JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104951
View
720
Reply

[ANIME] Gundam (gundam 00 the movie....)

[Copy link]

Author: RED 666       Show all posts   Read mode

Post time 2-3-2005 10:41 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 2-3-2005 10:13 PM:
sore Lacus sedap gilerr....tapi..aku raser yg dub malay nyer tak baper kawaii sangat ah ......





tuh yg wat aku bengkek tuh..... nf::agr:tensen btul..... sib baik dearka/diacca s ...



tapi saya tengok dia macam perempuan suara dia macam lelaki ke kat dalam versi jepun
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 11:04 PM | Show all posts
tuh la pasal.... sore dub dia obvious giler pompuan....

sore dub japan...aku tak nengok la plak sape yg jadik dia nyer sore.... laki ke pompuan....biasala...jepun sometime.....walaupun gune sore pompuan....tak de laaa obvious sangat kan.....

tapi....sedih....nengok dia mati....dia paling baik ngan Athrun....huhuhu..
tapi...yg pasti dia lelaki...may be sbb dia paling muda...tuh yg nampak jambu giler tuh.....sore dia lembut jerk....

tak pe laa.... biar je la... aku ganti dia jadik pilot Blitz Gundam (yg dibuat semula) plak.... hahahhaha :lol

[ Last edited by MadaMadaDane on 2-3-2005 at 11:07 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 03:36 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 1-3-2005 11:08 PM:
Hari Ahad hari tu ada Lacus nyanyi time dah nak penghujung citer Gundam Seed time haritu... tajuk lagu yg Lacus nanyi tu 静かな夜に [Shizukana Yoruni]... nak li ...


wahhh mana ko dapat lyric in japanese?  boleh tak aku cari utk lagu lain?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 11:10 AM | Show all posts
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2005 11:45 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 3-3-2005 11:10 AM:
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com



saya pun selalu cari kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 12:39 AM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 28-2-2005 05:01 PM:
CAGALLI saper?
muka cam Nicol Almalfi je

BTW perasan tak OP gundam dah kena potong?korang musti tau part2 yang mane kan?LPFM nih kartun pon nak layan ke.sah orang2 diorang ni sepet.filem luar y ...


cagali ni girlfriend athrun ..

memang pun op gundam tu di potong .

kan aku dah kasi tau itu hari ... so nanti episode 50 sure kena potong dan tersangkut sangkut lah endingnya ....

btw .. yang bab censored op gundam tu adalah kira yamato menyambut lacus yang bogel nampak bahagian dada dan ...

gundam seed destiny punya opening ada triple bogel ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 02:54 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 3-3-2005 11:10 AM:
Aku biasa cari lirik lagu soundtrack anime nie kat http://www.animelyrics.com


bukan yang romaji.. yang japanese nyer ada jugak ker kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 08:06 AM | Show all posts
Yups, termasuk kanji nyer... tapi tak sumer laa...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 01:38 PM | Show all posts
hek eleee yer lah ada kanji.. camner leh tak perasan pulak sebelum nih.. hek elee penat2 jer aku cari tempat lain tapi tak jumper.. thanks everybody..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 02:31 PM | Show all posts
ramai yg dahtau animelyrics ni.jarang forumers sini yg taktau link tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 07:19 PM | Show all posts
ala nf: tak dapat tengok end dia betul2 nf: nampaknya kena beli DVD dia ni nf:

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2005 11:37 PM | Show all posts
Originally posted by rhoyo at 4-3-2005 12:39 AM:

btw ...

gundam seed destiny punya opening ada triple bogel ..


tiga...??apsal aku nengok ader dua ajer..??hehehehe:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 09:58 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by RED 666 at 5-2-2005 12:12 AM:
confirm, citer yg akan ganti dragonball nanti ialah gundam seed, best2, tak caya tgk jadual rtm2 ni.

http://www.rtm.net.my/english/we ... fbfb46ec8fe5c9 ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by MadaMadaDane at 2005-3-2 10:13 PM:
sore Lacus sedap gilerr....tapi..aku raser yg dub malay nyer tak baper kawaii sangat ah ......


tak paham aku.. beria-ia nak dub ke BM ...pada aku baik tak payah dub langsung .. kekalkan aje bahasa jepang tu.. lagi senang... jepun  dub ada feel jepun sebab memang citer  diaorang.. diaorang lagi paham apa yang nak disampaikan... kalau dub ke BM... patutnya watak tu marah... nampak macam tak marah pun...eeeee.....tensen aku...

letak aje subtittle kat bawah tu.. disamping melatih bebudak (dan abg/kakak/bapak budak) bace cepat... boleh jugak dioarng belajar bahasa jepun.. (tak tipu...ada orang boleh cakap hindi sebab tengok citer hindi ngan subtitlenya)
kalau alasan nak mengutamakan bahasa tempatan.. kena le buat betul-betul...
:nana:
ni tak..nak menyusahkan diri mentransletekan benda-benda susah....mengarut

yang aku ni emosional sangat ni apahal? ha..? apahal? ingat ni forum aku yang punya ke? ha..? apahal aku? apahal kau? hah? nf: ada diorg menyusahkan aku ke? apa ni?hah?
Reply

Use magic Report

rofl This user has been deleted
Post time 5-3-2005 02:32 PM | Show all posts
dub dia not bad lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by kawankau at 5-3-2005 13:56:


tak paham aku.. beria-ia nak dub ke BM ...pada aku baik tak payah dub langsung .. kekalkan aje bahasa jepang tu.. lagi senang... jepun  dub ada feel jepun sebab memang citer  diaora ...



ko nih emosional sungguh la

anyway ade betul dan ade yg salah pasal dubbing nih.ade thread khas pasal dubbing nih.check sendiri la kalo nak paham betul2

anyway betul gak kan.orang tengok cite hindi bleh cakap hindi.tak gitu.

:lolmujhse ham aapke pyar hai.amma yilek.mujhekepati.muruvvan battirsona.hum hum.mere meh bobo mere sanam.kuch kuch hota hai

Dey paddayapa.:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 03:04 PM | Show all posts
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus yg menunjukkan "dada" die yg besar cam belon dan melantun-lantun

p/s:sori kalau terkasar bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 05:55 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 5-3-2005 03:04 PM:
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus yg menunjukkan "dada" die yg besar cam belon dan melantun-lantun

p/s:sori kalau te ...


silhouette lacus tu siapa?

[ Last edited by Harumi on 5-3-2005 at 06:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 11:09 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 5-3-2005 03:04 PM:
BTW part kira peluk lacus dlm keadaan bogel tu tak dipotong.yg kene potong cume part silhouette lacus

p/s:sori kalau te ...


part nih ke yg kene potong....dulu bukan ade ke tunjuk kat TV...

BTW....itu silhouette Lacus ker...?? aku raser tak lah .... aku raser silhouette tuh lebih menyerupai Fllay atau Captain Murrue Ramius ... sbb diorang nih rambut pendek.... Lacus rambut panjang...lain ah ngan silhouette tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2005 04:26 PM | Show all posts
ye  ke?anyway watpe silhoutte tu nak tunjuk body diorang?
mesti ade kaitan?
besides ade ke sesape yg a lil bit hentai sikit dlm gundam ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049404s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list