Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
187125
View
1024
Reply

All About Jalan Kenanga [MERGE]

  [Copy link]

Author: wineps       Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2007 10:02 AM | Show all posts
cantik tak pakaian situ? sejauh mana murahnya situ compare tmpat lain? dan semuanya dtg dari china yek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:29 AM | Show all posts
cantik kalau pandai kita pilih.....
sejauh mana murahnyer wallahu'alam sebab tak peneh lagi jumap tempat borong yang lain...

api dah harga borong kira murah la..
kedai2 lain ada yang markup sampai 200%...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:50 AM | Show all posts
Baju biasa ke atau baju branded?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:52 AM | Show all posts
baju biasa jek...brand pun mana ada brand MNG, Seeds, aper seme nieh..
kalau nak buat brand sendiri pun...cabut la brand yang ada tue..jahit la brand sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:02 PM | Show all posts

Jualan borong

Nih akak nak share info.

Selain dekat Jalan kenanga, kat Petaling street pun ada jual barang borong. yg ni h bukan kat tempat yg berbumbung tuh... kalau nak pergi kat situ kena lalu hujung jalan yang berbumbung tuh terusss lagi then jumpa la kedai jual borong kat ujung sana... kedai kat kini tak jual kain baju.. yang bayaknya eksessori wanita , hand bag,belt,  soft toy, electronic toys,key chain dan banyak lagi lah... macam yg orng dok jual kat kiosk....  kira semua ada kat situ.

One day akak pernah buat-buat tanya kat amoi jual kat KL Sentral dia jual soft toys macam spongebob& kwn2nya, barney, garfield, dompet dll lagi... aka tnya kat mana dia dpt barng tuhh.. apa jwpnya... I ambil all these things direct from China & hongkong... katanya kat sinih very expensive...

Pada hal barang tuh semua boleh dapat pada harga borong kat petaling street tuh... Apa lah nak rahsia sangat... takut org potong business kut.. pada akak no hal.. rezeki masing masing lah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:45 PM | Show all posts
kat mana nak cari borong pakaian branded...solely branded...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:48 PM | Show all posts
eenaz nak sharelah jugak....eenaz ambik baju kat jln kenangan tue dah 3 tahun ..... ambik blouse and jubah....tudung pun ader....my market are area my opis...and my mum kat mlk......kalau kat mlk tue memang cepat laku sbb blouse kat saner jual mahal..iyerlah diaorg kan pakai kiosk...kiter nie tak payah sewa tpt...tuelah untungnyer.....tue my mum punyer kawan every month tanyer kak maner baju..... so far skg nie dah pulang modal ..rezeki tue ..kiter yg cari ...insyaallah Tuhan tentukan...kalu kiter rajin buat marketing....lebih buat kiter....usaha yang penting.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:48 PM | Show all posts
Originally posted by radja at 27-2-2007 12:45
kat mana nak cari borong pakaian branded...solely branded...



haah..betul tu...
kecik baru nak tanya..
ada gak org yg nak tanya pasal benda tu...
ada sesapa tau tak mana nak dpt pemborong brg2 branded???/
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 01:50 PM | Show all posts

Reply #48 budakkecikgirl's post

area situ ader emanueal (betul ker eja)...jenis kain memang tip top...berkualiti..dari yg biasa nie...harge nyer pun lain lah sikit....contoh:ader blouse yg sayer beli tue...RM 45 kena ambik 4....(harga borong).....tapi memang puas hati and tgkk lah marketnyer mcm maner....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 04:50 PM | Show all posts
sori la off topic sket...

saya nak tanye...yg jam wanita kalo kat kiosk/booth shopping complex jual RM10-RM20 yang berantai dan tali jam biasa tu yg xde brand, yg channel, gucci, guess (ygx ori la) nak borong kat mana murah2? kat petaling street ada x?

kalo ada tempat borong jam lelaki pon ok gak...saya duk tgh tercari2 tmpat borong stok jam nieh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 05:01 PM | Show all posts

Reply #50 nadila_mysty's post

jam yang macam nih ada kat kedai jual borong Petaling Street- tegok posting akak sebelum nih. kalau you nak jual cermin mata hitam macam org dok jual kat pataling street/masjid india pun banyak kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 08:39 AM | Show all posts
Originally posted by nadila_mysty at 27-2-2007 04:50 PM
sori la off topic sket...

