JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
61779
View
310
Reply

Belajar Bahasa Cina

[Copy link]

Author: haihaiwowo       Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2009 12:08 AM | Show all posts
簲Lisa
Saya nak belajar bhs cina!
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2009 10:28 AM | Show all posts
da jia hao??

wo jiao cat...................

hehehhehe..nak join gak boleh........
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 11:49 AM | Show all posts

Saya mengajar Mandarin

Hi semua...sesiapa minat belajar Mandarin contact me ya!

Saya belajar Chinese Studies kat Universiti, juga ade cert in Mandarin Pronunciation, cert in Teaching Mandarin as a Second Language...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:05 PM | Show all posts
lokasi kat mana....and berapa u charge per hour?....plz pm ye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:12 PM | Show all posts
hurm..interesting!

same soalannya..lokasi & harga yg dikenakan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:14 PM | Show all posts
bleh ke nak share resource ke bahan media ke? Just asking.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:17 PM | Show all posts
hehe...saya kat PJ Sec17....harga nanti pm ya....

Saya juga ajar Mandarin Conversation in a Private Universiti...

Ingat ya kalau nak belajar mestilah belajar dengan cikgu ya qualified...tau cakap Mandarin TAK= tau ajar Mandarin...sebab tu lah saya belajar dan sentiasa update saya sendiri...untuk bagi yg terbaik untuk murid2 yg belajar dengan saya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:21 PM | Show all posts
bleh ke nak share resource ke bahan media ke? Just asking.
warversa Post at 10-8-2009 12:14

err...sorry ya tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2009 12:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by terebi at 10-8-2009 13:27

From my experience....kalau belajar language kena lah belajar dalam group (4-6 orang)...then baru ade kaki untuk practise then baru akan improve cepat...

Kalau ade fren juga minat boleh lah suruh mereka join sekali...then harga pun boleh murah sikit... ;)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2009 01:16 PM | Show all posts
19# p_q


P_q, you tak de wat klas kat kl ker?

PJ jauh sgt la, I x de transport sndiri nk g sane
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:33 AM | Show all posts
kalau nak belajar main2 saje sini ok lah...tapi kalau nak benar2 belajar mesti lah ade cikgu utk correct ur pronounciation...kalau nak saya boleh tolong...saya ade "Teaching Mandarin as a Second Language" and University belajar Chinese Studies...sedang mengajar kat private U now...my area kat PJ...kalau minat pm saya ya ;)
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 09:39 AM | Show all posts
sunyi nyerr~~~
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2009 01:08 AM | Show all posts
Siapa ada soalan, boleh tanya saya. Ha.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2009 05:08 PM | Show all posts
i'm new here... mm.. syoknya pndai ckp mandarin.. sy dh 2 thn keje kt co. cina.. x la pndai ckp cina tp boleh faham apa yg ofsmate ckp..bkn phm semua la.. tp klu diaorg sebut 1 english or malay word dlm diorg pnye perbualan,then i can guess the whole story on wat r they talking about..ada la bljr some word from my clique..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2009 11:10 AM | Show all posts
Hi semua...sesiapa minat belajar Mandarin contact me ya!

Saya belajar Chinese Studies kat Universiti, juga ade cert in Mandarin Pronunciation, cert in Teaching Mandarin as a Second Language...
terebi Post at 10-8-2009 11:49


ãՈʲNˣ
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2009 04:12 PM | Show all posts
˂ȥǃ??? _Sꃺ... ゃЛ]з? κȤĽ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 04:14 PM | Show all posts
[quote]nak tanya nie, kat kl x de tmpat blajar mandarin ker?

nak sangat sambung blajar mandarin. aritu call tinggi fajar language centre, dorang ckp ada bahasa BI je..

tension la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2009 05:40 PM | Show all posts
Mai pen rai ada tak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 09:27 AM | Show all posts
my fren ade conduct mandarin class yang konsepnye telah dipermudahkan. so, bole menguasai baca/cakap melalui kelas selama 2 hari.  die br siapkan modul ni utk mudahkan org phm dgn cepat n betul. ade dlm bentuk ebook dan kelas. even bace ebook pn bole phm..she may consider online learning. sape2 yg berminat nk further details PM me email address ok. tq.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 05:23 PM | Show all posts
44# lula_27

cam menarik la lula.... nanti saya pm awak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 11:20 PM | Show all posts
45# ayie02

PM replied
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2010 09:19 AM | Show all posts
aiqing...

zao an...

dui bu qi....

dui bu qi...

dui bu qi....

..................wo de aiqing.........................

xie..xie...



......................................

zai jian...


mintak tolong sapa2 translatekan to english/malay...

thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2010 03:06 AM | Show all posts
zao an - gud morning
wo de aiqing - my love
xie xie (shie shie) - thank you
dui bu qi - sorry
zai jian - bye bye (lit. see you again)

good luck....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 10:14 PM | Show all posts
hai
minta maaf bertanya! Bahasa Cina adakh mempunyai Huruf Rumi A, B , C.... Z.
setiap garisan tuh adakah ia melambangkan Huruf rumi!

saya nak berkenalan dengan bahasa cina!
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2010 05:27 PM | Show all posts
bahasa Cina pakai ideogram... tulisan Cina yang berasaskan lukisan sebijik huruf sebot sebijik maknanya. x ada syllable atau alphabetical sound, kcuali kalo pakai Hanyu Pinyin atau tulisan rumi China.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list