JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
103614
View
714
Reply

[ANIME] Gundam (gundam 00 the movie....)

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2005 03:20 AM | Show all posts
Originally posted by asellus at 6-2-2005 06:33 AM:


Tak tahu pula aku, sebab aku waktu tengok Gundam Seed dulu tu aku skip OP dan ED, sebab tak ada yang best.
Kalau ada pun memang kena potong habis punya macam Shin Chan.:cak::cak:

[img]http: ...


Memang hodoh dan buruk dubbing Gundam Seed ni .. hancur terus anime dia .. bagus tak payah tengok .. tengok yang DVD lagi bagus ...

Memang intro Opening Gundam seed kena potong :lol ... Tidak sesuai rancangan anime ni di pasang pagi pagi  ..

oh ya .. kau ada ingat ker episode 50 tu .. ada babak bogel perempuan beb masa si  kira yamato mau mampus dan tiada harapan  tapi selamat juga dia  oops dah terspoil dah ho ho ho... :cak: ...

Kemungkinan cerita gundam seed nak sampai  episode 50 mungkin samar samar kot di sebabkan babak bogel ni . :lol :lol ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 04:18 PM | Show all posts
Gua tonton Gundam Seed.... OK gak ceritanya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 07:23 PM | Show all posts
demi zaft lollollollollol:lol
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 11:00 PM | Show all posts
zaft no tameni = demi zaft
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2005 01:13 AM | Show all posts
ep.50,
ala...biaser laa nak wat cam ne....ntah cam ne dia nak cut part tuh ....

op1...hhmmm..dia cut ker.... wutever pun..intro music op1, invoke tuh best giler...juz intro music yg cinonet gile tuh wat aku tiap kali nengok pun tak skip op1....lol

yeah....demi ZAFT..lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2005 01:36 AM | Show all posts
kot ader adegan bogel tu die potong je.tapi kalo melampau mcm dlm sesetengah siri Cardcaptor Sakura,die buang terus
Reply

Use magic Report

kenshin This user has been deleted
Post time 13-2-2005 01:27 PM | Show all posts

sy baru tengok,best gak.

setau aku la gundam seed ni pernah dpt award best anime 2003.tp aku konfius la mane satu jahat mane baik,hero aku tau la.tp kat tv lain ade jugak anime best mcm saiyuki kat 8tv,naruto kt tv3,duel master,yugi-oh kat ntv7.stesen tv ni mcm bersaing anime pulak aku tengok.tp yg untung, peminat anime mcm kite.betul tak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2005 09:44 AM | Show all posts
Originally posted by action_kamen at 7-2-2005 07:23 PM:
demi zaft lollollollollol:lol



Hidup Bumi......
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2005 02:27 PM | Show all posts
Astro masih leading stakat nih.siap ader Animax.jangan heran plak satu hari nanti radio cam XFresh FM ata ERA FM ke buat segmen khas lagu2 anime.masa tuh kire anime dah berkuasa lah kakakak.tapi bilangan kartun masih melebihi anime lar.btol tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2005 11:21 PM | Show all posts
hmmm..anime sket je..kartun mmg berlambak...

hehehe..hangpc2 penyokong earth alliance nampaknye....:lol aku sokong gak bumi...sbb fraga...hehe:lol

sape yg jahat kenshin...sape erk....ha!....Frey....aku nyampah btul kat minah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2005 11:30 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 15-2-2005 11:21 PM:
hmmm..anime sket je..kartun mmg berlambak...

hehehe..hangpc2 penyokong earth alliance nampaknye....:lol aku sokong gak bumi...sbb fraga...hehe:lol

sape yg jahat kenshin...sape erk....ha!....F ...


aku sokong orang natural... (Bumi)
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2005 11:33 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 15-2-2005 02:27 PM:
Astro masih leading stakat nih.siap ader Animax.jangan heran plak satu hari nanti radio cam XFresh FM ata ERA FM ke buat segmen khas lagu2 anime.masa tuh kire anime dah berkuasa lah kakakak.tapi bi ...


aku dulu ader tengok tv segmen khas Channel [V] pasal MTV Anime ni.. semua lagu   
J Pop / J Rock ngan Hip Nop
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 05:51 PM | Show all posts
i see...i see...
ko sokong natural...aku luper plak...tak sume earth alliance tuh natural...lupe ..plak kira tuh coordinator.....lol hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 16-2-2005 05:51 PM:
i see...i see...
ko sokong natural...aku luper plak...tak sume earth alliance tuh natural...lupe ..plak kira tuh coordinator.....lol hehehe


Kira tu boleh di maafkan sebab tolong Natural..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 06:04 PM | Show all posts
boleh di maaf kan tuh..lawak tul...hhmmm...mmg boleh dimaafkan...:lol
tapi..obses sangat nak selamatkan org ....bosan btul.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 06:09 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 16-2-2005 06:04 PM:
boleh di maaf kan tuh..lawak tul...hhmmm...mmg boleh dimaafkan...:lol
tapi..obses sangat nak selamatkan org ....bosan btul.


watak hero mesti macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 06:36 PM | Show all posts
hehehe..hero slalu sangat cam tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 07:47 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 15-2-2005 11:33 PM:


aku dulu ader tengok tv segmen khas Channel [V] pasal MTV Anime ni.. semua lagu   
J Pop / J Rock ngan Hip Nop


maner nak dapat Video Clip Anime ni....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2005 02:11 PM | Show all posts
dwnload kat kaazaa atau imesh.tapi tak jamin lar betul ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2005 03:44 PM | Show all posts
Originally posted by atan at 16-2-2005 07:47 PM:


maner nak dapat Video Clip Anime ni....



hm.....................:hmm: susah nak cari ni :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2005 03:51 PM | Show all posts
anyway MF nak welkam new member bod nih,and salah satunya ialah Harumi.welcome and enjoy
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2005 04:00 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 18-2-2005 03:51 PM:
anyway MF nak welkam new member bod nih,and salah satunya ialah Harumi.welcome and enjoy


arigato gonzaimas
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2005 08:11 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 6-2-2005 23:40:

Aku dah check dah, Gundam Seed memang ader 50 episod jer, tak lebih... tapi maybe ada 2 minggu yg cuma dpt siar satu episod jer psl maybe ada event penting time tu agaknyer kot... daripada tu la  ...



bad news guys.
MF dah check link nih
http://www.rtm.net.my/english/we ... fd5ffbfb46ec8fe5c9c

ari nih.dan die tulis MS Gundam Seed 5/26.maknanya chapter 5 dan bukannya week 3.hmm:pray:mintak2 ader tunuj episod penuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2005 08:41 AM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 19-2-2005 08:11 AM:



bad news guys.
MF dah check link nih
http://www.rtm.net.my/english/we ... fd5ffbfb46ec8fe5c9c

ari nih.dan die tulis MS Gundam Seed 5/26.maknan ...


maksud kamu episod 4 dia tak siarkan kenf:
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2005 09:18 AM | Show all posts
Dalam citer Gundam Seed nie, yang baik ialah tentera Bumi sebab dalam Gundam Seed tu ZAFT yang serang dulu time Bloody Valentine Tragedy... kalau Gundam Seed Destiny lak tentera bumi lak yang jahat sebab cabul gencatan senjata dan perjanjian damai dengan curik masuk bengkel ZAFT dan curik Gundam ZAFT.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046458s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list