Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44281
View
325
Reply

RAMD jadi guard kat Buckingham Palace

[Copy link]

Author: niceghost2005       Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2008 02:26 PM | Show all posts

Reply #60 tin's post

Betul ke Tin JP x terlibat??? setahu aku...kecik beasar ada chance jer semua sebat..

ntah2 kontrak buat baju istiadat tu pun  selit sekali

janji masyukkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 02:26 PM | Show all posts

Reply #58 yipun78's post

mod yipun yang semakin sejuk dengan pendapatnya.

misi meraban gomen banyak yang meraban pada mata kasar rakyat marhein.  boleh jadi termasuklah misi istana QE ini.  ini kerana kita disajikan dengan khabar yang dikhabarkan oleh mereka yang kurang arif dengan pelbagai persepsi pembaca dan pendengar.  atau boleh jadi memang meraban pure 100% tetapi tidak lah seperti macam misi selamatkan hooker math tersebut.  misi selamatkan hooker tersebut amat baik kerana kita dituntut untuk tidak diam membatu sekiranya berlaku kecurangan dalam masyarakat.  lu lu gua gua.  kubur lu kubur lu, kubur gua kubur gua.  tetapi misi begini boleh dikategorikan sebagai meraban 100% sekiranya pihak yang menjaja misi ini gagal membuat misi yang sama kepada hooker sains, hooker ilmu alam, hooker sains rumahtangga dan tak lupa juga kepada gigolo sejarah, gigolo sains pertanian dan gigolo sains pertukangan.

wa dah meraban ke hooker math plak dah.  lain kali jangan cuba distract yer ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 02:53 PM | Show all posts
harap2 anggota 1 RAMD
tak la diganggu dek mr. bean masa
berkawal kat buckingham nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 02:58 PM | Show all posts
Bagi aku la..hantar je la..karang x pegi org kate kite sombong lak..lagi pun kos nginap/ makan ape semua kecuali penghantaran dan gaji dah disponsor oleh diorang..jadi bagi aku xde masalah le..ni kire ibarat jemputan ke kenduri la ni kirenye..bole merase tugas diluar..kutip pengalaman guard kat sane..yg dok bising buat ape..kire askar kite menjadi duta utk negara kite gak tu kat sn..bukan senang..ape yg diorg tunjuk kat sana ialah imej tentera malaysia..dengan itu diorg tahu sejauh mana disiplinnya anggota kita..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:00 PM | Show all posts

Reply #62 ferryman2393's post

m laughing my head off.... ur sarcasm x reach d right peep ler bro...   anyway duly noted on ur view abt it   jangan ler pulak nanti 1st Batt kita ke sana terikut misi mencari Sufiah dan err bawak dia gi jenjalan ke Ms Selfridge butik
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:08 PM | Show all posts

Reply #61 mfadilaa's post

aku tak sure bab baju istiadat ni...macam tak pakai baju melaju aja ...er aku baca paper mana entah bear skin hat dengan red coat dan chrome m16 askar brit akan issue kepada coy ni..so nampak gaya tak pakai baju melayulah nampaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:14 PM | Show all posts

Reply #67 mmc's post

huh ini dia...dari artikel ms 1

"The team will be attired in ceremonial temperate dress, comprising a red coat, black pant and the bearskin cap. They also will be provided with M16 Crome machineguns for duty routines."
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:16 PM | Show all posts

Reply #67 mmc's post

nak pakai baju melayu? mana tahan bro! sejuk beb. abang botak pun merana taww
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:20 PM | Show all posts

Reply #70 yipun78's post

udah-udah la tu. masuk ni dah TIGA kali lu posting benda yang sama.

misi mencari sufiah ni sebenarnya salah satu hidden objective depa kot.

tapi tatau la nak buat apa

[ Last edited by  tin at 8-4-2008 03:21 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:22 PM | Show all posts

Reply #69 tin's post

tu fasal kena design ceremonial dress macam ni utk batt 1...kira temperate punya versi ler tak perlu nak tiru stail mat salleh

atau atau

yang versi baldu tu boleh berpeluh tau bro.....

