Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80990
View
540
Reply

MASALAH PENIAGA ONLINE - jom kongsi cerita!!

  [Copy link]

Author: ctredzuan       Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2008 12:03 PM | Show all posts
ada gak dia gi galakkan ajen dia nipu...

dia kata barang ori reject la...
dapat dari pramugari la...
underwater la....

korok mung!
kalau ada org kena kanser kulit nanti...tau la aku siapa yg jual!
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 12:31 PM | Show all posts
Originally posted by cikuci_comelnye at 29-1-2008 12:03 PM
korok mung!..


maksud apa ni cikuci.....x fhaham loh....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 02:42 PM | Show all posts

Reply #62 t@t's post

mehhh nak tolong jawab...
maksud nyerrr "tengkorak kamu"

p/s : lydia... kalau gaduh2 manja dgn hb jgn terkluar ayat tu pulak ya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 05:06 PM | Show all posts
Originally posted by niki_iyda at 29-1-2008 02:42 PM
mehhh nak tolong jawab...
maksud nyerrr "tengkorak kamu"

p/s : lydia... kalau gaduh2 manja dgn hb jgn terkluar ayat tu pulak ya...


betol tuh!

ekekekek....ngan hubby tak kuar ayat tuh.....kang i pulak kena fire!
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 06:18 PM | Show all posts

Reply #60 t@t's post

lempeng tak sedak sgt..kita kasi flying kick ok jugak kan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 06:20 PM | Show all posts

Reply #61 cikuci_comelnye's post

kekek..alasan basi tuh...
siap kata nak tunjuk resit bukti beli dari US lagi...alah apa nak hairan beb kalau dah nyata terang lagi bersuluh bende tuh tiruan...tak yah tipu org lah kan....kan tak pasal2 org jet kepala baru tau hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 09:06 PM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 29-1-2008 03:16 AM
masalah lain niaga online yg paling haku tensen juga ialah

kes org curi gambar jualan niaga kita

apa dia ingat kita sesenang jer ker nak ambik gambar sampai terpeleot pinggang ni ambik shot ...


ada lagi ke ct? meh sini kita g terjah.....itu lah pantang kalo org amik gambo hasil tertonggeng2 kita. anak2 bising pun kak wan marah..konon takut gambo tak cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 09:09 PM | Show all posts
Originally posted by cikuci_comelnye at 29-1-2008 12:03 PM
ada gak dia gi galakkan ajen dia nipu...

dia kata barang ori reject la...
dapat dari pramugari la...
underwater la....

korok mung!
kalau ada org kena kanser kulit nanti...tau la aku siap ...


..haaa amik kooooo!! tambah sket lagi..korok ija mungggg!!!
kak wan tak beli lah skincare mahal2 sbb dah tahu tak mampu nak menten....pehtu mula lah nak carik yg ori tp reject...hak underwater la..underwear la...sume under2 lah. moral of the stori >> pakai je lah hak murah2 dan senang nak carik.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 09:12 PM | Show all posts
Originally posted by KaKLaLa_Lost_id at 29-1-2008 06:20 PM
kekek..alasan basi tuh...
siap kata nak tunjuk resit bukti beli dari US lagi...alah apa nak hairan beb kalau dah nyata terang lagi bersuluh bende tuh tiruan...tak yah tipu org lah kan....kan tak ...


lala...acu woyak gok gane nok kenal ori ke dok? berniaga online ni perlukan keikhlasan dari peniaga. kalo ori katakan ori...kalo imi katakan imi....tak yah nak ckp berbelit2 mcm ular sawa. barangan kak wan jual sah2 le IMI...kalo orii mapuhh kerahhh org tgk harga...bolster ori sutir RM49.90......tu pung hok ada HELLO KITTY....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 09:39 PM | Show all posts
pelik2 jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 11:31 PM | Show all posts

Reply #69 nrshahirah's post

kekkeke...
MAC ori ngan tiruan lain kak wan...casing yer lain
ori esedo dokleh buka bawoh...tiruan bulih buka bawoh siap ada cermin..banyok agie hok beza
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 12:36 AM | Show all posts
Selama nih saya hanya syok bace jer thread nih, takde plak nak cerita ape2. Tapi satu kejadian petang tadi telah membuatkan saya berasap A.K.A rase nak lempang orang mendorong saya post kat sini. Ceritanya begini:

Mase tu kat depan maybank, dalam hati niat nak deposit duit. Tiba-tiba telefon saya berbunyi. Saya pun angkat.

Saya: Hello
Penyagak: Hello ni ***nama*** ke?
Saya: Ya saya, Ada apa encik?
Penyagak: Encik ni jual produk **** online ke?
Saya: Ya, Saya. (Dalam hati seronok, sebab ingat customer call)
Penyagak: Saya pegawai polis daripada balai polis petaling jaya.
Saya: Ya kenapa?
Penyagak: Saya ada terima aduan yang encik tidak menghantar barang yang customer order.
Saya: Oh yeke? Saya rasa saya tak pernah lagi tak hantar produk yang orang order.
Saya: Boleh saya tahu nama orang tu, boleh saya check dengan pos laju, mana tahu tak sampai.
Penyagak: Tak boleh encik, maklumat ini sulit.
Penyagak: Macam ni la encik, kita buat cara underground (?) kalau encik bayar RM500 saya boleh padamkan report ni.

Time ni saya dah rasa lain macam rase marah+panas. Dah la produk yang dia sebut tu dah lame giler takde orang order, nampak sangat tipu. Pastu mintak duit pulak tu.

