Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
109010
View
2518
Reply

PART 2. kisah benarku..U Trust Public Mutual

 Close [Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-12-2007 08:38 AM | Show all posts
Originally posted by bizsari at 7-12-2007 12:38 AM
macam MLM je tayang kereta

pasti ada

Lawyers
Doctors
Engineers
Accountants

join betul tak?


Tayang kereta atau any physical appearance bukan setakat untuk MLM. jangan sempitkan minda anda. Businessman mesti tunjukan mereka dah establish, baru mereka boleh convince orang lain untuk mendapatkan business, kontract, atau untuk buat recruitment. Lain lah kau buat business online atau buka kedai runcit, tidak memerlukan attention dari orang ramai.

Aku tak pernah join MLM, tapi kawan kawan aku yang berjawatan lawyer, acountant, Doc, dll adalah pekerja biasa yang kebanyakan makan gaji atau sudah mebuka firm atau klinik sendiri. Kalau mereka join any Part Time job, itu adalah lumrah. Kadang kadang bukan kerana duit sahaja, tetapi kerana ingin carikan network, atau keluar dari kepompong profession mereka yang bagi mereka penuh dengan tekanan beban kerja.

Itu adalah lebih baik bagi mereka untuk memajukan diri sendiri dan  orang lain dari jadi orang melayu yang sibuk nak mengkritik orang lain yang berjaya, dok membazir masa membuka Board "KEUSAHAWANAN" cerita pasal ASB ,,yang tak mendatangkan dollar and sen macam saudara buat tu,, ..

[ Last edited by  kirawang at 9-12-2007 10:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 08:42 AM | Show all posts
Originally posted by Jelita at 7-12-2007 08:15 AM


weiiiii.....ko nih...mummy tuh owg lama....dua kali ganda umur ko...mcm2 garam asam boi asam jeruk sume dah rasa



Jel, mana gambar mu sengan keta baru..tolonh email, saya nak masuk kat BOP slide presentation..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 08:44 AM | Show all posts
Originally posted by Jelita at 7-12-2007 08:12 AM
yippiiiiiiiieeeeeeeeeeee...komisen dah masuk

makcikk kayooooooo



SELAMAT BERSHOPPING....

SAYA PUNYA KOMISYEN 60K, TAPI TAK LEH SHOPPING...KENA BAYAR DUIT RUMAH...
TARGET NEXT YEAR NAK DAPATKAN 100K PER MONTH..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 08:57 AM | Show all posts

Reply #22 kirawang's post

alaaaa bos.......nnti ye...den amik weekend nih.

saper2 nak ikut g spa tak kat mid valley nih.....THAI ODYSSEY....traditional thai massage (1 hour) cuma 75 hinggit....yg 1 n 1/2 hours RM85.......mohhh kiteeeee
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:35 AM | Show all posts
i'm impress dgn kejayaan u all...

all the best!

dah lama baca thread ni... dah masuk part 2 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:43 AM | Show all posts
nak tanya...

komisyen yg masuk every 7th of the month tu...
dia kira sales dari brp hb sampai brp hb?

then, kalau register cams... berapa lama nak dapat items dia?
camna prosedur dia yek?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 09:49 AM | Show all posts

Reply #24 Jelita's post

K.jel, komisen dah masuk tuh..... hah, apa lagik? Alah, PJ & Mid Valley tu bukannya jauh sgt pun. 10 minit dah sampai. Apa mcm?  Ada berani?

Bila ni nak set appointment? Ni byk benda tak paham! Cemana nak amik exam? Next week saya pegi class yer.......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 10:02 AM | Show all posts
Originally posted by mrs_teratai at 7-12-2007 09:35 AM
i'm impress dgn kejayaan u all...

all the best!

dah lama baca thread ni... dah masuk part 2 pun.



Terimaksih mrs Teratai.
Semoga anda juga berjaya as a business woman yang menjual alat alat solek seperti di avater saudari tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 10:04 AM | Show all posts
Originally posted by mylow at 7-12-2007 09:43 AM
nak tanya...

komisyen yg masuk every 7th of the month tu...
dia kira sales dari brp hb sampai brp hb?

then, kalau register cams... berapa lama nak dapat items dia?
camna prosedur dia yek?



cut off date 28hb.

CAMs tu sekejap je..1 week. kalau masih ragu ragu, sila hubungi agent service 62796900 utk dapat jawapan tepat dan jitu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 10:06 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:12 AM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 7-12-2007 08:38 AM


Tayang kereta atau any physical appearance bukan setakat untuk MLM. jangan sempitkan minda anda. Businessman mesti tunjukan mereka dah establish, baru mereka boleh convince orang lain untuk m ...

