JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104954
View
720
Reply

[ANIME] Gundam (gundam 00 the movie....)

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Post time 4-2-2010 12:20 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 08:25 PM | Show all posts
@HangPC2

ada kabar berita gundam unicorn kah?
bila mau release neh?

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 07:13 PM | Show all posts
Khabar Baik


nanti aku update .....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 01:24 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 01:31 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 07:45 AM | Show all posts
564# HangPC2

bukan full anime eh, OVA six part

Bandai released a new trailer for the upcoming Gundam Unicorn OVA, that will officially be released on 27 of February. Thats it! Enjoy the trailer.


waiting for 27-2-2010
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 07:50 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 07:51 AM | Show all posts
@g00 movie trailer : coming this year too



http://www.youtube.com/watch?v=4svzVOwNYlk
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2010 01:06 PM | Show all posts
Principality of Zeon Military






















Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 07:08 PM | Show all posts
@Mobile Suit Gundam - Ecole du Ciel @ One Manga

perlukan bukak thread baru?

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:00 PM | Show all posts
570# RedMage

Hmm.... aku rasa kat sini je la. Nnt aku update tajuk thread. Sbb thread ni pun da berapa tahun tak abis2 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:12 PM | Show all posts
571# cmf_cluesan


baru jumpa & donlod manga gundam unicorn, versi lain dari novel & bakal movie nanti

mau baca kah cluesan? {:1_144:}
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:15 PM | Show all posts
572# RedMage

aku tgh build minat tgk mecha genre ni. Baru abis donlod the Neon Genesis Evangelion. Bagi aku suggestion utk Gundam ni. Ramai yg suggest Gundam 00 or Seed.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:16 PM | Show all posts
Sbb bukan apa, aku rasa mcm tak complete klu aku tak minat mecha genre ni. Even shoujo genre pun aku leh layan, kenapa tak mecha kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:27 PM | Show all posts
573# cmf_cluesan

selain seed, seed destiny & 00, aku penah tgk gundam wings je...
beli dvd

since aku start ber-gundam ni time kualiti anime ni dah lawo,
klu try tgk gundam awal2 tu mmg tak larat nak perabih...

klu kira storyline, mmg gundam awal2 dulu yg lagi power, fakta yg dikatakan di mana-mana
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:33 PM | Show all posts
@manga gundam unicorn

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:34 PM | Show all posts
575# RedMage

sbb yg lama la ada yg baru. Yg lama tu la yg jadik legend. tp mmg betul ckp ko, mmg susah ckit bagi generasi2 baru mcm kita (aku x tau umo ko.... ) ni nak terima style animation lama, but still kita bole accept dragonball n doraemon kan? so, what's the difference? sense of humor, perhaps?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:44 PM | Show all posts
577# cmf_cluesan


hoho... dragonball tahun 1985, way better quality than 1st gundam



lagi pun storyline gundam berat wooo.
not for kids.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:49 PM | Show all posts
578# RedMage

ko cuba tgk evangelion. lagi berat. da berapa hari aku abis donlod, baru je ep5. tu pun diorang ckp, lagi lama, lagi berat storyline dia. masa mangaka dia buat cite ni, dia dlm state of depression. even cite 20th century boys pun nmpk mcm kiddies je.

gundam ada sense of humor tak? kan bagus klu ada selitkan sikit sense of humor ataupun fanservice ckit.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2010 10:51 PM | Show all posts
Ooopsss.... silap. aku tak sepatutnya bandingkan sbb aku belum penah tgk gundam lagi. sori.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048060s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list