Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
141569
View
752
Reply

Mari Belajar Bahasa Korea (Hangul) ~ PART 2

[Copy link]

Author: isabel       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-12-2007 09:49 AM | Show all posts

Reply #37 miss_mulan77's post

nanti thread tu akan bel buatkan link dia bila bel balik dari bercuti after New Year ni nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 09:09 AM | Show all posts
korang dah wat homewrok ker.. aku ada soalan yg konfius nak wat..ptg kang aku tepek yg which one...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 11:22 AM | Show all posts
aku belum lagi prepare apa2 untuk exam hari sabtu nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 02:50 PM | Show all posts
aku tgk pun tak... aku baru balik KL mlm semalam...

tp hari sabtu sengsongnim ada call aku... adik aku yg angkat phone.. tanya aku gi kelas tak... mcm pelik je...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 05:59 PM | Show all posts

Reply #44 eyka's post

aik ye ker?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 08:37 PM | Show all posts
mulan, question apa yg ko nak tanya??? atau ko dah dpt jawapan???

minggu lepas mmg kita tak ada kelas kan.. rasa ms kim tak ingat kot   ..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 08:40 PM | Show all posts

Reply #46 ckucin's post

aku nak tanya camner ko buat untuk soalan pg 47  yg ask the question using the telephone directory tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 11:13 PM | Show all posts
Yg aku boleh fikirkan.. yg A tu ko baca nombor hotel atau tempat2 yg ada tulis kat directory tu.. nnt B laks.. baru refer directory kat page 51.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-1-2008 12:42 PM | Show all posts

Reply #48 ckucin's post

uh..bel pun confius gan soalan tu...

ni hafal huruf still gi lemah ni..

cuma leh sebut bila bel translate ke roman...
time tu cepat aje bila tulis ingat hufuf hangul bila dah translate...

huh..kelemahan bel ni dah jadik kebiasaan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 03:30 PM | Show all posts
neil, sihomi aja-aja fighting.....swiwoyo....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2008 08:40 PM | Show all posts

Reply #50 hadiff's post

오늘은 시험이 없었어요.... ㅋㅋㅋㅋ.. 다음 주에 있어요... 친구들, 아자 아자 화팅!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2008 10:17 PM | Show all posts
korang kat sini tolong aku.... apa maksud jeo nan sarangheyo???
pleaseeeee...... apapun, ignore kalo ejaan salah..just meaning kata2 tuh......
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2008 10:22 PM | Show all posts

Reply #52 welds's post

yg nih aku tak sure sgt...rasenyer lebih kurang "do you love me?".. agaknyer ler kot2 ada yg leh tolong betulkan.. aku bab2 ayat nih tak reti lagi...

[ Last edited by  miss_mulan77 at 6-1-2008 10:24 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2008 07:16 AM | Show all posts

Reply #52 welds's post

klu dpt paste yg hangul lagi bagus... boleh kasi tau lebih tepat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2008 11:00 AM | Show all posts
ckucin & mulan,

ni bel nak mintak tlg..

bel nak taip hangul tapi masalah nyer software hangul bel tu dah x ada dlm pc..(pc office crash so byk software yg download hilang)
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2008 12:08 PM | Show all posts

Reply #55 isabel's post

ko guna jer cd microsoft tu.. ada untuk language... aku ni kat opis, software2 ni ada orang yg menjaganya.. kena request..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2008 01:15 PM | Show all posts
takder tulisan hangul.... yang ada itu jek.....nie pun member aku tanya... aku tau sarangheyo jer....yang jeo nan tur aku pun tatau... ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2008 03:08 PM | Show all posts
klu camni 저는 사랑해요.. mungkin ckucin boleh kata object or person yg diperkatakan sini telah diketahui.. jadi maksud perkataan - Saya cinta (object/person).

Sebagai contoh :
(S)       (O)        (V)
나는 할머니를 사랑해요.
(Saya sayang nenek)

는 - partical untuk subject.
를 - partical untuk object.

Tujuan partical ini untuk bezakan ini yg mana subject dan yg mana object.

[ Last edited by  ckucin at 7-1-2008 03:17 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2008 09:07 PM | Show all posts
aku ingat nak carik gak keyboard hangul nih... ada sesaper nak beli tak? hari tuh eyka kata dia nampak kat ner ntah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2008 07:42 AM | Show all posts

Reply #58 ckucin's post

SAYA = Nanun, Jonun, Jega, Choyo / Naya(yg mana betul?)
AWAK/KAU = Nor,Chogi(kalo ade kesilapan kasi taw.. kekadang pening cam ner nk sebut yg betul ..

TERIMA KASIH = KAMSAHAMNIDA, kalo nak jawab SAMA-SAMA mcm mana? ..

dah cari dlm buku praktis tp tak pasan kot...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071379s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list