Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
134605
View
1563
Reply

SELANGOR RED GIANTS - caya la...kepala Rangel (1) vs Pahang (0)

[Copy link]

Author: adbrutals       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-2-2005 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-2-24 11:23 AM:
epal-hijau:
tiket rm10 je
mohh kite ke stadium

adbrutals:
ahad ni lawan NTFA pulau pinang
insyallah kita menang lagi ahad ni



nanti suruh team NTFA PP nihh jaga bambang 3 org, fuentes 3 org, khalid 3 org....biar senang lak si elboy score hattrick...lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2005 05:12 PM | Show all posts
hebat siot si bambang tu . finishing dia maut . memang berbaloi selangor beli pemain indon ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2005 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by rhoyo at 24-2-2005 05:12 PM:
hebat siot si bambang tu . finishing dia maut . memang berbaloi selangor beli pemain indon ni ....



game dah cantik dah...
padang pulak buat spoil....:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2005 03:03 PM | Show all posts
Originally posted by anakomar at 2005-2-25 09:04 AM:



game dah cantik dah...
padang pulak buat spoil....:hmm:


pasal padang tuhh...ko tanyalahh anak toyo tuhh...
dia bab2 gondol2 nihh mmg dia suka...:bgrin:
Reply

Use magic Report

epal_hijau This user has been deleted
Post time 26-2-2005 12:32 AM | Show all posts
aku tgk std SA nie... semakin hari bukan semakin elok...

jadik macam std terbiar jek... sejak tukar pengurusan std... jadik cam siot jek...

[ Last edited by epal_hijau on 26-2-2005 at 12:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2005 08:51 PM | Show all posts
menang besar lagi s'gor...:clap::clap:
kira2 s'gor nihh adil lahh...suma dpt 4...:lol

kekalkan prestasi cemerlang mu selangor...:pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Capeda8 This user has been deleted
Post time 1-3-2005 12:33 AM | Show all posts
hai dah lama betul aku tak jenguk forum ni
tapi bila ade tajuk pasal team Selangor ni yg aku minat ni nak posting.

Selangor tahun ni memang power...tahniah atas kemenangan keatas
NTFA Penang (4-1) he,he.....

Ahad depan lawan Kedah pulak,game tu mesti best...Kedah pun
kuat jugak. Jom kita penuhkan std Shah Alam dgn gelombang merah kuning.:cak:
Reply

Use magic Report

epal_hijau This user has been deleted
Post time 1-3-2005 12:41 AM | Show all posts
Originally posted by adbrutals at 28-2-2005 20:51:
menang besar lagi s'gor...:clap::clap:
kira2 s'gor nihh adil lahh...suma dpt 4...:lol

kekalkan prestasi cemerlang mu selangor...:pompom::pompom:


tapi ad... score 4 bijik...

bolos mesti sebijik... :hmm:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 1-3-2005 12:54 AM | Show all posts
ahad ni kite kene penuhkan stadium
perlawanan penting
kedah pesaing utama kita
mari sahabat semua ke std shah alam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2005 02:57 PM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-3-1 12:54 AM:
ahad ni kite kene penuhkan stadium
perlawanan penting
kedah pesaing utama kita
mari sahabat semua ke std shah alam


bug...ko rasa brape lakk kedah kena hari ahad nihh...:cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2005 02:58 PM | Show all posts
Originally posted by epal_hijau at 2005-3-1 12:41 AM:


tapi ad... score 4 bijik...

bolos mesti sebijik... :hmm:



kira2 tuhh gol saguhati lahh tuh..:bgrin:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 2-3-2005 01:24 AM | Show all posts
fuihh
tak berani nak cakap match ahad ni
kedah setakat ni main bagus ke eh?
tak penah tgk lagi

tapi aku rasa kalau midfield kita control mcm game2 yg lepas
maybe kite bleh menang
bambang dan fuentes sentiasa tajam
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 2-3-2005 07:29 AM | Show all posts
aku raso selangor monang la...ad..ko suruh la mod buek pool...sapo botul kasi la tangan sikit....baru hangat kat local ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2005 08:49 AM | Show all posts
Originally posted by epal_hijau at 2005-3-1 12:41 AM:


tapi ad... score 4 bijik...

bolos mesti sebijik... :hmm:



setakat ini setiap game pasti bolos 1 biji, nampkanya defend kena banyak kerja keras , tapi aku tak pasti dema punya skill, sebab semua buka baru, kalu ada b.rajnikadh tentu selamat sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 09:29 AM | Show all posts
Originally posted by massenger at 2005-3-2 07:29 AM:
aku raso selangor monang la...ad..ko suruh la mod buek pool...sapo botul kasi la tangan sikit....baru hangat kat local ni...



ok gak tuhh...nanti aku bodek tuan mod kita...:ah:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-3-2 01:24 AM:
fuihh
tak berani nak cakap match ahad ni
kedah setakat ni main bagus ke eh?
tak penah tgk lagi

tapi aku rasa kalau midfield kita control mcm game2 yg lepas
maybe kite bleh menang
bambang da ...



