JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
103617
View
714
Reply

[ANIME] Gundam (gundam 00 the movie....)

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2005 07:31 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 28-2-2005 05:01 PM:

BTW perasan tak OP gundam dah kena potong?korang musti tau part2 yang mane kan?LPFM nih kartun pon nak layan ke.sah orang2 diorang ni sepet.filem luar y ...



yah dah tahu mane yg dier potong...dier replace ngan ulangan satu part tuh..part tuh bukannyer nampak sgt..naperlah dipotong...:kunyah::geram:
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2005 10:45 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 28-2-2005 05:01 PM:
CAGALLI saper?
muka cam Nicol Almalfi je

BTW perasan tak OP gundam dah kena potong?korang musti tau part2 yang mane kan?LPFM nih kartun pon nak layan ke.sah orang2 diorang ni sepet.filem luar y ...



macam nicol ko kater......si cagalli tuh....sampai hati ko MF....Nicol lagi kiut....lol
rambut pun kaler lain....sah sah org lain.... :lol

ko nih tak bace ke post yg atas atas tuh.... cagalli laa awek athrun lepas lacus ngan kira..... cagalli budak pompuan maser 1st 1st episode yg Kira suruh dia selamatkan diri dulu tuh....

OP kene potong..part lacus ngan kira tuh ke...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2005 05:20 PM | Show all posts
oo yang first2 tuh la Cagalli eks.camne leh jadi awek athrun plak?patut aku tengok cam lelaki je

anyway kiut camne pon Nicol tuh,die yang first kene bunuh
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2005 11:08 PM | Show all posts
Hari Ahad hari tu ada Lacus nyanyi time dah nak penghujung citer Gundam Seed time haritu... tajuk lagu yg Lacus nanyi tu 静かな夜に [Shizukana Yoruni]... nak lirik dier ker...?


静かな夜に

静かなこの夜に貴方を待ってるの
あのとき忘れた微笑みを取りに来て
あれから少しだけ時間が過ぎて
想い出が優しくなったね

星の降る場所で
貴方が笑っていることを
いつも願ってた
今遠くても また会えるよね

いつから微笑みはこんなにはかなくて
一つの間違いで 壊れてしまうから
大切なものだけを光にかえて
遠い空越えて行く強さで

星の降る場所へ
想いを貴方に届けたい
いつも側にいる
その冷たさを抱きしめるから
今遠くてもきっとあえるね
 
静かな夜に。。。。。。


Romaji:

shizukana kono yoru ni anata wo matteru no
ano toki wasureta hohoemi wo tori ni kite
are kara sukoshi dake jikan ga sugite
omoide ga yasashiku natta ne.

hoshi no furu basho de
anata ga waratte irukoto wo
itsumo negatteta
ima tookutemo
mata aeru yo ne

itsu kara hohoemi wa konna ni hakanakute
hitotsu no machigaide kowarete shimau kara
taisetsuna mono dake wo hikari ni kaete
tooi sora koete yuku tsuyosade

hoshi no furu basho e
omoi wo anata ni todoketai
itsumo soba ni iru
sono tsumetasa wo dakishimeru kara
ima toukutemo, kitto aerune

shizukana yoruni...


English:

In this quiet night, I'm waiting for you
During that time, your smile has faded away
Now that a little time has passed,
Fond memories start to resurface

At the place where stars fall,
I'm always wishing for your laughter.
Even though we're apart now
We can meet again, right?

From when has my smile faded this much
Since it was shattered by one mistake
Change only the precious things into light and*
Go beyond the sky with fortitude

To the place where stars fall,
I want my thoughts to reach you.
I am always by your side
Since I will embrace that coldness.
Even though we're apart now,
We will definitely be back together.

In the quiet night...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 10:13 PM | Show all posts
sore Lacus sedap gilerr....tapi..aku raser yg dub malay nyer tak baper kawaii sangat ah ......


