Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
187355
View
1024
Reply

All About Jalan Kenanga [MERGE]

  [Copy link]

Author: wineps       Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2007 01:40 PM | Show all posts
waahh.. murah tuh shb... kita baru ari sabtu arituh bawak member gi round jln kenanga.. baru jaa sambar satu patung hangar half body tuh.... not exactly half body laa.. sbb body depan jaa ada.. blakang takdak.. hahaha

anyway... nak crita exeperience jln san pang nih pon tak brapa layak rasanya sbb baru gi 2 3 kali jer pon..

masuk kedai pon cam teragak2... dah tuh kita jenis cepat rambang mata.... and takdalaa reti sgt nak menawar.. so bila shopping tak pernah dpt discount.... pernah sekali jaa amoi tuh kasik beli satu design, satu jaa.... sbb dia tgh sale.... nih kedai bertutup and beraircond laa.. la nih dah abih dah sale dia tuh.... huhuhu

kualiti baju lak.. i think kena rajin masuk kedai anda pegang2 kain kot... ada yg okieh ada yg tak okieh... dulu masa second time pegi and tros beli .. mmg kualiti dia puas ati... design pon cam cun je (pada mata sayalaa kan.. ) ... smalam saja jaa round2... tak amik stock baru pon sbb stock lama pon tak clear lagik.... nnt habih kena marah ngan parents dan jugak cik abe... akekekeke...

tapi cam ada sorang forumer tuh ckp.. betollaa... kalau pergi round abih satu jln kenanga tuh.. mmg pening... and last2 tak rasa nak beli pape pon... sbb ari sabtu tuh kita pegi naik kereta (before this naik lrt, jln kaki).. so leh round byk laa ngan member.... tgk most kedai pesen lebey kurang ja... nak carik yg lain sket tuh kena sabar and rajin masuk belek2.. selak2 laa... dah laa panaih.. adoihhh..

ada nampak satu selendang nih... cun laa yg amat... tak nampak lagik kat area pkns or kl sentral tuh... member ckp dia pernah nampak somewhere tapi tak sure brapa rega.. kitorang dedua dah berkenan yang amat... tapi kena angkut at least sedozen.... takdak modal maa.... so lupakan jalaa hasrat itu...

satu lagik masa round2 smalam ada nampak satu kedai nih jual blouses/tops ala2 padang besar punya tapi kurang cunz... tak sure brapa dia jual.. tak tanya plak...

tapi tuhlaa... dulu pernah gi padang besar... shopping untuk diri sendrik.. hehe... mmg murahlaaa yg amat baju2 kat sana.... blouse/shirts semua leh dpt dlm RM20 and above... nih bukan rega borong tau... nih rega retail... tapi biasalaa.. kena pandai tawar sket.... masa gi tuh bawak member, member tolong tawarkan.. akekekek.. and kita gi side perlis nya tak masuk siam pon... huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 10:26 AM | Show all posts

Reply #101 cyra's post

bab rambang mata tu jgn cakap la....
shb pegi dgn hubby & my sister, pi naik keta, siap bawak bekal lagi takut kebuluran semasa 'berjuang'...hehehe...
Penat berjalan ooo...hubby siap cakap 'u nampak cam dah turun 5 kilo lah...jln lah lagi nanti dapat turun sekilo 2 lagi'.......ada ka patut...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 01:14 PM | Show all posts
kat jln kenanga ni ada jual jubah tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2007 03:10 PM | Show all posts
memang ada laa
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 04:37 PM | Show all posts

Reply #104 wineps's post

ok thanks.. ntah bila la nak sampai kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 08:52 AM | Show all posts
Mz pernah borong baju kat jln kenanga a.k.a san peng.
pernah buka butik dulu di seremban..

