik Kaer,
hehehehe... nampak gaya camana pun dia mesti nak gak try tu... heheheee


Reply  #140 cipanbakar's post

cipan,
salah sorang bf aku kata..
certain part of Batam ni cam kat Chicago! You never knew when someone gonna mug u! hehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2007 01:29 AM | Show all posts
cik kaer, dah pegi nanti jangan lupe citer yek. especially part bukak ke tak tuh


cranko, ada jalan2 sampai ke pulau2 berhampiran ke? kononnya pemandangan kat situ paling marvelous, dihubungkan dengan 7 jambatan dan terdapat perkampungan yg didiami oleh orang2 vietnam. teringin plak tp mesti mahal kan teksi nya kalo jauh2 gitu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2007 11:49 AM | Show all posts
best la plak Batam nih.. tak tpikir plak bab spa seblom neh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2007 09:38 AM | Show all posts

Reply #142 cipanbakar's post

koooo niiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2007 11:31 AM | Show all posts

Reply #142 cipanbakar's post

cipan..
ada gak wa gi pulau2 sekitaran.. tapi serammm arrr.. naik sampan kecik2 tu.. adehhh.. masa sampan tu jalan.. wa pegang tepi sampan.. mencecah jari2 wa weiii.. kecuttttt perut wa... dah la masa tu dorang tak kasi baju keselamatan ke amenda..

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2007 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 6-9-2007 09:47 PM



Asian Hotel baru SGD 65.00, selesa. puas hati klu bawak ayam sekali atas katil

Batam prefer dollar Singapura.



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 09:34 PM | Show all posts
macam mana nak pegi sana kalau dari selangor...ada tongkang tak dari pelabuhan klang...atau naik bas...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 10:52 PM | Show all posts
Cranko..jgn le lagi pegi jauh2 nah sampan kecik tu...bahaya..nanti akak tak de lagi tok guru ajo buat puff
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 09:57 AM | Show all posts

Reply #148 ainunaina's post

hahahaha yelah ainun.. akak soram ooooo.......
hahahahaha.. dah lah akak ni bulat dan berat.. soram tul kalau karam.. adehhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 10:09 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 28-11-2007 09:57 AM
hahahaha yelah ainun.. akak soram ooooo.......
hahahahaha.. dah lah akak ni bulat dan berat.. soram tul kalau karam.. adehhhhhhh



same la kite cranko...akak ni kalo tenggolam tak timbul2 dahh.......seram..kang tak ngaso tengok menantu ngan cucu.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 12:00 PM | Show all posts
ishhh biler lah aku nak sampai batam nie.. kumpul geng geng semua tengah pokai ujung tahun nie... anak anak sekolah.. bonus pon xdak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 04:34 PM | Show all posts
crank nak contact no supir tu bole tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 02:29 PM | Show all posts
cik_kaer,

jgn lupa gi makan seafood di sana tau.. gi tmp kelong di batu ampar yg leh nampak tampines tu ya.. hehehehehehee
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2007 03:43 PM | Show all posts
akan kuredah insyaallah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 02:12 PM | Show all posts
dengar korang citer bab spa & shopping cam teringin nak pi batam.
kalau gi batam ni naik feri dari johor, brp lama leh sampai?
kalau bawa baby selesa ke naik feri ni?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 05:53 PM | Show all posts

Reply #155 dseries's post

dari s'pore ke Batam dlm 30 mins
so dari Johor jauh sikit.. abt 1 hour kut...

kalau ferry tu besar.. rasanya takde hal bwk baby.. coz ada gak kwn yg gi batam bwk baby dorang...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 06:23 PM | Show all posts
thanks cranko,

dekat jer ek dr s'pore.
balik hr pun ok lah mcm ni kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2007 07:34 AM | Show all posts

hai

selamat tk nk pg batam skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 08:28 AM | Show all posts
ok jer..
I am planning ke sana 22hb nanti insya'allah..
member I di sana kata berduyun2 gak yg gi sana bulan cuti sekolah ni.

cuba air lebih gelora lah.. sooo yg senang mabuk laut tu.. ambil precaution eh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 08:10 PM | Show all posts
nak cerita experience kiter ke batam as makcik. berbekalkan sis cranko punyer advice, kita beli ticket kat harbourfront jetty, 2nd floor. with penguin ferry. althou it was sunday-ticket kene beli 1 day in advance, banyak package tak buka. tapi penguin ni ada. counter yg tepi toilet tu. paid SGD 50 pp for day tour/ferry/inc seafood lunch/taxes and fuel surcharge. basic fare/package SGD38 jer.

so we went on a monday. orang tu advice kena sampai awal sket, coz hari kerja. ramai owang usung laptop naik ferry gi kerja batam. kalau lambat, takut line panjang for immigration dsb...karang terlepas feri. tapi s'pore very efisen gitu, kejap jer.

naik feri pun guna touch card. kalau not our turn, menda tu flash merah. jakun jap, mesia takder gini. naik feri aircon best, tertidur nyenyak, tatau how long it took.

sampai batam center, kena clear immi jugak la kan. omputeh dia wave masuk dulu, mulalah hati nak umpat, rupanya derang kena bayar visa. kita pree. line panjang, tapi meka laju jer process. orang immi dia pun more human gitu.

toilet jetty batam center okeh2 jer cam mesia la. rupa2nya kita berdua jer lam tour tu...monday kan...best jugak, satu van ana yg punya.

first stop ker "penang bridge" dia. panjang bridge untuk connect the surrounding islands in batam. they very proud of this. otw ke situ ader setinggan settlement, nama kampong aceh, sbb org aceh lari situ after tsunami. pastu gi tokong buddha-besar and bersih. amik gambar. buddha dia spesel sbb laughing. pastu drive thru kampong seken/second. nama gitu sbb tu tmpt jual barang/baju sekenhen from s'pore.

pastu the tour guide sound-nak beli kek lapis batam tak? sekilo SGD23 jer. wow sekilo tu. kita pesan baru dia bakar. balik nanti dia hantar b4 sampai feri. kita pun okeh jer. pastu pegi tempat jual ikan masin/kering. nothing spesel. better lumut punya. beli jajan utk bawak balik s'pore.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082720s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list