Originally posted by MetalFire at 1-3-2005 05:20 PM:


anyway kiut camne pon Nicol tuh,die yang first kene bunuh



tuh yg wat aku bengkek tuh..... nf::agr:tensen btul..... sib baik dearka/diacca still ader ngan yzak/isaac:devil::pompom:.... heheehehe :lol
tapi...nak wat cam ne kan...nak dijadi kan citer la katakan.....



Originally posted by MetalFire at 1-3-2005 05:20 PM:
oo yang first2 tuh la Cagalli eks.camne leh jadi awek athrun plak?patut aku tengok cam lelaki je



cam ne leh jadik awek Athrun....la...lelamer chenta pun berputik laa antara diowang tuh.... :lol

mmg nampak cam lelaki.... sore ganaz lak tuh.... Athrun pun  ingat dia lelaki 1st 1st time jumpa.....
tapi...comel gak dia ni....

[ Last edited by MadaMadaDane on 2-3-2005 at 10:20 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 10:41 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 2-3-2005 10:13 PM:
sore Lacus sedap gilerr....tapi..aku raser yg dub malay nyer tak baper kawaii sangat ah ......





tuh yg wat aku bengkek tuh..... nf::agr:tensen btul..... sib baik dearka/diacca s ...



tapi saya tengok dia macam perempuan suara dia macam lelaki ke kat dalam versi jepun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 11:04 PM | Show all posts
tuh la pasal.... sore dub dia obvious giler pompuan....

sore dub japan...aku tak nengok la plak sape yg jadik dia nyer sore.... laki ke pompuan....biasala...jepun sometime.....walaupun gune sore pompuan....tak de laaa obvious sangat kan.....

tapi....sedih....nengok dia mati....dia paling baik ngan Athrun....huhuhu..
tapi...yg pasti dia lelaki...may be sbb dia paling muda...tuh yg nampak jambu giler tuh.....sore dia lembut jerk....

tak pe laa.... biar je la... aku ganti dia jadik pilot Blitz Gundam (yg dibuat semula) plak.... hahahhaha :lol

[ Last edited by MadaMadaDane on 2-3-2005 at 11:07 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 03:36 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 1-3-2005 11:08 PM:
Hari Ahad hari tu ada Lacus nyanyi time dah nak penghujung citer Gundam Seed time haritu... tajuk lagu yg Lacus nanyi tu 静かな夜に [Shizukana Yoruni]... nak li ...


wahhh mana ko dapat lyric in japanese?  boleh tak aku cari utk lagu lain?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 11:10 AM | Show all posts
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 11:45 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 3-3-2005 11:10 AM:
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com



saya pun selalu cari kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 12:39 AM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 28-2-2005 05:01 PM:
CAGALLI saper?
muka cam Nicol Almalfi je

BTW perasan tak OP gundam dah kena potong?korang musti tau part2 yang mane kan?LPFM nih kartun pon nak layan ke.sah orang2 diorang ni sepet.filem luar y ...


cagali ni girlfriend athrun ..

memang pun op gundam tu di potong .

kan aku dah kasi tau itu hari ... so nanti episode 50 sure kena potong dan tersangkut sangkut lah endingnya ....

btw .. yang bab censored op gundam tu adalah kira yamato menyambut lacus yang bogel nampak bahagian dada dan ...

gundam seed destiny punya opening ada triple bogel ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 02:54 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 3-3-2005 11:10 AM:
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com


bukan yang romaji.. yang japanese nyer ada jugak ker kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 08:06 AM | Show all posts
Yups, termasuk kanji nyer... tapi tak sumer laa...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 01:38 PM | Show all posts
hek eleee yer lah ada kanji.. camner leh tak perasan pulak sebelum nih.. hek elee penat2 jer aku cari tempat lain tapi tak jumper.. thanks everybody..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 02:31 PM | Show all posts
ramai yg dahtau animelyrics ni.jarang forumers sini yg taktau link tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 07:19 PM | Show all posts
ala nf: tak dapat tengok end dia betul2 nf: nampaknya kena beli DVD dia ni nf:

