Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
129852
View
749
Reply

Mari Belajar Bahasa Korea (Hangul) ~ PART 2

[Copy link]

Author: isabel       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-12-2007 02:22 PM | Show all posts |Read mode
Link how to learn Korean on line

http://rki.kbs.co.kr/learn_korean/lessons/e_index.htm

credit to HangPC2

pembelajaran dengan flash dan audio:

http://www.indiana.edu/~koreanrs/hangul.html (huruf konsonan dan vokal)

http://korean.sogang.ac.kr/ (huruf dan pembelajaran tatabahasa)

http://www.kosnet.go.kr./indexe.html (percuma tapi pendaftaran diperlukan; boleh didownload)

teks sahaja:

http://www.learnkoreanlanguage.com/

http://www.learnkorean.com/

credit to rienn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2007 02:26 PM | Show all posts
Attn all...

thread lama bel dah tutup dan bukak new fresh thread dan leh kita sambung belajar sama2 kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 02:36 PM | Show all posts

Reply #2 isabel's post

arosso~...


p.s = betul dak...?

[ Last edited by  ussopp at 9-12-2007 02:41 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 09:25 PM | Show all posts
ahn-yong~....

kwen cha na yo...

mol- lah~
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 09:42 PM | Show all posts
Originally posted by ussopp at 9-12-2007 02:36 PM
arosso~...


p.s = betul dak...?



majayo...

@bel.. amacam kelas semalam ok tak... aja aja fighting...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2007 10:13 PM | Show all posts

Reply #5 miss_mulan77's post

bel akan jumpa Ms. Kim ari Rabu ni tapi x confirm gi kena call dia this monday
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 10:30 PM | Show all posts

Reply #2 isabel's post

sib baik aku ada buat back up on few grammers...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2007 11:26 PM | Show all posts
korang dah wat homework ker? aku lum start lagi... tadi bz mengemas ler plak
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 12:11 AM | Show all posts

Reply #8 miss_mulan77's post

lum lagi.. lagi aku nak kena buat summary tentang buku citer yg aku pinjam smlm.. summary camna yg dia nak aku tak sure.. maybe nak suruh aku citer kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 09:04 AM | Show all posts

Reply #9 ckucin's post

ko dah abis baca ker buku tuh? slalu wat summary biler kite dah abs baca buku tuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2007 09:45 AM | Show all posts

Reply #9 ckucin's post

dia bukan suruh ko buat summary dia suruh ko hafal citer tu...

sengsongneem nak ko bacakan balik kat dia tanpa tgk buku tu...
kan dia ckp yg dia nak ko memorize setiap perkataan dlm buku tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 10:08 AM | Show all posts

Reply #11 isabel's post

aik.. camna aku tak tahu, ko laks boleh tau.. yg aku tahu dia suruh aku wat summary jerk.... yg hafal tu dia kata yg kita belajar number + penjodoh bilangan dan nama2 tempat yg dia kasi tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2007 10:19 AM | Show all posts

Reply #12 ckucin's post

bel kan berdiri sebelah dia aje masa dia ko ckp nak pinjam buku tu...

yg pasti dia ckp...

"ok, but you have to memorize it and read it to me..'

pastu kita berdua terdiam jap dan bel pandang ko..sambil kata abis ler ko ckucin...

ko x ingat ke..
mesti ko tgh gabrah psl dia ckp tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 10:46 AM | Show all posts
uish!!! sib baik aku tak pinjam buku tuh... wakakakkaa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 12:31 PM | Show all posts

Reply #14 miss_mulan77's post

tak kira ler.. janji aku cepat pandai berckp in korean..teringat kisah hari tu - "yogi ae issoyo.."
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by isabel at 9-12-2007 10:13 PM
bel akan jumpa Ms. Kim ari Rabu ni tapi x confirm gi kena call dia this monday


saja je nyibuk ni .. seronok ke bel belajar hari tu???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2007 01:37 PM | Show all posts

Reply #16 inan's post

okey ler..kejap2 ternganga gak ler tapi ikut aje...
dan dah mula otak berkerat ni terbukak perlahan2...

yo..songsengneem minat gak DBSK gak..
dan psl tu ada citer kelakar tapi biar org lain yg citer..
bel akan tumpang gelak aje...

ah lagi satu bel nak mintak pendapat ko org...

songsengnem suruh bel ikut kelas basic pada January ni campur gan budak2 baru..
apa pendapat ko org..?

teringin gak nak ikut kelas tu tapi bel takut dia buat hari2 biasa bukan sabtu dan klu pun dia nak buat sabtu bel takut lak dia buat pagi...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2007 10:31 PM | Show all posts

Reply #17 isabel's post

aku rasa ko salah faham kot bel.. td aku bincang ngan hardiff.. dia kata ms kim nak kasi ko free class tu tp ngan syarat ko join ngan kelas basic tu. tp kelas sabtu tu ko kena ikut pasal ko dah byr. takkan cikgu tu nak ajar ko sorang2 kot.. dia ajar supaya ko boleh catch up ngan kita orang.

Kelas yg rabu tu untuk sementara waktu sehingga ko tahu nak baca dan tulis.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 12:16 AM | Show all posts
hmmm...agak serius gak korang blajar ek...???

sy ni dok tgk crita ja...

takpa la nanti senang bleh tanya trus....

rasanya kena bukak thread bahasa korea yg part one dulu.....

by the way majayo tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 06:57 AM | Show all posts

Reply #19 ussopp's post

Yup.. kami mmg serious belajar.. by the way maksud majayo - betul

[ Last edited by  ckucin at 11-12-2007 07:26 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 08:26 AM | Show all posts
Originally posted by ussopp at 11-12-2007 12:16 AM
hmmm...agak serius gak korang blajar ek...???

sy ni dok tgk crita ja...

takpa la nanti senang bleh tanya trus....

rasanya kena bukak thread bahasa korea yg part one dulu.....

by th ...


saya rasa pun baik buka balik thread korea yang part one tu sebab dalam tu banyak dah grammar yang mana orang baru boleh belajar .. saya rasa sayang kalau ilmu tu tak dikekalkan ..itu pendapat saya le.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2007 11:02 AM | Show all posts

Reply #21 inan's post

betul tu, just delete posting yg tak relevant jerk... klu nak suruh kita orang letak balik, byk wooo...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 01:17 PM | Show all posts
uikss... thread baru....

aku rasa 1st page ni patut letak benda2 basic hangul... takpun letak summary link ke thread 1 tu....

[ Last edited by  eyka at 12-12-2007 01:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2007 01:24 PM | Show all posts

Reply #18 ckucin's post

link Part 1 tu still ada tapi buat masa ni bel letak RA tinggi bukan close sbb takut Admin cuci terus thread yg dah close ni...

nanti dah siap Admin buat kerja baru bel bukak balik...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 10:15 AM | Show all posts
korang dah hafal ker spelling tuk esok ek... kekekke aku lum lagi.. malam kang baru nak pulun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list