Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
86643
View
439
Reply

Batam, Indonesia..

[Copy link]

Author: musafir_665       Show all posts   Read mode

Post time 11-12-2007 09:06 PM | Show all posts
sambungan...

seafood lunch tu mmg best. yg paling sedap siput gong gong..omputeh cakap periwinkles. hubby tak caya yg lunch included sbb food mmg banyak, ikan sekor makan 2 org. duduk meja ikut tour bus kita, yg tour bus 7 org pun dok semeja tapi ikan lagi besor lah. ada chili crab, butter prawns, gong gong, stong tepung, kankong belacan, fish soup vege and buah2an. masa tu baru sedar rupanya waktu batam lambat sejam, no wonder lapar, tengok jam restoran awal lagi-lenkali bawak jam, okeh.

pastu dia bawak sopping polo outlet, nothing spesel IMHO. pastu patut ada buddha lagi-tapi i mintak terus pegi sopping center. sebelum tu booking aromatherapy massage at 4pm. pegi batam shopping center-begitulah agaknya namanya. wah....people...if you female and handbag and shoe loving...mahu gila jadiknya. imitation branded bags from taiwan punyala banyak, dari imi grade B sampai A. terliur betul. mmg cantik. kita yg tak suka LV pun boleh rambang mata, ada chloe, hermes, jimmy choo, prada pening lah jugak. tapi tak terbeli sbb dah soppimg sakan in S'pore cuma beli luggage bag nak isi barang sopping tadi. sapa nak wat niaga mmg boleh sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 09:21 PM | Show all posts
massage...secara makcik.

awal2 lagi i dah sound the girl tor guide kitaorg-cun gak-i nak massage tempat respectable sket arr. dia bawak Hotel 89. dia cakap so far tempat ni tak penah disappoint customer lagik. since kita pun dah penat, amik aromatherapy full body massage-sorang SGD 60. side by side with hubby...they were good. mostly from pulau jawa. urut, pijak2, urut with lutut tu yg best, urut peranakan and breast. malu lak tapi derang professional lar.

baru nak tertidur, masuk this group of rowdy mesian/s'poreans. derang ni agaknya berani2 takut. cakap suggestive giler with the girls, kuat lak tu, tapi cam tak berani la. the girls lak w'pun nampak kampong brand of inesen, tapi faham BJ/****words in english, i'm impressed. mungkin not as inesen as i thot. but they were good. maybe next time leh wat half day treatment.

sepatutnya shopping lagi, tapi tanak spoil the mellow feeling from spa, so kitaorg mintak balik jetty jer. kek lapis dah deliver. mmg freshly made, soft sgt, sedap.

driver and guide happy sesangat with tip SGD13 each(kasik 50-tolak 23 utk kek, kira keep the tip). sian pulak tengok derang, i kena hujan, the girl siap lap with tissue lagi, payungkan dsb.

immigration was a breeze, masa tu nampak indon ramai naik ferry ker stulang laut,johor. terfikir lak, next time leh amik from stulang laut lah. yg ke port klang pun ada, tapi tak pulak nengok rupa ferinya. balik tidur lena lam feri. immigration s'pore cam boring jer layan orang balik batam. aunty2 batam lak siap mandikan anak kat toilet jetty harbourfront-sepoyel lak.

in conclusion, next time leh ajak geng shopping, maybe ex-stulang laut. sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 09:55 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 5-12-2007 02:29 PM
cik_kaer,

jgn lupa gi makan seafood di sana tau.. gi tmp kelong di batu ampar yg leh nampak tampines tu ya.. hehehehehehee


Alaaaaa Batam dan Singapura bukan lah jauh sangat.. Macam Kuala Perlis dan Langkawi aja..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2007 05:55 AM | Show all posts

selamat tk skrg?

nak pg dlm bulan 2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 09:41 AM | Show all posts

Reply #162 cherub's post

wah cherub.. seronok baca your trip...
berapa jam your aromatherapy spa tu dear?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 10:27 AM | Show all posts

Reply #165 cranko21's post

2 hours. mmg mengasyikkan. guna jasmine oil coz lavender habis, in high demand. it's javanese massage with a bit of balinese and thai style thrown in. haa...mmg dia cradle kepala and urut2. heaven. dia siap betau kat girl balik curtain to tell my hubby that dia nak urut my peranakan sekali. i cakap i tak penah buat lagi, she siap leter2 cakap pompuan shud do this on regular basis. mmg ada improvement pun.

next time kalau boleh pergi lagi nak plan camni:
spa, the makan, then shop then reflexology/mani/pedi baru balik.

thanks cranko, your advice on my s'pore batam trip was very2 useful. my hubby pun heran, mana tahu semua ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 10:35 AM | Show all posts

Reply #166 cherub's post

for 2 hours.. then it is worth it lah.. hehehehe


no problem cherub.. glad what I told you is handy....

