JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123990
View
1553
Reply

SELANGOR RED GIANTS - caya la...kepala Rangel (1) vs Pahang (0)

[Copy link]

Author: adbrutals       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-3-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-3-2 01:24 AM:
fuihh
tak berani nak cakap match ahad ni
kedah setakat ni main bagus ke eh?
tak penah tgk lagi

tapi aku rasa kalau midfield kita control mcm game2 yg lepas
maybe kite bleh menang
bambang da ...



aku yakin s'gor boleh menang dan kekalkan rekod kemenangan bersih tuhh...
arap2 bambang, khalid dan fuentes menjadik lagi...:clap:
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 2-3-2005 09:53 AM | Show all posts
mungkin si dollah boleh try masukkan defend baru tu .... tengok hasilnya macammana
Reply

Use magic Report

epal_hijau This user has been deleted
Post time 2-3-2005 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by TUKANGKEBUN at 2-3-2005 08:49:



setakat ini setiap game pasti bolos 1 biji, nampkanya defend kena banyak kerja keras , tapi aku tak pasti dema punya skill, sebab semua buka baru, kalu ada b.rajnikadh tentu selamat sikit


bukan muka baru TK... keeper ngan sorang defender tue bekas player kelantan...

masalah bolos sebijik setiap game aku rase sebab dollah main formation 3-4-3... tue yg bila opponent attack ikut tepi senang jek nak lepas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by epal_hijau at 2005-3-2 03:00 PM:


bukan muka baru TK... keeper ngan sorang defender tue bekas player kelantan...

masalah bolos sebijik setiap game aku rase sebab dollah main formation 3-4-3... tue yg bila opponent attack ik ...



tak kisahlahh epal formation ape pun...janji dpt kekal kemenangan 100%..:cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2005 08:44 PM | Show all posts
Personaliti: Bisa tandukan Bambang

Oleh Kamarulzaman Pid
amar@hmetro.com.my

Bambang Pamungkas



KETINGGIANNYA hanya 1.69 meter, ukuran yang terlalu sederhana bagi seorang penyerang tetapi bisa tandukannya sentiasa menggegarkan gawang.

Bambang berupaya melonjakkan tubuhnya dan berada di udara buat tempoh lebih lama bagi mengatasi pertahanan lawan yang lebih tinggi daripadanya.

Keupayaannya berada dalam tempoh yang agak lama di udara memberinya peluang mencari ruang terhidang sebelum menanduk kencang bagi menghampakan penjaga gol lawan.

Ternyata Bambang begitu beruntung sekali apabila rakan karibnya, Elie Aiboy, menyertainya dalam pasukan Merah Kuning musim ini dan ini membolehkan gandingan mereka bersama Khalid Jamlus dan Brian Fuentes membentuk jentera serangan paling berbisa musim ini.

Lambungan bola yang dijana Elie dari sayap kanan pasti hinggap di kepala Bambang atau Fuentes atau Khalid, dan kesudahannya penjaga gol lawan terpaksa mengutip bola dari gawangnya sendiri.

Kehadiran Bambang dalam skuad Selangor kali ini dilihat bagi memancarkan kembali sinar gemilang pasukan Lembah Klang itu yang suram sejak beberapa tahun lalu.

Ternyata Bambang sanggup menggalas tanggungjawab berat itu apabila membulatkan tekad membantu Selangor mencapai misi terpenting iaitu mendakap Piala Malaysia dan layak ke Liga Super musim depan.

“Saya sedar harapan tinggi pengurusan dan penyokong Selangor tahun ini. Sasaran mereka iaitu memenangi Piala Malaysia dan layak ke Liga Super tahun depan memang berat untuk dipikul tetapi dengan kerjasama semua pihak, saya yakin ia dapat dicapai,” katanya.

Bambang juga begitu gembira sekali apabila gandingannya bersama Khalid dan Fuentes sejak datang ke Selangor Disember lalu semakin menjadi.

“Banyak manfaat yang diperolehi melalui perlawanan persahabatan yang diadakan di Perth, Australia, sebelum ini kerana ia dapat membentuk persefahaman berkesan dengan mereka.

“Berikutan itu, selepas melalui empat perlawanan Liga Perdana dan satu perlawanan Piala FA, jentera serangan Selangor begitu hebat sekali,” katanya.

Dia juga begitu gembira dengan sokongan yang ditunjukkan penyokong setia Merah Kuning kerana memenuhi Stadium Shah Alam setiap kali Selangor beraksi.

“Penyokong Selangor memang hebat kerana mereka memberikan sokongan tidak berbelah-bagi kepada pemain.

“Ini yang memang saya harapkan dan berkat sokongan itu, sebagai pemain saya berjanji untuk memberikan aksi terbaik setiap kali diturunkan bagi mengelakkan mereka hampa,” katanya.

