Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
131147
View
749
Reply

Mari Belajar Bahasa Korea (Hangul) ~ PART 2

[Copy link]

Author: isabel       Show all posts   Read mode

Post time 15-2-2008 09:01 AM | Show all posts

Reply #100 Iman_Baby's post

kalu nk join ada satu kelas bru bukak..coz min 4 person, for beginer 10 classes RM380 registration RM30 ..ada stau kleas bru but weekdays mlm...nk join ke?
kalau nk personal pun boleh gak...tp mahal....if nk buat weekend kena cari group of min4 ppl.....
academy ni kat atas Nando's yg kat belakang apg point tu...
kalu interested boleh PM saya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2008 11:05 AM | Show all posts

Reply #101 hadiff's post

according to Kim sonsengnem for beginer ada 12 classes instead of 10 only..

@iman...

klu ko hanya seorg aje yg nak joint..ko still can join our beginer class every Monday but you already miss one class which is started last week. 2nd class is this coming Monday start at 6.30pm.

tapi klu ko nak ada 4 org or lebih dari tu songsengnem akan buat satu gi kelas utk ko org..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 07:08 PM | Show all posts

Reply #102 isabel's post

안녕하세요? 이사벨씨.
감사합니다.
그런데, 지난 주 수요일에도 수업이 있었어요.
왜 안 왔어요?
이번 수업은 월요일하고, 수요일에 한국어를 공부해요.
지금 하디프 하고 같이 있어요.
그럼, 내일 만나요.
안녕 ~~~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-2-2008 07:38 PM | Show all posts

Reply #103 kim35's post

annyeong Kim songsengnem...

i really don't know that on Wed also we have class, i thought only once a week every monday..

omo...i already miss one class...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 07:38 PM | Show all posts

Reply #94 Iman_Baby's post

Hi, Saya dari Kim's Language Academy dekat Ampang Point atas Nandos.
Satu Kelas min 4 person Rm 380. untuk 12 kelas.
Saya akan buka  kelas yg baru untuk beginner  4. March.
Kalau berminat boleh bagi tahu saya.
sekarang sudah ada satu orang untuk join new kelas.:handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 07:41 PM | Show all posts
안녕하세요...

벨씨, 수업은 수요일에 안 왔어요??
내일 우리는 만날 거예요...
안녕..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 09:45 PM | Show all posts
Originally posted by hadiff at 15-2-2008 09:01 AM
kalu nk join ada satu kelas bru bukak..coz min 4 person, for beginer 10 classes RM380 registration RM30 ..ada stau kleas bru but weekdays mlm...nk join ke?
kalau nk personal pun boleh gak...tp  ...



hadiff,

day class tak de ke... mlm ni.. leceh sikit le rasa nak drive ke ampang t.. saya dok cheras..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by kim35 at 15-2-2008 07:38 PM
Hi, Saya dari Kim's Language Academy dekat Ampang Point atas Nandos.
Satu Kelas min 4 person Rm 380. untuk 12 kelas.
Saya akan buka  kelas yg baru untuk beginner  4. March.
Kalau berminat bole ...



eeh.. MrKim ni.. pandai ckp melayu gak ke...

saya prefer kelas siang.. if possible.. yg start kul 2.00 onwards...

nanti kalau ada kelas yg mcm ni.. let me know eek...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2008 11:43 PM | Show all posts

Reply #108 Iman_Baby's post

Ms Kim can converse in english and bm.. tp untuk kelas kami dia byk converse in korean. Klu kami betul2 tak faham baru dia converse in english or bm. Kami antara2 kami pun dia suruh converse in korean even klu kami borak2 kosong. It helps us to speed up our learning process.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:21 AM | Show all posts

Reply #109 ckucin's post

a ah..kite kena converse in korea dlm kelas even kat situ tulis don't speak in korean ekekekkeke .. mianheyo sonsaengnim
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 12:22 AM | Show all posts

Reply #108 Iman_Baby's post

actually Mrs. kim...  not Mr. Kim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2008 12:30 AM | Show all posts

Reply #108 Iman_Baby's post

i think it's much more better if you call her directly..

bel dah pm no. tel dia kat ko..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 07:36 PM | Show all posts
Originally posted by isabel at 16-2-2008 12:30 AM
i think it's much more better if you call her directly..

bel dah pm no. tel dia kat ko..


bel,

tqvm.. i'll call her...

suka tengok cite korea ni.. bila dengar diorg bercakap.. terasa indah bahasa korea ni...

tapi takut gak.. entah2 dah berkarat ke kepala otak ni... sure slow learner..
tak mcm korang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 08:16 PM | Show all posts

Reply #113 Iman_Baby's post

tak per.. kami pun still blaja lagi.. tapi seronok kalau belajar ramai2 nih.. boleh share2 pendapat..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 08:17 PM | Show all posts
biler tak pi kelas nih rase cam boring jer.. takder menda nak wat kat umah.. dah 2 minggu berturut2 takder kelas..aku nih jenis cepat luper... biler study kat umah banyak lak dugaan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 08:22 PM | Show all posts
betul tu.. kelas tak ler rasa dull sangat.. kelas kita orang always fill with laughter.. every class sure happening punya.. ekekkekekeek...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 03:33 PM | Show all posts

Reply #105 kim35's post

annyeong hasaeyo ms kim
jonen maisurah imnida... bankapsemnida
im interested to joint ur class but i need to know details 'bout d class.
komapsemnida

@ isabel >>> aritu sy ada nmpk awk cite psl hangul character...
bley sy tau camne awk wat? comp kt kna format pastu abis ilang smua pastu org tu x install hangul...
camne ek awk wat? kna li pape cd install x

[ Last edited by  smaj at 18-2-2008 03:35 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2008 04:21 PM | Show all posts

Reply #117 smaj's post

hai smaj...

welcome to our forum...

Ms.Kim's no bel dah pm kat ko..
so you can ask her anything regards with this Korean Class...

psl hangul charater in pc lak...
bel cuma managed install kat umah sbb umah pakai Windows Vista version so senang aje ler install...

kat office lum berjaya gi..tgh nak carik ni software dia...
tapi klu ko nak cepat mmg kena pakai CD installer utk ni....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2008 05:51 PM | Show all posts
bel la ni yg bagitau tak ada kelas hari rabu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 08:09 AM | Show all posts

Reply #118 isabel's post

okies komawoyo bel
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 08:26 AM | Show all posts

Reply #117 smaj's post

smaj, ko just boleh install language tu dgn guna cd window yg ko guna tu la....
ko masuk kan cd window tuh, pastu ko g control panel, ko select regional and language optionals...
pastu ko select languages, then ko klik kat box install files for East Asian languages.....
so ko boleh pilih la nk pilih languages aper....aku install kat ofis, boleh jer....so ko try la ek.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 09:11 AM | Show all posts

Reply #119 eyka's post

tu ler bel mmg x tau psl kelas tu..

bel seronok gan kelas smlm...
best gak Ms. Jeongmin ajar...

rabu ni ada kelas...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 01:32 PM | Show all posts

Reply #122 isabel's post

esok boleh ler aku tanya ko camna sebutan tu yek??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2008 02:03 PM | Show all posts

Reply #123 ckucin's post

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 06:06 PM | Show all posts

Reply #123 ckucin's post

tergeliat lidah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047043s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list