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 10:38 AM | Show all posts

Reply #167 cranko21's post

eh silap....SGD60 tu untuk both of us...he hee...sbb bukan i yg bayor...lupa laks..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 11:00 AM | Show all posts
ooo .. kalau gitu mmglahhhhhhhhhh worth it!!!!!


kalau di Tiara Mustika / Mustika Ratu .. Full Aromatherapy Spa treatment insisting of  mandi segala... appx Rp250K to Rp280K (Appx S$40 - S$45) all in all dlm 2.5 hours treatment.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 12:49 PM | Show all posts

Reply #169 cranko21's post

cranko21 ,

i nak gi batam this 26, tinggal kat holiday inn tapi blm book d spa lagi.
Mana lagi berbaloi, urut kat tiara mustika or tea tree spa yg kat holiday inn hotel.
I nak gi 3d/2n, so selain spa tak tahu nak buat apa lagi.
Pergi dgn hubby so kena buat plan kalau tak nanti lepak kat hotel aje.
Ingat nak gi megamall kat batam ctr tapi i nak ferry berenti kat
waterfront, itu yg confius. Any suggestion?
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2008 10:06 AM | Show all posts

Reply #170 ezanne's post

alamak.. sorry dik.. terlepas pandang your question ni.. how was the trip??
citer lah sket...

last weekend baru bwk my sis and kawan2 dia gi batam...
gi spa & makan seafood...

harga ferry dah naik lah sekarang (Penguin Ferry)
ticket S$36
seaport tax di Batam nak balik S'pore laks.. naik dari S$2 ke S$6  - karut tul!

sib baik harga rawatan spa di Tiara Mustika tak naik2 lagi.. heheheehe

I buat rawatan spa mandi lulur Rp175k tapi I dpt discount 10% sooo jadilah dlm Rp166
Buat facial + anti aging mask = Rp75K + Rp45K
ear candling = Rp90K

hehehehehee.. semuanya dlm 4 jam punya masa.. hehehehehee


oooo tapi yg interesting gi Batam this time..
terserempak ngan Kerabat Raja Johor..
hensemmmmnya cucu Sultan Johor....... meletsssss gituuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 02:48 PM | Show all posts
hai semer, hai batam

nanti i akan dipindahkan balik ke jb. so welkam me back batam ku


kalo naik feri dari stulang laut, parking nye camana ek? mahal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 03:10 PM | Show all posts

Reply #172 cipanbakar's post

aku ghase kat depan terminal feri tu...aku ghase la kan...aku pon nk pegi batam 18hb may ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 04:49 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 17-4-2008 03:10 PM
aku ghase kat depan terminal feri tu...aku ghase la kan...aku pon nk pegi batam 18hb may ni...


ye lah kat depan. brapa rate nye. aku penah pi singapore parking kat2 ngan cs kene bayar rm60 untuk 2 ari
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 05:11 PM | Show all posts

Reply #174 cipanbakar's post

rate tu aku x sure.....nnt aku tnya adik aku.  dia sekrg kat bangkok...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 05:46 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 17-4-2008 03:10 PM
aku ghase kat depan terminal feri tu...aku ghase la kan...aku pon nk pegi batam 18hb may ni...


oi oiii...:@
tak reti dok dendiam ka?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 03:13 AM | Show all posts
batam aku xpnh g tapi pulau yg dkt dgn batam aku pnh la pegi, pulau karimun.naik feri dari kukup.jauh jugak..2 jam ada kot.pulau ni boleh tahan jugak
dahsyatnye.ayam merata2...uh jd takut plak.aku smpt pegi satu petempatan ayam2 ni.. tu pun dibawa oleh pak supirnya..mcm satu kwsn taman @ kondo
la. masuk situ dikawal oleh bpk2 ayam n orgnya.dr dlm van tu aku boleh nmpk la suasana kat situ. yg xblh lupa bila pak supir berentikan van n mamat ni
tnya...pak supir bgtau tgk2 je bwk kwn2. aku dok ingt kalo diorg x bg kuar msti xsmpi malaysia dah...ngeri pun ada.mula2 xnak pegi ..takut jgk tp mmber
aku ni bgtau kite g tgk je..kami pun stuju la. lg 1 cite masa mula2 smpi kat jeti pulau karimun ni kami dikelilingi oleh ramai pak supir...dlm 30 org jgk la.last
imigresen indon ni jerit ' jgn ganggu mereka ' n bgtau kami supaya pilih sorg kalo x mmg x slmt la.sume nak ngikut. plg best plak mkn nasi padang..uh..cite kat hotel plak kene kacau dgn agen2 ayam ni.bnyk lagi la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:05 AM | Show all posts

Reply #176 Achik-Yaya's post

hehhehehe....sampai sini ko ikut aku chik....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 18-4-2008 11:05 AM
hehhehehe....sampai sini ko ikut aku chik....


aku sekodeng kau..sbb aku tau..kau mesti tak reti dok dendiammmmmmm..asik nak naik kapalterbang ajer!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:40 AM | Show all posts

Reply #179 Achik-Yaya's post

sabar jelah... gi batam pulak ker orang  tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076328s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list