saya nak tanye...yg jam wanita kalo kat kiosk/booth shopping complex jual RM10-RM20 yang berantai dan tali jam biasa tu yg xde brand, yg channel, gucci, guess (ygx or ...



biasanya kalau jam nie kat chow kit melambak2 pemborong jam.....
memang banyak....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 08:48 AM | Show all posts
selain dari jln kenanga kat mana lagi pusat pemborong ni...sbb kekadang tgk org jual baju
bebudak tak de pun yg depa amik kat kenanga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2007 12:44 PM | Show all posts
Dengar pemborong kat sana pun ada tipu customer...Kedai mana yang Ok....?
camner nak tahu kita tak di kelentong oleh pemborong....?

boleh suggest kat saya tak...minggu depan saya nak kesana....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 02:00 PM | Show all posts
saya pun berminat nak mula berniaga jual baju nie. tapi baju kanak2 la. ehh..kat situ ada tak jual baju kanak2 yang murah2? means...yang kalau saya nak jual, saya boleh jual dalam rm5 atau rm10 sepasang? kalau ada..mmg kena gi survey nih...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 03:34 PM | Show all posts
Originally posted by nalang at 27-2-2007 05:01 PM
jam yang macam nih ada kat kedai jual borong Petaling Street- tegok posting akak sebelum nih. kalau you nak jual cermin mata hitam macam org dok jual kat pataling street/masjid india pun banyak k ...


oo..time kasih, tapi kedai y mana satu ok? pe nama kedai die? posting akak tu tajuk apa yer?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by melati-putih at 28-2-2007 08:39 AM

biasanya kalau jam nie kat chow kit melambak2 pemborong jam.....
memang banyak....


ic chow kit pon ada yer...tapi camana nak g chow kit yer...kak melati jgn gelak tau.. :nyorok:...mmg btol ni tatau kat mana chow kit..saya kat putrajaya....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 04:38 PM | Show all posts

Reply #56 nadila_mysty's post

Kadai yg mana ok tak pastilah... kena rajin survey & tanya-tanya . akak cuma ambil barang permainan kanak-kanak je
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 04:44 PM | Show all posts

Reply #56 nadila_mysty's post

Kedai mana yg ok tak pastilah... kena pergi survey and tanya-tanya sikit... akak cuma ambil barang permainan kanak-kanak je
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 09:19 AM | Show all posts
Nak kongsi pengalaman sikit olmpia niaga kat pasar malam so every week memang kena g cari stok olimpia jual baju wanita & kanak-kanak tapi lebih ke baju kanak kanak sebab baju budak nie cepat sikit jalan dari baju bouse tapi olimpia tak ambil baju yang murah murah selalu nya ambil harga dia RM8.00 keatas kalau nak cari baju budak yang memang cantik cantik dari hongkong boleh g kat nama kedai tu Tah Tah diorang nie baju cantik dan harganya pun cantik gak lak tp quality design mmg marvelous kalau dekat nak raya design mmg up to date punya rambang mata nak pilih.

Lagi satu kedai yg olimpia selalu pergi Butik Sayang ku sebelah dengan Rel LRT harga memang ok tp diorang nie selalunya jual banyak banyak kena ambil dlm 1 dozen baru boleh tp lately nie nampaknya mcm dah boleh ambil 1/2 dozen dan harganya mmg berpatutan mcm baju suit budak lelaki yg org jual RM10 tu boleh dpt dlm 7.50 ke 8.00 dan yg paling customer suka baju t.shirt yg sambung lengan tu kat dia ada banyak mmg boleh jalan dah jual banyak dah.

kedai no 3 Noble Kids yg bangunan hijau tu tp harga dia memang mahal kalau nak cari nama barbie boleh dapat kat situ tp memang mahal sekarang dah kurang g kat situ selalu g kat sayang ku dulu baru g tempat lain.

kedai no 4 lupa nama dia ada Kenanga gak la nama dia satu row dgn butik sayang ku harga memang harga pasar malam dan kualiti pun kualiti pasar malam low sikit jarang pergi situ sebab kualiti dia.

kedai no 5 kat chowkit belakang Hankyu jaya lama tu ada 3 kedai yg jual baju lebih pada baju budak la tp kualiti pasar malam. dulu masa musim world cup banyak ambil kat situ jual mcm goreng pisang panas.

ok buat masa nie nanti olimpia sambung pasal baju wanita lak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.411289s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list