Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
73694
View
443
Reply

Jenama makanan pilihan utk si comel anda

  [Copy link]

Author: hulia       Show all posts   Read mode

Post time 15-5-2008 09:40 AM | Show all posts
aku ade 3 tp leh vote 2 je lak ehehe, iams/blackwood/ok cat
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 12:25 PM | Show all posts
dulu boocik bagi kucing2 makan science plan tapi sejak vet kata ada campuran daging babi, boocik terus tukar ke blackwood...

tapi kucing2 boocik tak berapa makan sgt biskut science plan ni mungkin sbb biskut ni mengenyangkan agaknye....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 12:49 PM | Show all posts
blackwood/rc range
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 01:37 PM | Show all posts
sha bg Ricky mkn RC persian kitten dgn Iams kitten
masa beli kucing tu, org kt petshop suh mkn menda
ni.. yg makanan lain tak berani bg lak takut timbul
masalah pd kesihatan.. seminggu skali mkn ikan rebus @
ikan dlm tin tu..

kucing adult yg lain2 mkn Iams yg adult punya
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2008 08:24 PM | Show all posts

Reply #6 Nara_Gaara's post

aku dlu pakai iams tapi aku dah tukar kepada RC hair n skin..kucing puas hati gile..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 09:42 AM | Show all posts
saya pun bagi bg kucing2 saya smartheart tp since last month banyak sgt bulu yg gugur so tukar kpd friskies..itu je yg mampu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 04:02 PM | Show all posts
aku bagi baby aku science plan tuna.

lepas dia kena UTD, vet suruh bagi food yg kurang garam to protect kidney dia.

so, sekarang nih dia makan science plan SD.

harga ada lebih sket, tapi tak pe la.... asal dia sehat....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2008 05:17 PM | Show all posts
Originally posted by a'isha at 15-5-2008 01:37 PM
sha bg Ricky mkn RC persian kitten dgn Iams kitten
masa beli kucing tu, org kt petshop suh mkn menda
ni.. yg makanan lain tak berani bg lak takut timbul
masalah pd kesihatan.. seminggu skali  ...


sha dok mane? anak2 j pun mkn rc persian kitten. la ni mknn diorg dah nak abih. tak tau nak cari katne, dah byk petshop yg j gi takde stok persian kitten ni . be4 this j beli kat buddypetwagon je..tp skang ni website dia asyik dok tutup je. kot2 sha dok area2 kl or selangor..blh le j gi usha kat kedai yg sha beli tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2008 11:31 PM | Show all posts
RC Skin/sometimes Persian campur Machiko
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 01:57 PM | Show all posts
kucing aku xsuke mkn frieskies..penat je beli mahal2, last2 kuceng2 kampung tu yg mkn..
biskut whiskas die mkn bile kebulur je.
sadin whiskas tu die makan bile first time bukak, pastu die xmo da..

ni nk try scientic2 tu..aritu tgk kt kedai kucing, mahal sikit je..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 02:22 PM | Show all posts
Originally posted by Jcatz at 18-5-2008 05:17 PM


sha dok mane? anak2 j pun mkn rc persian kitten. la ni mknn diorg dah nak abih. tak tau nak cari katne, dah byk petshop yg j gi takde stok persian kitten ni . be4 this j beli kat buddypetwa ...


J..ade 1 petshop kat desa pandan... byk stok RC nih... siap ade jual timbang kilo lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 03:09 PM | Show all posts

Reply #51 puff_kitty's post

aku bg RC Fit32 & Skin & hair..mmg puas hati..tak penah ada masalah apa2

a'ah..aku selalu beli stok makanan kucing kat situ..kidee petshop kat desa pandan
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 05:22 PM | Show all posts
top cat n dora loves it..badan pon dh naik after 2 wks mkn
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2008 11:09 AM | Show all posts
saper nak try jenama acana.. bole bgtau k leo...

kitten price;

1.5kg = RM40
3kg = RM70.00
8kg = RM155



[ Last edited by  leotazz818 at 24-9-2008 12:43 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2008 08:35 PM | Show all posts
for both my own and d strays bb kasi RC fit & Persian. tapi sejak naik rege nih terpaksa la cut Persian. Cube gak tuko with performance..xjalan la  ngan depa. penah bagi eagle pack, acana, satu lagi under same company as acana..but xingat name..yg holistic brands pun penah gak cuber..last2 back to RC gak
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 11:49 AM | Show all posts
Originally posted by bbpie at 1-10-2008 08:35 PM
for both my own and d strays bb kasi RC fit & Persian. tapi sejak naik rege nih terpaksa la cut Persian. Cube gak tuko with performance..xjalan la  ngan depa. penah bagi eagle pack, acana, satu l ...



sama company acana > orijen?
mahal gilo rege dio... x mampu den
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 12:11 PM | Show all posts

Balas #56 leotazz818\ catat

entah la sis..bb xingat da..one is suppose to b cheaper from d other but just as good..2-2 bb da terai tapi bb xingat namenye..could b kot orijen (ke ado yg lain?)..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 10:28 AM | Show all posts
Baru
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 10:39 AM | Show all posts
rc is da best..
but for kitty mb iams kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2008 03:54 PM | Show all posts
kak leo, stok blackwood / acana utk bulan ni ada tak?
kalau ada yg 8kg atau 10kg tu, boocik chup dulu, ye?
stok kat rumah boocik dah kering ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079076s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list