Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
134540
View
1563
Reply

SELANGOR RED GIANTS - caya la...kepala Rangel (1) vs Pahang (0)

[Copy link]

Author: adbrutals       Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2005 03:11 PM | Show all posts
aku pun stuju sebenanya, super ka, tak super ka, standard sama sj...tp nak bg glamer lip lap pada super tu, aku cadangkan ada limitation la pada pemain..yg tarap star2 tu hanya main di super, ygtak star, main d supermarket..

amacam dato"?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 01:16 PM | Show all posts

SELANGOR SOCCER FAN CLUB (SSFC)

Diwujudkan bagi menyatakan sokongan kepada DREAM TEAM 2005

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 01:20 PM | Show all posts
Gol Fuentes, Bambang julang Selangor
Oleh Nazri Abu Bakar


HATRIK penjaring terbanyak bola sepak Liga Perdana 2004, Brian Fuentes dan satu lagi dari penyerang Indonesia, Bambang Pamungkas membantu Selangor menundukkan Melaka 4-1 dalam aksi Liga Perdana di Stadium Hang Jebat malam tadi.



PEMAIN Selangor, Bambang
Pamungkas (kanan) cuba
melepasi halangan pemain
Melaka, Linggam Krisnan
pada perlawanan Kumpulan A
Liga Perdana di Stadium
Hang Jebat, malam tadi.
Selangor menang 4-1.

Gol pertama pelawat hadir seawal minit kedua menerusi rembatan leret Fuentes yang menerima hantaran Bambang Pamungkas, untuk menewaskan penjaga gol Melaka, Sani Anuar Kamsani.

Belum sempat Sang Kancil menarik nafas, Bambang sekali lagi menjadi duri dalam daging buat tuan rumah apabila menanduk masuk gol hasil sepakan percuma rakan senegaranya, Elie Aiboy seawal minit ke lapan.

Tanpa kelibat Khalid Jamlus dan Nazzab Hidzan yang tiada dalam senarai Merah Kuning, pelawat tetap terlalu perkasa buat tuan rumah terutama dengan reputasi hebat barisan berpengalamannya termasuk kapten pasukan Shukor Adan, K Sanbagamaran, Haris Safwan Kamal, Elie, Nazrul Ezwan Makmur, Fuentes dan Bambang.

Fuentes menambah sengsara tuan rumah dengan gol keduanya pada minit ke-18 untuk memberi keselesaan buat Merah Kuning menjelang waktu rehat.

Melaka cuba bangkit dengan merapatkan kedudukan dua minit babak kedua bermula apabila bekas penyerang Sarawak Safri Amit merembat kencang sepakan penalti yang dihadiahkan selepas Azni Arifin dikasari dalam petak penalti.

Fuentes nyata terlalu hebat buat benteng Kancil sehingga dia sekali lagi menanduk masuk hantaran Ellie pada minit ke-60 untuk gol keempat Selangor sebelum dikeluarkan Dollah bagi memberi peluang kepada Amri Yahyah dan D Surendran yang mengambil alih tugas Haris Safwan dua minit selepas itu.

Kedua-dua pasukan terpaksa beraksi dengan 10 pemain apabila Azni dan Surendran dibuang padang pada minit ke-80 selepas berlaku kekasaran membabitkan kedua-dua pemain itu.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 01:46 PM | Show all posts
PEGAWAI PASUKAN:


1 YB Dato
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 7-2-2005 02:15 PM | Show all posts
aku nak turun match minggu ni
13haribulan
kat std shah alam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2005 08:03 PM | Show all posts
Originally posted by TUKANGKEBUN at 2005-2-7 01:20 PM:
Gol Fuentes, Bambang julang Selangor
Oleh Nazri Abu Bakar


HATRIK penjaring terbanyak bola sepak Liga Perdana 2004, Brian Fuentes dan satu lagi dari penyerang Indonesia, Bambang Pamungkas memb ...



mengganas awang import sgor nihh...:clap::clap:

p/s tuan mod...rasanya elok thread nihh di bawak ke local board...:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2005 08:16 PM | Show all posts
Originally posted by PEPPERMAN at 2005-2-4 07:26 PM:
di barat, pemain join team2 dlm liga tetinggi..supaya peluang utk main nasional team jd lebih cerah, n glamernya lebeh...tp di malaysia, pemain pakat2 join team dlm liga yg lebih endah dr liga teri ...