PROFIL

NAMA: Bambang Pamungkas

TARIKH LAHIR: 10 Jun 1980

ASAL: Salatiga, Indonesia.

TINGGI: 169sm

BERAT: 69kg

STATUS: Berkahwin

POSISI: Penyerang

PASUKAN: Selangor

KELAB TERDAHULU: Persija Jakarta (Liga Indonesia)

PENCAPAIAN: Pemain terbaik Indonesia 2003, penjaring terbanyak liga Indonesia 2001 dan Piala Tiger 2002
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 3-3-2005 09:46 AM | Show all posts
boleh tahan gak mamat indon ni...
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 4-3-2005 01:03 AM | Show all posts
indon pun indon lah bung
janji bergoyang
mari bergoyang dangdut sama gue bung massenger
:lol
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 4-3-2005 08:04 AM | Show all posts
bug...ko nak dangdut si inul tu ko.....ken tak biaso dangdut ni..joget lambak buleh la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2005 08:45 PM | Show all posts
hari ahad nihh jumpa brunei plak...
main kat brunei...boleh makan ke kengkawan...:cak:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 10-3-2005 12:41 AM | Show all posts
harap2 bole la
pastu nak jumpa Mkland plak
2nd place
team adik beradik la katakan
:lol
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 12-3-2005 10:49 AM | Show all posts
aku raso...brunei ni boleh makan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2005 09:28 AM | Show all posts
Originally posted by massenger at 2005-3-12 10:49 AM:
aku raso...brunei ni boleh makan....


mmg dah kena makan dah brunei nihh...:bgrin:
tapi kena2 gakk...adik tiri kita MK Land tuhh dokk follow jekk...:hmm:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 14-3-2005 11:32 AM | Show all posts
kihkih
menang 3-2

waaaa
ahad ni mari ke stadium
perlawanan adik beradik
tp tetap penting
penentuan 1st and 2nd place
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2005 08:17 PM | Show all posts
bug...lwn adik tiri nihh...boleh sumbat brape...:cak:
jgn kita yg tersumbat dah le...:bgrin:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 15-3-2005 01:16 AM | Show all posts
wohh tu yg takmau tu
kasi cleen sheet la skali sgor
tgk amacam bleh tak
:lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2005 09:45 PM | Show all posts
boleh kot...
dollah salleh dah sound dah...:cak:
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 18-3-2005 12:46 AM | Show all posts
wakaka
ko turun stadium ke tidak ahad ni adbrutals ?
aku ingat nak turun
tp kat tv ada rancangan pramlee la
movie DoReMi
syok gak tu layan gelak :lol
tp takpe la...aku gi stadium gak..sbb aku tgk MKland main bagus gak dlm highlite tv1
Reply

Use magic Report

massenger This user has been deleted
Post time 18-3-2005 08:35 AM | Show all posts
aku raso...game ni fight gak ni....tapi selangor boleh makan MKL ni ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2005 08:21 PM | Show all posts
Originally posted by bug_vengeance at 2005-3-18 12:46 AM:
wakaka
ko turun stadium ke tidak ahad ni adbrutals ?
aku ingat nak turun
tp kat tv ada rancangan pramlee la
movie DoReMi
syok gak tu layan gelak :lol
tp takpe la...aku gi stadium gak..sbb aku ...



aku tak turun kot...
tapi aku dah tau dah result...:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2005 08:35 AM | Show all posts
ingatkan selangor kebal sangat..
ngan mk land pun kalah 2-3...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2005 12:58 PM | Show all posts
Aisey, camno leh Selangor kalah semalam?? Cam takleh diterima akal la..kalah dgn team kelab lak tu..C'mon la Selangorrrr!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2005 02:17 PM | Show all posts
Satu pengajaran berguna seperti apa yg dikatakan oleh DOLAH SALEH
tapi aku tak minat dgn pandangannya dgn mengatakan PERTAHANAN telah bermain baik , sebab jika diperhatikan setiap GAME pasti bolos walaupun menang besar
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2005 05:17 PM | Show all posts
dok ghairah menyerang je..
pertahanan pun sibuk nak buat gol, ingat lawan ngan orang buta kot!!!
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 21-3-2005 11:27 PM | Show all posts
ape nak pelik kalah ngan MKland
diorang pun bagus ape
kalau tak bagus takkan diorang ada kat 2nd place sebelum match ni
kihkih
sgor byk turun player subs je haritu
:lol

1st n 2nd goal MKland tu defensive error
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2005 11:44 PM | Show all posts
Aku rasa Dollah ni terpengaruh dgn Kevin Keegan kot, asyik dok attack, defence tu kira 2nd priority. Dolah kena pulun skit wey, pasal Selangor patut kena target juara group.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042696s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list