Biasa la boss..
ade sesetengah org suka melihat kejayaan org lain..
diberi sokongan..diberi dorangan..di beri pujian..supaya org tu lebih kuat berusaha ..

ade sesetengah org pulak dengki dengan kejayaan org lain..
diperli dengan pelbagai andai..dicaci dengan pelbagai tomahan..

macam bagus ayat aku..

tengah boring ni boss..
nak setlekan pasal umah..kalau tak dah dapat pindah kat umah baru minggu ni..
tak de sapa nak berjiran dengan aku ker woiiiiiiiiiii...
kat area rumah aku ade projek baru naik..rumah cantik...atas bukit..gerenti tak banjir..
double storey..price around 230K above..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:13 AM | Show all posts
Originally posted by bizsari at 7-12-2007 12:38 AM
macam MLM je tayang kereta

pasti ada

Lawyers
Doctors
Engineers
Accountants

join betul tak?


Agaknya apakah mesej yg anda cuba sampaikan dgn posting ni?

Kalau tgk posting di thread ni, kebanyakannya mempuinyai mesej yg positif.
1.Mesej yg memberi perangsang kpd pembacanya untuk tingkatkan usaha dan bagaimana utk lebih berjaya,
2. Mesej berbentuk motivasi
3. Mesej utk meraikan pencapaian dan kejayaan ....sebagai inspirasi kpd yg lain
4. Berkongsi pengetahuan dan pengalaman

Kalau pertanyaan itu saje2 utk mempersendakan kejayaan org lain, harap dihentikanlah. Seperti apa yg Kirawang nyatakan, BUKA MINDA. Sama2lah kita bersama pertingkatkan usaha utk berjaya. Jgn asyik duduk tepi, lihat org lain berjaya dan perlekehkan usaha mereka.

UPGRADE YOURSELF TO THE NEXT LEVEL TOWARDS SUCCESS.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:24 AM | Show all posts
Originally posted by frapamocha at 7-12-2007 10:13 AM


Agaknya apakah mesej yg anda cuba sampaikan dgn posting ni?

Kalau tgk posting di thread ni, kebanyakannya mempuinyai mesej yg positif.
1.Mesej yg memberi perangsang kpd pembacanya untuk  ...

"UPGRADE YOURSELF TO THE NEXT LEVEL TOWARDS SUCCESS."
betul la Sis..
saya ni jauh ketinggalan nge geng2 yang lain..
malu lak nge Bro Tam..

ape2 hal..Thank for belanja minum malam selasa baru ni..
lain kali leh belanja lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:48 AM | Show all posts
saya dah register isnin last week kat PM kuantan. hari ni, jumaat...tak dapat lg...

kes camni nak check ngan sape, boss?
tanya agent service boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 10:59 AM | Show all posts
Originally posted by syeffy at 7-12-2007 09:49 AM
K.jel, komisen dah masuk tuh..... hah, apa lagik? Alah, PJ & Mid Valley tu bukannya jauh sgt pun. 10 minit dah sampai. Apa mcm?  Ada berani?

Bila ni nak set appointment? Ni byk benda ta ...


tgh ari kang nak g urut badan hehe

no hal nya...bila2 akak leh banjer...dtg jek sini. next week kelas takder sbb bos n few others pegi dinner ngan phua chu kang....tp kalau nak jumpa akak one to one...no hal nya.

sila tnya byk2.....bersedia berkhidmat...jnji sales masyukkkk

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 11:03 AM | Show all posts
cut off date.....kekadang bkn 28 la bos..last month 30/11. bln 10 ari tuh 31/10. so anything yg approved before and on that cut off date....kira masuk komisen pd 7 ari bulan yg berikut nya.

sekian

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 11:32 AM | Show all posts
berminat n nk tau lebih lanjut la
kena ada internet ke kt umah?
pastu kena ada byk existing contact ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by mylow at 7-12-2007 10:48 AM
saya dah register isnin last week kat PM kuantan. hari ni, jumaat...tak dapat lg...

kes camni nak check ngan sape, boss?
tanya agent service boleh ke?



apa apa masalah, kau tanya agent service. kalu tak tanya, dia tak de kerja,,,kesian kat mereka, tunggu je panggilan telepon dari U alll..

kalu ada masalah mengenai cuestomer account, call customer service 62795252..U bagi agent code, mereka boleh entertain..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 11:35 AM | Show all posts
k.jel,

dah check memang komisyen dah masuk ye?
apsal koi punye yg beberapa sen sahaja tu tak masuk lagi?
isyh... musykil....musykil...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2007 11:37 AM | Show all posts
Originally posted by julie at 7-12-2007 11:32 AM
berminat n nk tau lebih lanjut la
kena ada internet ke kt umah?
pastu kena ada byk existing contact ke?



rasanya soalan ni dah ditanya dan dijawap dah ..kan..?
Takde internet takde, kita bukannya jual online..

Existing clients tak perlu, mana nak dapat existing, kalau tak pernah jual..
Janji u rajin dan komited, dan serius...boleh buat sales..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075616s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list