Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
55231
View
1397
Reply

MESIN JAHIT

[Copy link]

Author: Umm_Umar       Show all posts   Read mode

Post time 11-5-2016 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya baru beli mesin jahit brother 1430s. Ada promo dekat aeon big. Dapat rm597.55. Sekarang ni tengah praktis jahit cadar utk sesi melembutkan tangan..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 09:21 PM | Show all posts
Usa.Gi replied at 11-5-2016 03:05 PM
Saya baru beli mesin jahit brother 1430s. Ada promo dekat aeon big. Dapat rm597.55. Sekarang ni teng ...

Mesin jahit ni ke...so cute..pink colour..



so far senang tak handle?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2016 09:21 PM | Show all posts
I pun nak mesin jahit pink colour..hello kitty..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 11-5-2016 09:21 PM
Mesin jahit ni ke...so cute..pink colour..



Ya, yang ini. Kebetulan ada promotion utk yg ini. Haha. Terus grab. Sy rasa machine ni sesuai utk mana mana beginner.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 02:12 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 11-5-2016 09:21 PM
Mesin jahit ni ke...so cute..pink colour..

boleh pakai but eventually you will get fed up. nak jahit tebal sikit, contoh hemming akan jam. light weight fabric boleh handle. but not kain tebal sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2016 08:57 PM | Show all posts
munchkin replied at 16-7-2016 02:12 AM
boleh pakai but eventually you will get fed up. nak jahit tebal sikit, contoh hemming akan jam. li ...
itulah....so utk kain/part tebal kita guna mesin Singer Heavy Duty...
yg pink ni utk jahit kain mcm cotton tu okay je kan..

munchkin guna mesin jahit apa sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 23-7-2016 09:07 PM
Elle_mujigae replied at 23-7-2016 08:57 PM
itulah....so utk kain/part tebal kita guna mesin Singer Heavy Duty...
yg pink ni utk jahit kain mc ...


Saya cuba test singer heavy duty. Jahit lompat lompat and meja bergegar    Saya rasa showroon punya mungkin ada something wrong sebab tengok kawan guna singer heavy duty ok cantik. Jadi tak berapa confident since showroon punya tu tak ok.

Saya cuba juki f400. Astaga. Mmg besttttt. Dia boleh naik atas kain tebal selamba macam traktor naik atas bukit. Jahitannya sangatlah cantikkkkkk. Lebih cantik. Baru nak order manager kata support juki tak elok (saya tak pasti). Tapi manager kata camtu.

Jadi dia recomment brother innovis 955nv. Boleh jahit tebal. Ada auto cut. Needle boleh adjust kiri kanan tengah. Macam juki. Tapi tak boleh buat traktor macam juki tu. Tapi kain tebal tebal boleh jahit. Boleh set jahit perlahan walau foot pedal tekan habis.  Kadang munchkin tekan laju habis terbabas. Maklum nak cuba cuba belajar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:04 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 15-8-2016 10:05 PM
munchkin replied at 23-7-2016 09:05 PM
Saya cuba test singer heavy duty. Jahit lompat lompat and meja bergegar    Saya rasa showroon  ...

omg..jahit sampai bergegar meja..


meja tu tak stabil rasanya sbb mesin ni berat patutnya tak bergegar bila jahit laju...huhu...

yang Juki F400 tu memang spesifikasi dia utk jahit quilt.....so tu yg boleh jahit tebal2 dan space area belah kanan tu pun besar kalau compare dgn mesin portable yg lain....mmg sesuai utk jahit  quilt...

cun mesin ni....






Jadi dia recomment brother innovis 955nv.







good choice!      hampir sama mesin jahit kita...cuma kita punya model lama NV950...hehe...mesin ni mmg the best sewing machine for beginner yg ada budget extra..hehe....sbb ada auto cut, auto speed, auto threading...apa lagi yg auto ek...>.<   sejak beli kita tak pernah guna pun foot pedal tu...just adjust kelajuan kat mesin tu je..




dua hari lepas ada iklan kat group menjahit..kakak tu jual mesin NV950 dia for only RM1.5k je....mesin baru tak pernah guna.. cuma dah habis waranti setahun...  so cheap kan...sayang je terlepas deal tu sbb ingatkan nak beri kat my niece... mesin auto macam ni mmg sesuai utk 10 years old girl yg nak belajar menjahit...mainly sebab speed boleh adjust....


tak pe lah takde rezeki..kena survey mesin jahit lain...huhu...






Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 15-8-2016 10:04 PM
omg..jahit sampai bergegar meja..



Saya rasa pun cam tu. Meja dia guna tu meja kanak kanak belajar. Mesin tu powerful jadi meja bergegar. Tapi mesin tu ada sedikit faulty di mana jahit melompat lompat setelah beberapa kali dibetulkan.

Masa munchkin cuba juki tu adoiiiiii sedap besttttt. Perfectttt. Ada satu video dia jahit baju guna juki terliur saja tengok. Nanti munchkin cari balik dan letakkan link di sini.

Tapi mesin 955 ni am quite happy. 950 tu sama saja cuman ada gambar bunga je kat situ. Heheheh

Wow kalau dia let go for 1.5k is a good buy.

Kalau kalau sesiapa nak test power juki tu dipersilakanlah. Cuba share feedback. Jahitan dia cantik ya amat. Munchkin compare dari singer ke brother ke juki, jukis the best. Tapi haru part warranty tu. Sayangggg sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 15-8-2016 10:04 PM
omg..jahit sampai bergegar meja..



video jahit baju guna juki

https://www.youtube.com/watch?v=0sJCFkgQOu8

Enjoy
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lupa mesin juki ni box feed dia boleh adjust kalau tak silap. Ikut jenis kain. Nak grab kain atau tak berapa grab. Munchkin tak pasti apa term jahit guna  
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 08:18 PM | Show all posts
munchkin replied at 15-8-2016 10:34 PM
Saya rasa pun cam tu. Meja dia guna tu meja kanak kanak belajar. Mesin tu powerful jadi meja berge ...

aduhai..baca munchkin tulis pasal mesin Juki ni boleh terbeli satu dibuatnya nanti... cc  @myhandsomeboyfriend...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-8-2016 08:18 PM
aduhai..baca munchkin tulis pasal mesin Juki ni boleh terbeli satu dibuatnya nanti... cc  @myhands ...

Munchkin masa test mesin tu asik ooohh. Ahhh bunyi. Sebab best! Distributor malaysia konwa. Hari tu ada sale banyak juga diskaun sayang terlepas. Nantilah kalau munchkin ke konwa tu. Munchkin bagi review ttg syarikat tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 08:37 PM | Show all posts
munchkin replied at 17-8-2016 08:27 PM
Munchkin masa test mesin tu asik ooohh. Ahhh bunyi. Sebab best! Distributor malaysia konwa. Hari t ...

okay munchkin, nanti kalau pergi lagi Konwa beri review k..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-8-2016 08:37 PM
okay munchkin, nanti kalau pergi lagi Konwa beri review k..

Alright elle set
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:03 PM | Show all posts
kat LSN boleh trade in mesin jahit lama.. tapi kita tak sure berapa boleh dapat diskaun..

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:26 PM | Show all posts
kita sekarang tgh survey computerised industrial sewing machine...nak upgrade mesin....tapi nak yg ciri sama macam mesin portable NV950..hehe.....boleh auto cut,auto reverse..boleh adjust speed..boleh adjust kedudukan jarum up or down...dan paling penting guna motor direct drive so mesin tak bising dan jimat elektrik.....senyap je bila guna...

kalau jenama Juki mahal sangat RM4K++..alternative yg murah masa kita survey ialah mesin jenama Bruce RA4/ Jack A4 (kedua mesin ni sama je cuma brand dan warna  je lain) dan Typical GC6870A..










harga pula..for  Bruce RA4 = RM2180

https://www.krafezee.com/industr ... g-machine-bruce-ra4

Jack A4 =  RM2499

http://www.mudah.my/Mesin+Jahit+ ... erbaru-53252216.htm

Typical GC6870A = RM 2780

http://www.lsn.com.my/industrial ... -Lockstitch-Machine



tak decide lagi nak yg mana...hopefully sebelum puasa tahun ni dapat la upgrade mesin jahit...huhu...

Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 01:50 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 20-3-2017 03:26 PM
kita sekarang tgh survey computerised industrial sewing machine...nak upgrade mesin....tapi nak yg c ...

kat mudah.my, Kamani jual mesin Typical auto tu RM1999 je... tengok gambar dan baca deskripsi mcm sama je dgn mesin yg Lsn jual..kenapa jauh sgt beza harga..mahalnya Lsn jual...


http://www.mudah.my/Mesin+Jahit+ ... t+Driv-50567225.htm








Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102932s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list