melati...nyonya ruby sombong ka?
ngan mz ok jek...
maybe masa tu mood dia tak baik la tuh..
datang bulan..he.he.eh
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2007 10:36 AM | Show all posts
aku tgk harga sini memang murah la jugak~~
nak beli kasut berjanama tapi yang ciplak pun banyak dekat sana..
masa ari puasa aku beli kasut dekat sana.
baju pun ada la sikit2 utk aku punya bazar ari tu..
rasa2nya kalau nak beli barnag tu, kau bg tau sekali berapa jumlah barang yang ko nak beli tu bila nak tanya harga.
dengan tu ko boleh dapat harga yang lebih murah bila ko angkat barang lebih banyak.
apa2hal elok ko usha harga2 dekat setiap kedai,mana 1 leh dapat yng paling murah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 09:49 AM | Show all posts

Reply #1 wineps's post

aku selalu gak beli kat sanatu..sebab fesyen dia cute2...mcm ala2 korean...japan...chinese gitu..tp aku beli sehelai2...utk aku pakai...tak semua kedai kasi beli satu2..adalah a fewje...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 03:48 PM | Show all posts

Reply #2 abuhafizd's post

bole xplain sket tak pasal baju bebudak ni atau baju baby.... baru nak mula meniage la... ingat nak jual memurah je... konsep borong
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 03:54 PM | Show all posts
aku boong kain...satu kayu ke dua kayu..
buat cadar...sarong bantal....
sulam bunge sikit..sana sini...
jual.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 04:42 PM | Show all posts

Reply #110 manaya's post

manaya,
saya ada pm awak!
Reply

Use magic Report

bz2007 This user has been deleted
Post time 11-5-2007 08:29 PM | Show all posts
Selain jln kenanga ni, ada tak tempat lain yang boleg dapat lagi murah,
maksud saya mungkin terus dari siam/china dsb. Ada sesapa boleh
bagi maklumat?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2007 08:47 PM | Show all posts
nilai3... kat situ byk gak...
Reply

Use magic Report

bz2007 This user has been deleted
Post time 12-5-2007 08:51 AM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 11-5-2007 08:47 PM
nilai3... kat situ byk gak...

Tima kasih byk. Kat situ ada byk pilihan ke? Harga lagi baik ke atau lebih kurang je?
Maybe i akan pegi tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 09:25 PM | Show all posts
esok ahad bukak tak kat jalan kenanga?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 09:31 PM | Show all posts
..aku nak buat proje kain ni...
..beli kain satu dua papan..
..jahit buat telekong, cadar, tudong, sarung bantal...
..tambah sulam corak itu..ini..
..jual....
..esok buat kataloq...
..pasang runner kt putrajaya........masyuk  !!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2007 05:56 PM | Show all posts
off topic skit...kain ela now kalu nak beli boromg kat Nilai 3dah mahal yer??Dengar citer baik beli kat jln TAR dari nilai...saper2 leh share info..??
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2007 08:18 PM | Show all posts
Originally posted by takbir at 12-5-2007 09:25 PM
esok ahad bukak tak kat jalan kenanga?
ahad diorg tutup. Bukak ari isnin smpai sabtu jer.
Pukul 9-6ptg. Kalau ader PH diorg bukak kecuali raya cina!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2007 09:41 AM | Show all posts
Nak tanya, dekat jln kenanga tu ada jual tudung borong jenis Donatelo, Valentino atau yg
ala2 turki sptmana yg ada jual di Jln Bonus n Jln TAR  or maybe ada forumer yg tau kat
mana boleh dpt tudung jenis mcm ni secara borong.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2007 10:27 AM | Show all posts
cuba pergi kedai busana muslimah. situ ader jual tudung lawa2 up 2 date fesyen nyer..lagipun jubah and blouse pun ader jual situ..eenaz pernah beli tudung situ...laku giler...

nak komen on baju kurung kat nilai 3 tue...ah baju kurung kat jln TAR murah lagi lah...sbb kiter pun memang ambik kat jln TAR.... dah masuk 3 tahun ambik baju kat situ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list