kena ingat maa...sini mentaliti fulus sajee...:cak:
nasional team tuhh letak belakang... :gila:
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 8-2-2005 09:52 AM | Show all posts
yup....janji duit masuk.....lain blakang kira....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2005 10:44 AM | Show all posts
Barisan serangan tumpul resahkan skuad Merah Kuning
Oleh Ahmad Fiesal Othman


KEMENANGAN besar 4-1 ke atas Melaka adalah permulaan baik untuk Selangor dalam saingan bola sepak Liga Perdana tetapi pengurusan Merah Kuning menyifatkan beberapa kelemahan masih perlu diperbaiki terutama jentera serangan dan pertahanan.



Sambil menyifatkan Merah Kuning seharusnya mampu mencatat kemenangan lebih besar, pengurus pasukan Datuk Satim Diman menjelaskan kelemahan itu harus segera diatasi oleh pasukannya untuk memastikan Selangor terus berupaya mencatat kemenangan dalam perlawanan seterusnya.

Kemenangan ini satu permulaan yang baik untuk Selangor tetapi saya perhatikan masih ada beberapa kelonggaran dalam aksi pemain terutama di bahagian serangan dan pertahanan.

Saya lihat barisan penyerang cukup cemerlang pada awal permainan hingga berjaya menjaringkan tiga gol dalam tempoh 18 minit. Namun mereka mula hilang tumpuan selepas itu hinggakan hanya satu gol berjaya dijaringkan daripada pelbagai peluang yang terhidang.

Pertahan pula saya lihat tidak begitu berkesan menangkis asakan lawan. Perkara ini harus diperbaiki menjelang perlawanan akan datang untuk memastikan Selangor terus mencatat kemenangan dalam saingan musim ini.

Pengurusan bukan mahu campur tangan dalam urusan penyediaan skuad tetapi jika ada pandangan yang dirasakan perlu, kita akan beritahu kepada jurulatih,
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 8-2-2005 07:20 PM | Show all posts
^
moh kite ke stadium ahad ni
aku nak tgk main camana team baru ni
bagus ke tidak
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2005 03:19 AM | Show all posts
weh aku tengok bukan main hebat lagi pelancaran semalam kat Shah Alam. Tapi boleh atasi kedah ka? satu aja negeri akan layak ke Liga Super.
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 12-2-2005 12:19 AM | Show all posts
satu negeri je layak ?
walauehh
kemut quota betul la FAM ni
:lol
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2005 04:51 PM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-2-12 12:19 AM:
satu negeri je layak ?
walauehh
kemut quota betul la FAM ni
:lol


FAM memang hampeh pun. Selagi Pahang tak jatuh liga perdana aku ingat kuota tu takkan bertambah.
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 12-2-2005 10:33 PM | Show all posts
sultan ni mmg tak rock la
:lol
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 14-2-2005 02:02 AM | Show all posts
yahooo
selangor balun tnb 6 - 1
minggu depan mohh kita ke std cheras
dekat je ngan umah aku tu
:lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 10:56 AM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-2-14 02:02 AM:
yahooo
selangor balun tnb 6 - 1
minggu depan mohh kita ke std cheras
dekat je ngan umah aku tu
:lol


belasah tak teragak-agak. tapi stadium cheras tu leceh sikit, tempat parking sempit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-2-2005 11:01 AM | Show all posts
semlm tnb kelantan lakk jadi mangsa...:bgrin:
baguslahh 2 org mat indon tuhh...puas hatilahh beli...:cak:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 14-2-2005 11:25 AM | Show all posts
^
kunta
skang ni parking dah byk skit
sbb kat sebelah stadium/tasik tu die dah buat parking lot baru
so byk krete bleh sumbat

mohh le kite
minggu depan kite tentang KL plak
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 14-2-2005 11:26 AM | Show all posts
jom turun std cheras ahad ni
jom jom
sape turun bagitau
bleh kite lepak sesame
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 14-2-2005 11:31 AM | Show all posts
power gak si bambang ni......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081419s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list