aku yakin s'gor boleh menang dan kekalkan rekod kemenangan bersih tuhh...
arap2 bambang, khalid dan fuentes menjadik lagi...:clap:
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 2-3-2005 09:53 AM | Show all posts
mungkin si dollah boleh try masukkan defend baru tu .... tengok hasilnya macammana
Reply

Use magic Report

epal_hijau This user has been deleted
Post time 2-3-2005 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by TUKANGKEBUN at 2-3-2005 08:49:



setakat ini setiap game pasti bolos 1 biji, nampkanya defend kena banyak kerja keras , tapi aku tak pasti dema punya skill, sebab semua buka baru, kalu ada b.rajnikadh tentu selamat sikit


bukan muka baru TK... keeper ngan sorang defender tue bekas player kelantan...

masalah bolos sebijik setiap game aku rase sebab dollah main formation 3-4-3... tue yg bila opponent attack ikut tepi senang jek nak lepas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by epal_hijau at 2005-3-2 03:00 PM:


bukan muka baru TK... keeper ngan sorang defender tue bekas player kelantan...

masalah bolos sebijik setiap game aku rase sebab dollah main formation 3-4-3... tue yg bila opponent attack ik ...



tak kisahlahh epal formation ape pun...janji dpt kekal kemenangan 100%..:cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 08:44 PM | Show all posts
Personaliti: Bisa tandukan Bambang

Oleh Kamarulzaman Pid
amar@hmetro.com.my

Bambang Pamungkas



KETINGGIANNYA hanya 1.69 meter, ukuran yang terlalu sederhana bagi seorang penyerang tetapi bisa tandukannya sentiasa menggegarkan gawang.

Bambang berupaya melonjakkan tubuhnya dan berada di udara buat tempoh lebih lama bagi mengatasi pertahanan lawan yang lebih tinggi daripadanya.

Keupayaannya berada dalam tempoh yang agak lama di udara memberinya peluang mencari ruang terhidang sebelum menanduk kencang bagi menghampakan penjaga gol lawan.

Ternyata Bambang begitu beruntung sekali apabila rakan karibnya, Elie Aiboy, menyertainya dalam pasukan Merah Kuning musim ini dan ini membolehkan gandingan mereka bersama Khalid Jamlus dan Brian Fuentes membentuk jentera serangan paling berbisa musim ini.

Lambungan bola yang dijana Elie dari sayap kanan pasti hinggap di kepala Bambang atau Fuentes atau Khalid, dan kesudahannya penjaga gol lawan terpaksa mengutip bola dari gawangnya sendiri.

Kehadiran Bambang dalam skuad Selangor kali ini dilihat bagi memancarkan kembali sinar gemilang pasukan Lembah Klang itu yang suram sejak beberapa tahun lalu.

Ternyata Bambang sanggup menggalas tanggungjawab berat itu apabila membulatkan tekad membantu Selangor mencapai misi terpenting iaitu mendakap Piala Malaysia dan layak ke Liga Super musim depan.

“Saya sedar harapan tinggi pengurusan dan penyokong Selangor tahun ini. Sasaran mereka iaitu memenangi Piala Malaysia dan layak ke Liga Super tahun depan memang berat untuk dipikul tetapi dengan kerjasama semua pihak, saya yakin ia dapat dicapai,” katanya.

Bambang juga begitu gembira sekali apabila gandingannya bersama Khalid dan Fuentes sejak datang ke Selangor Disember lalu semakin menjadi.

“Banyak manfaat yang diperolehi melalui perlawanan persahabatan yang diadakan di Perth, Australia, sebelum ini kerana ia dapat membentuk persefahaman berkesan dengan mereka.

“Berikutan itu, selepas melalui empat perlawanan Liga Perdana dan satu perlawanan Piala FA, jentera serangan Selangor begitu hebat sekali,” katanya.

Dia juga begitu gembira dengan sokongan yang ditunjukkan penyokong setia Merah Kuning kerana memenuhi Stadium Shah Alam setiap kali Selangor beraksi.

“Penyokong Selangor memang hebat kerana mereka memberikan sokongan tidak berbelah-bagi kepada pemain.

“Ini yang memang saya harapkan dan berkat sokongan itu, sebagai pemain saya berjanji untuk memberikan aksi terbaik setiap kali diturunkan bagi mengelakkan mereka hampa,” katanya.

PROFIL

NAMA: Bambang Pamungkas

TARIKH LAHIR: 10 Jun 1980

ASAL: Salatiga, Indonesia.

TINGGI: 169sm

BERAT: 69kg

STATUS: Berkahwin

POSISI: Penyerang

PASUKAN: Selangor

KELAB TERDAHULU: Persija Jakarta (Liga Indonesia)

PENCAPAIAN: Pemain terbaik Indonesia 2003, penjaring terbanyak liga Indonesia 2001 dan Piala Tiger 2002
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.372819s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list