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 11:37 PM | Show all posts
Originally posted by rhoyo at 4-3-2005 12:39 AM:

btw ...

gundam seed destiny punya opening ada triple bogel ..


tiga...??apsal aku nengok ader dua ajer..??hehehehe:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 09:58 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by RED 666 at 5-2-2005 12:12 AM:
confirm, citer yg akan ganti dragonball nanti ialah gundam seed, best2, tak caya tgk jadual rtm2 ni.

http://www.rtm.net.my/english/we ... fbfb46ec8fe5c9 ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 2005-3-2 10:13 PM:
sore Lacus sedap gilerr....tapi..aku raser yg dub malay nyer tak baper kawaii sangat ah ......


tak paham aku.. beria-ia nak dub ke BM ...pada aku baik tak payah dub langsung .. kekalkan aje bahasa jepang tu.. lagi senang... jepun  dub ada feel jepun sebab memang citer  diaorang.. diaorang lagi paham apa yang nak disampaikan... kalau dub ke BM... patutnya watak tu marah... nampak macam tak marah pun...eeeee.....tensen aku...

letak aje subtittle kat bawah tu.. disamping melatih bebudak (dan abg/kakak/bapak budak) bace cepat... boleh jugak dioarng belajar bahasa jepun.. (tak tipu...ada orang boleh cakap hindi sebab tengok citer hindi ngan subtitlenya)
kalau alasan nak mengutamakan bahasa tempatan.. kena le buat betul-betul...
:nana:
ni tak..nak menyusahkan diri mentransletekan benda-benda susah....mengarut

yang aku ni emosional sangat ni apahal? ha..? apahal? ingat ni forum aku yang punya ke? ha..? apahal aku? apahal kau? hah? nf: ada diorg menyusahkan aku ke? apa ni?hah?
Reply

Use magic Report

rofl This user has been deleted
Post time 5-3-2005 02:32 PM | Show all posts
dub dia not bad lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by kawankau at 5-3-2005 13:56:


tak paham aku.. beria-ia nak dub ke BM ...pada aku baik tak payah dub langsung .. kekalkan aje bahasa jepang tu.. lagi senang... jepun  dub ada feel jepun sebab memang citer  diaora ...



ko nih emosional sungguh la

anyway ade betul dan ade yg salah pasal dubbing nih.ade thread khas pasal dubbing nih.check sendiri la kalo nak paham betul2

anyway betul gak kan.orang tengok cite hindi bleh cakap hindi.tak gitu.

:lolmujhse ham aapke pyar hai.amma yilek.mujhekepati.muruvvan battirsona.hum hum.mere meh bobo mere sanam.kuch kuch hota hai

Dey paddayapa.:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 03:04 PM | Show all posts
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus yg menunjukkan "dada" die yg besar cam belon dan melantun-lantun

p/s:sori kalau terkasar bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 5-3-2005 03:04 PM:
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus yg menunjukkan "dada" die yg besar cam belon dan melantun-lantun

p/s:sori kalau te ...


silhouette lacus tu siapa?

[ Last edited by Harumi on 5-3-2005 at 06:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 11:09 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 5-3-2005 03:04 PM:
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus

p/s:sori kalau te ...


part nih ke yg kene potong....dulu bukan ade ke tunjuk kat TV...

BTW....itu silhouette Lacus ker...?? aku raser tak lah .... aku raser silhouette tuh lebih menyerupai Fllay atau Captain Murrue Ramius ... sbb diorang nih rambut pendek.... Lacus rambut panjang...lain ah ngan silhouette tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2005 04:26 PM | Show all posts
ye  ke?anyway watpe silhoutte tu nak tunjuk body diorang?
mesti ade kaitan?
besides ade ke sesape yg a lil bit hentai sikit dlm gundam ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list