Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
73601
View
443
Reply

Jenama makanan pilihan utk si comel anda

  [Copy link]

Author: hulia       Show all posts   Read mode

Post time 3-7-2009 02:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by hatemetoday at 3-7-2009 14:10

100# nuox84

chicken meal/fish meal tu bukan sumber daging eh? serius akak tak paham...kikikiki...chicken fat ajek lam ingred tu yg akak nmapk..hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 03:51 PM | Show all posts
mey nak tnya anybody pnah dgr mknan kucing brand Me-O tak?.. Product of Thailand.

Ingredients:
Ground Corn, Chicken by-product meal, soybean meal, corn gluten meal, fish meal, tuna by-product meal, chicken fat, brewers dried yeast, iodized salt, fish digest, taurine, vitamins and minerals, antioxidant and food colouring.

Guaranteed Analysis:
Crude Protein not less than 30% (30g/100g)
Moisture not more than 10% (10g/100g)
Crude fat 9% (9g/100g)
Crude Fiber 4% (4g/100g)
Ash 10% (10g/100g)
Calcium 1.2% (1.2g/100g)
Phosporus 1% (1g/100g)
Taurine 0.4% (0.4g/100g)
Vitamin C 200mg (0.02g/100g)

Mey pnah beli n beri anak2 mkn.. they seems liked it very much... my cousin pun beri kucing dia mkn Me-O ne n kucing2 dia mkn gebu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 04:40 PM | Show all posts
101# hatemetoday


hoho..2lah..nuox pn xarif sgt..bla tnya owner dia blue seal nih premium food ke x dia ckp yess.tp xbrani nk try..nk gak cr premium food yg murah sbb ank bulu dh bertambah jd  4ekor kt rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2009 09:28 AM | Show all posts
salam...
tak silap food yg ada corn ni tak healthy utk kucing...sbb dia substitute jer....kalau bleh elakkan yg ada bahan2 sejenis mcm tu....buy yg ada kandungan protein lebih dr 60%....kalau silap, harap maaf le ye
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 01:35 AM | Show all posts
Betul ker science Plan ade campuran daging babi? aku bagi kucing aku mkn tu. risau jugak. ade x sape2 yg boleh sahkan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 11:40 AM | Show all posts
Betul ker science Plan ade campuran daging babi? aku bagi kucing aku mkn tu. risau jugak. ade x sape2 yg boleh sahkan?
ccgirlss Post at 7/1/2010 01:35



ccgirlss bole cuba baca kat thread ni: http://forum.cari.com.my/viewthr ... &extra=page%3D1
rasanya ada dibincang kat sini tentang science plan campuran babi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 11:55 AM | Show all posts
anak2 tucen ku
blackwood for all
and all for blackwood
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 01:06 PM | Show all posts
I bagi RC Hair & Skin for my 2 DSH adult cats, RC Kitten Persian for my DLH 5 months old kitten...

Why RC .... sebab result pada kucing2 I alhamdulillah, amat berpuas hati & setakat ni masih mampu lagi la beli RC...tapi kalau rakyat bertambah...tak tahan la beb beli RC mungkin Blackwood.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 01:13 PM | Show all posts
Post Last Edit by lipsofanangel at 22-5-2010 09:15

Royal Canin + Iams

kdg2 bagi ikan bilis mentah, cheese... xpe ke bg kucing mkn cheese??
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 09:02 AM | Show all posts
Royal Canin + Iams

kdg2 bagi ikan bilis mentah, cheese... xpe ke bg kucing mkn cheese??
lipsofanangel Post at 22/5/2010 13:13


actually yang tak digalakkan ialah bagi kucing ikan bilis, bukannya cheese...
sebab ikan bilis tu banyak garam, nanti takut kena batu karang...
that's why kalau bagi kucing friskies pun ramai yang tak galakkan sebab banyak tepung & garam.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:59 AM | Show all posts
Reply 110# boocik04

ooo, ye ke.. TQ TQ TQ.. x bagi dah... no wonder la before ni bulu dia xde gugur, skarang dah byk lak gugur...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 10:23 PM | Show all posts
kucing sy mkn iams kitten + fancy feast (wet food)
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 11:15 PM | Show all posts
ai geram ngan my jantan boy si Aboy tu.. ai dah belikan makanan mahal2 RC n Blackwood untuk dia, dia makan sikit aje.. tapi heols suka kacau i makan.. bebaru ni ai makan sandwich n chips heols mintak sikit.. ai bagi la sekeping chips.. last 3 days ai makan kerepek ubi plain pun heols nak.. so ai bagi la sekeping he makan sampai habis n mintak lagi pulak tu.. tak silap 3-4 keping kepek ubi he dah makan... n malam tadi i makan cake, pun he mintak sikit.. eeee geramnye!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 11:44 PM | Show all posts
i bagi tome i iams. tu pun sbb seblm bela tome ..i beli utk kucing belang yg garang ni. bila dah let go yg tu so i proceed jelah iams ni kat tome. cuma utk si tome ni, i perlu tumbuk iams halus sikit si that dia senang nak kunyah. i tgk si tome punye poop pon berketul je mkn iams.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 08:30 AM | Show all posts
skrg ni bg my anak bulus RC, tp pasni kena tukar IAMS since RC da naik harge...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 01:27 PM | Show all posts
katne ye de jual mkanan kucing yg timbang2??last time beli kt area kl(tu pun kwn belikn)RC sekilo leh dpt rm25 tu!!kira murah dh tu banding kdai lain.kalu beli 2/3 paket leh dpt rm22.sy kt area bangi.kt kedai pet sini manaleh dpt beli yg timbang2 ni!!plzzz help me coz anak2 bulu mcm xbape suka makanan lain...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 10:27 PM | Show all posts
Reply 116# seroja_luvU

kat sek9, shah alam..ade jual re-pack..da siap pack sekilo-sekilo..rc kitten die rm22 skrg ni, iams kitten lak rm18
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 10:32 PM | Show all posts
Reply 117# misskeen


    bape ye hagenye sekilo??coz kwn sy beli dulu rm25
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 11:24 PM | Show all posts
huhuhuh!!sowie!dh di bls rupanya!!lmbt skt
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 09:06 AM | Show all posts
kalau beli makanan kucing yang re-pack ni berhati2 tau...
kadang2 dorang jual yang dah nak expire that's why murah lagi dari yang biasa.
kalau yang pack biasa tu u all bole baca expiry datenya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099115s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list