Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
122001
View
544
Reply

sesiape yg pakai MyVi...ape problem yg korang penah alami ek??

[Copy link]

Author: aripharmacist       Show all posts   Read mode

Post time 8-6-2013 08:39 PM | Show all posts
korang yang dah lama guna maibi tu.
ni saya nak tanya.

saya ni baru je beli maibi. pestaim pakai keta auto ni.
nak tanyalah, maibi ni mmg ek kalau kita drive tu, kita tekan minyak. pehtu lepas kaki, pehtu tekan minyak. haa masa tekan minyak kali kedua tu, enjin mcm tak berapa smooth. dia mcm terkejut2 gitu. susah mcm mana nak esplen.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2013 09:09 PM | Show all posts
Aku pakai MYVI dah setahun..... so far xde hal....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 08:30 AM | Show all posts
Akak dah pki myvi takat nie 2 1/2 thn.... penah sekali jer ade kene tukar apetah kat bahagian tayar sbb kete akak mcm enjin die bunyi mcm enjin kete sport walhal sebelum2 tuh ok jer.. Adalah dalam 4-5 bulan lepas tuh hantar servis mention problem pastuh check ade problem dan ianya terjadi sbb tayar akak selalu langgr lubang. Kwsan akak nie mmg byk lubang... SC repair tp takde charge sbb under warranty lg... legaa... akak mmg hantar kat SC kat kuantan nie jerk dari mula beli... Service mmg bagus.... dan kete akak mmg takde problem dah lepas tuh... Smootch ajer bunyi nyer..... Sayang sgt kat pakwe akak myvi nie... hehhehe......
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 11:25 AM | Show all posts
Edited by janahashim at 27-12-2017 11:30 AM

aku punya myvi baru nak masuk 6 bulan..tapi last month aku dapati ada bunyi kat pintu sebelah penumpang tu. sblm tu tunang aku mmg ada test drive dgn kelajuan max, geram jugak lah..igt keta racing ke..lelaki mmg cmtu ek. geram aku! buat lah kat keta sendiri. lepas tu terus ada bunyi something yang loose kat situ , mcm getah longgar pon ye, skru tercabut pon ye..aku tak nak lah bagitau tunang aku , nanti dia kata awk bawak keta lagi dasyat..sbb kadang2 bumper pon aku lupa nak slow down..tu tak sengaja okay. dah sebulan juga bunyi tu bermain dalam telinga aku tiap kali memandu. mmg rase uncomfortable sbb expectation ko bila keta baru mst everything smooth tapi bila ada bunyi sikit pon rasa nak tukar keta baru. (kalau mampulah) baru2 ni aku g anta service kat DMM seri kembangan, perodua center tmpat aku beli keta. aku suruhlah dia cek mana dtg bunyi annoying tu, dia kata tak sempat..suruh aku buat appointment weekdays.ok selasa aku datang dgn harapan problem bunyi tu akan settle. aku hantar kol 8.30, sales advisor aku blm dtg..kata app kol 8.30..aku anta keta tinggal terus g keja. aku call jam 10 angkat tp x pass aku kat SA, call lagi jam 11 pon sama..hang up mcm tu je. geram aku! jam 12 perodua call ckp keta dah siap..aku pon tanya awk tau ke sy suruh buat apa kat keta sy...dia boleh kata sy dah cek takde pape masalah pon. =( aku pon ckp lah x dgr ke bunyik bising kat passenger door, dia kata sy cek dulu.akak boleh dtg jugak kalau nak amek keta nanti kalau x ok sy buat terus lah..apa daaa...mcm ni punya service pon ada. kol3 aku pickup keta kat perodua, aku mnta org tu cek skali, aku bgtau mana yg masalah baru dia nmpk..dia pg kopak plastik part kat cermin dpn tu,dia kata ni punca dr pemasangan tinted, aku pon tak pasti ada kena mengena ke x..btl ke kalau psg tinted dia kena bukak the whole mirror yg dpn tu..?? sbb aku x tgk plak masa tinted dipasang. mcm2 lah..pening kepala aku..last2 aku amek keta apa pon x buat..dia kata nak kena order brg bulan dpn baru smpai. hmmm sedih !! itulah citanya kisah sebuah myvi yg pintu nya berbunyi..lagi satu kdg2 masa driving dashboard pon bergegar.. aku siap pegang dashboard takot tercabot..hahahah takdelah cuma mcm tak percaya,,aku baru pakai 6 bulan kot..nak kata eksiden mmg xlah..punya aku bawak berhati2 sikit calar pon takde, calar kena batu tu normal lah,,xkn masa kat jln raya batu terpelanting aku nk tepis plak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 03:30 PM | Show all posts
janahashim replied at 27-12-2017 11:25 AM
aku punya myvi baru nak masuk 6 bulan..tapi last month aku dapati ada bunyi kat pintu sebelah penump ...

ko marah sket kat tunang ko yg dia pegi lenjan tu apesal...
biasala dik, kete baru pun ke kete lama ke memang takkan lari dari bunyi2an, cuma kitala kena tau, kena pandai cari dari mana punca bunyi tu....kalau dah jumpa barula tau apa nak buat...nk harapkan SC jgn mimpila dorang bleh solvekan....nti dia akan ckp tu bunyi biasa je, takde apa2pun....
kita yg bwa kete hari2 memang sakit hati la dengar, kalau aku jgn kata bunyi pelik2 bunyi duit siling dlm laci tu pun aku menyampah dengar...sebab tu la aku lapik dgn baldu laci tu...haha...
camni la....awak suruh sape2 bwa kete tu, pastu awak duduk kat sebelah....dengar betul2 dan cari mana dtg bunyi tu...kalau dah jumpa nti, amik gambar ke, pastu update kat sini...insyaallah kita bantu mana yg mampu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068606s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list