JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
61780
View
310
Reply

Belajar Bahasa Cina

[Copy link]

Author: haihaiwowo       Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2010 05:15 PM | Show all posts
tak ada orang minat belajar mandarin ke?

Kalau saya ada masa lapang pada hujung minggu, boleh offer ajar sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2010 08:47 PM | Show all posts
Klau nak bljr, aku pun bleh ajar dlm forum ni...
Aku tau ckp mandarin ni dri umur aku 6 tahun smpi skang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2010 02:23 PM | Show all posts
nak belajar...
kalu buleh ajar yang senang2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 09:42 PM | Show all posts
aku dh mula pndai ckp...tp malu bl nak ckp ngan org cina ni ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 06:43 PM | Show all posts
agak2 nya kalu kita blajar bhasa mandarin ni,brapa lama nak bole berkomunikasi??dlm 1 thun
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 01:15 PM | Show all posts
br je blaja bahase mandarin..  tp bile ckp rasenye mcm tak bunyik mandarin pun.. iskkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2010 01:15 AM | Show all posts
ada x software mandarin sony ericsson c510
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2010 08:41 PM | Show all posts
besh kan kalo kecik2 mak bapa anto g sekolah cina..cam besh je tengok kawan bukan cina cakap mandarin..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2010 09:44 PM | Show all posts
boleh try dengan kawan cina rite?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 10:10 PM | Show all posts
rugi rasanya tak habis belajar bahasa mandarin,
jika tidak senang nak berbual dengan orang Cina..
cerita Cina pun senang nak faham..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2010 10:11 PM | Show all posts
tak ada orang minat belajar mandarin ke?

Kalau saya ada masa lapang pada hujung minggu, boleh off ...
buildship Post at 4-4-2010 17:15



    bagusnya... bolehlah saya belajar
    buildship tinggal kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2010 04:02 PM | Show all posts
dah lama x speaking mandarin...byk bende dh lupa..kene refer buku balik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 11:56 AM | Show all posts
Reply 136# cmf_azure

sorry...saya dah akan pergi ke oversea utk jangka masa yg lama...sorry tak bleh face 2 face ajar dah..

bleh sembang dlm forum..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 10:09 PM | Show all posts
Reply 138# buildship


    sambung belajar di mana?
    selamat berangkat ke luar negeri...
    dan selamat berjaya;
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 10:16 PM | Show all posts
Reply 137# tudung_bawal


    TB, saya belajar x habis..
    dulu siap belajar bercakap & menulis
    skrg. yg. ingat cuma mengira 1-10 sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2010 09:08 AM | Show all posts
Reply 140# cmf_azure


    dulu blaja kt uni as third languange..mmg best sgt mase tu..
    tapi bila dah grad..xde sape yg boleh practice cakap mandarin..
    nak cakap ngan kwn2 Chinese..segan...sbb tau TB ckp bkn betul sgt pon..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 05:23 PM | Show all posts
aku pon minat nak blajar.. meh ler sesama..
tau sikit2 jer masa skolah2 dulu ramai budak cine..

lei how ma? - how are you
mow mantai - no problem
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 12:06 PM | Show all posts
Macam mana pula dengan WHITE HORSE (jenama rokok) ataupun nama Melayunya KUDA PUTIH dalam Bahasa Cina Mandarin?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 12:31 AM | Show all posts
bai ma - white horse
lei hou ma (ni hao ma) - ni bahasa kantunis
mou mantai (mei wenti) - ni bahasa kantunish
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 08:11 AM | Show all posts
Apa macam pula dengan WHITE HOUSE atau RUMAH PUTIH?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 02:32 AM | Show all posts
bai wu (Rumah putih)  
bai gong (White house in USA)  ׹
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 08:17 AM | Show all posts
1) Bagaimana pula dengan perkataan Piala Dunia atau World Cup?

2) Bagaimana pula dengan perkataan satu-satunya?

3) Ayat Piala Dunia merupakan satu-satunya kejohanan bola sepak yang mendapat perhatian pelbagai pihak di seluruh dunia. pula apa macam?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2010 11:04 AM | Show all posts
1. shi jie bei (Piala Dunia)  籭

2. wei yi  (satu-satunya) Ψһ

3. shi jie bei shi wei yi yi ge shou quan shi jie guan zhu de zu chiu bi(pi) sai
quan shi jie (seluruh dunia)
zu chiu(bola sepak)
bi(pi) sai (kejohanan)
   籭Ψһһȫע

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 08:49 AM | Show all posts
Terima kasih.

1) Apa macam dengan perkataan sebelum ... (pembayang)?

2) Bagaimana pula dengan perkataan selepas ...?

3) Apa macam dengan ayat MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:42 AM | Show all posts
sama sama

1.  ......zhi qian (sebelum.....) .....֮ǰ
2. .......zhi hou (selepas.....)  ......֮
3.  si  yen you hai jyen kang (merokok membahayakan kesihatan) к

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.360489s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list