Ingatkan ada member-member yang buat prank. Tapi slang cam orang kelantan jer, saya mana ada member orang kelantan. (buat malu orang kelantan jer, saya pun orang kelantan jugak)

Saya: Nih sape ni? Jangan main-main ngan saya!
Penyagak: (lupe die cakap ape sebab terlalu marah)
Saya: Nih sape ni?! Jangan main-main ngan saya!!
Penyagak: (lupe die cakap ape sebab terlalu marah)
Saya: Nih sape ni?!!! JANGAN MAIN2 DENGAN SAYA!!!!!
Saya: KAU INGAT AKU BODOH MACAM KAU KE?!!!!

Lepas tu die terus letak talifon. Malu gak saya menjerit depan orang ramai.Tapi bila marah tak pikir ape dah. Time tu jugak saya tengking die. Kalau ade depan mate mau mati kene belasah, saya dah la panas baran.Time tu jugak saye pergi balai polis buat report. Padan muka kau. Orang nak cari rezeki cara halal kau nak kacau buat ape.

Inilah cabaran orang meniaga online. Orang duk ingat si peniaga tu scammer padahal ramai yang tak tahu yang penjual la yang paling banyak kene scam. Cakap dah bayar tapi tak masuk pun duit. Kate produk tak sampai,tapi bila check dengan poslaju dia dah collect dah, bila sms tak reply.Cakap produk tak cukup padahal semua dah hantar. Macam-macam la orang menipu nih.


[ Last edited by  nuruddeen710 at 30-1-2008 12:38 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 10:03 AM | Show all posts
Wah!!! ada org amik kesempatan yer!
kalau kena kat aku....aku sumpah jadi raksaksa....biar ultraman ajar dia cukup2!
:@ :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 10:50 AM | Show all posts
Originally posted by plamsat at 24-1-2008 02:06 AM
PELBAGAI PILIHAN KERETA BARU 100% loan UNTUK ANDA


PELBAGAI PILIHAN KERETA BARU 100% loan UNTUK ANDA

Pilihan Kereta baru PERODUA
VIVA - RM318.56
KANCIL - RM252.35
KENARI - RM438.49
MYV ...


apsal buat iklan ni,...:@
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 11:31 AM | Show all posts

Reply #72 nuruddeen710's post

uik..bahaya nya...mau nak kena kerat 18 nie
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by nuruddeen710 at 30-1-2008 12:36 AM
Selama nih saya hanya syok bace jer thread nih, takde plak nak cerita ape2. Tapi satu kejadian petang tadi telah membuatkan saya berasap A.K.A rase nak lempang orang mendorong saya post kat sini. ...


wah! takutnya mcm ni pun ada.......   ni mesti yang kena tipu produk yang mahal2 yang murah ni rasanya kurang sikit org berminat nak tipu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 03:40 PM | Show all posts
Ni nak kongsi gak ni....
Aku minat gak beli online... tapi jarang ada yg berkenan.
Cuma, baru2 hubby aku beli dr sebuah syarikat yg cukup terkenal juga.. dah bank-in siap bg email lg... tapi tak reply2... tunggu 2-3 hari brang lum sampai... telepon support/ hotline, mereka pula tanya apa kta order... dan bila kata ada send email.. diaorg kasi alasan terima emel lebih seratus sehari... byk emel jd diorg tak semestinya dapat baca smua.. so, dia minta fax lagi... so dia fax je mcm dia suroh...
Tu kes minggu lepas... sampai ari ni aku tunggu takda khabar berita pon...

Yang pelik benor dalam kes ni... emel tadi tu, pahal emel banyak maybe >100 la maksud dia tu.... jadi alasan aya.. tak terbaca emel laa, tak professional betui.... aku pun naik heran betul... rasanya diorg ni tak kejo la kat pejabat kot....borak lebih2  




Geram....order tak sampai...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 03:59 PM | Show all posts
rase2nye byk komen dari peniaga...

saye plak sebagai pembeli...
pengalaman saye:
1. beli used item...penjual kate baru gune 2-3 kali...dlm gambo xdela nampak cacat celanya...bile dapat, Astaghfirullah...pendek cerita boleh guna wat lap dapur...yg putih jadi kelabu, jahitan dah rentas sana sini, berbulu...lepas tu insaf x beli dgn peniaga tu...kalau saye mmg x tergamak nak jual baju2 yg dah buruk sgt cenggitu..

2. used item gak, handbag...dier kate ori...pakai sebulan, habis melepuh...x tau apsal...sedih sgt...lepas mmg x penah beli handbag online...

3. barang baru, baju...kat gambo...mak aiiiiiiiii...dah imagine kite pakai camne, bile dapat, sedihnyer...kualiti x same cam dlm gambo...

kesimpulannye, saye sekrang beli jugak secara online tp dah terhad sgt...kadang tu saye jumpe kedai kat luar jual barang yg sama, so, saye blh bandingkan...& kebanyakan baju kat kedai yg saye jumpe tu byk jual baju yg same dgn peniaga2 jual, so, saye ade pilihan & blh tau material & cuba...tp ade penjual online yg jual jauhhhhhhh lebih mahal dari di kedai...saye ingat online lagi murah sebab xde kos pembantu & sewa kedai...rupe2nye lagi mahal...nasib baik x beli...

:pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2008 07:55 PM | Show all posts

Reply #28 KaKLaLa_Lost_id's post



drag from * to *

*aku nak demamlah..*
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2008 08:58 PM | Show all posts
Originally posted by KaKLaLa_Lost_id at 29-1-2008 11:21 AM
wess korang geram tak ngan peniaga barangan mekap tiruan bila di tanya dia kata nya ORIGINAL...



huhhhhh..!! ingat lagi masa mula2 wujud dulu mekap imi ni, bukan mekap imi pun, ada peniaga baju polo dulu, dia cakap ori reject la, ori takde tag la, last2 ada peniaga lain jual baru pecah tembelangggssss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list