so sapa yang baru nak kahwen tu...reject kalau bakal bini komen nak pilih stail tu untuk bersanding..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:24 PM | Show all posts

Reply #72 mmc's post

pompuan suka topi baldu tu je. I think it reminds them of something
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:35 PM | Show all posts
Tertarik juga topic nie.. just personal opinion sebagai rakyat biasa.. klau kita jemput askar singapore atau brunei jaga istana kita.. dgn segala perbelanjaan ditanggung oleh kita, rasanya mau ke diorag jd guard kat sini? Penghantaran tentera malaysia kesana seolah2 kita masih tunduk pada british dan takut dgn mereka
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:36 PM | Show all posts

Reply #69 tin's post

serber hiccup ley, lenkali tolong delete ler multiple posting cif....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 03:56 PM | Show all posts
Originally posted by network at 8-4-2008 03:35 PM
Tertarik juga topic nie.. just personal opinion sebagai rakyat biasa.. klau kita jemput askar singapore atau brunei jaga istana kita..

tugasan mengawal istana buckingham tu sekadar
simbolik dan ceremonial je encik network, sama la
jugak macam kat depan istana negara.
bukan berkawal dengan senjata yg berpeluru
sepertimana kat depan kem2 askar.

bukan konsep askar upahan, ni semata2
sebab omputih tertarik pada tahap
persembahan kawalan kehormatan 1 RAMD kita
yg dah terbukti memang mantap dan segak, jadi tak timbul
la sebab takut kat bekas penjajah ke, terpaksa ke ape ke
encik network..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:02 PM | Show all posts

Reply #74 d'zeck's post

  yup heran juga bila kita dapat pengiktirafan, ramai pulak persoalkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:25 PM | Show all posts
anyway aku dah malas nak panjang2 debat fasal ni...

jadi aku cuma nak komen berdasarkan pendekatan sesetengah kat sini...kalau diikutkan nampak gaya pihak ATM kena keluar dari FPDA fasal itu relik penjajahan...dan tak boleh sertai EX-Carat dan sewaktu dengannya yang diterajui oleh amerika fasal kita akan jadi ahli coalition of the willing...

cuma aku nak katakan kalau kita ambik pendekatan sama tentang sukan..kita pun tak boleh sertai sukan komanwel, piala thomas dan all england fasal semua itu bermula dari era penjajahan dan menjadi reliknya...lepas tu kerajaan kena halang apa-apa yang berkaitan dengan EPL fasal rakyat kita dah membazir berbilion2 membayar royalti kat mat-saleh English FA, ajen penjajahan alaf baru yang tidak segan menyatakan hasrat mereka nak takluk dunia..

dan paling penting kita kena pulau sukan olimpik kat china ogos ni fasal china penyokong dan penyumbang kuat kepada PKM suatu masa dulu...lagipun acara ini meraikan 'coming out' parti komunis china...

amacam boleh pakai tak....macam RL Nabil cakap...lu pikirla sendiri...ini bukan cerita kita nak bina pusat sukan kat england yang padang bola pun tak cukup saiz itu baru boleh kena cap kerja bodo..

[ Last edited by  mmc at 8-4-2008 04:28 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:31 PM | Show all posts

Reply #74 d'zeck's post

thanks for explaination. Bagaimana dgn persoalan tentang jika kita menjemput negra kaya seperti singapore atau brunei menjaga istana kita? adakah diorang rasa ianya satu penghormatan atau satu perkara yg memperlekehkan tentera mereka?

To bro MMC yang dihormati, bukan mempersoalkan tp sebagai rakyat biasa yg minat tentera tp x layak masuk pasai rabun..hehe nak tahu kewajaran jg guard disana.. pada saya seolah2 negara kaya seperti britain tu memperlekehkan keupayaan tentera kita dimana hanya layak menjaga istana saja (personal opinion). Adakah britain  ada menjemput negara2 yg setanding spt amerika atau france dtg utk jaga istana britain?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:34 PM | Show all posts
pasal pulok romantik sgt server cari hari nie..berjanggut nak bukak satu page..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:41 PM | Show all posts

Reply #76 mmc's post

Tabik hormat kat Muchi i love ur comment part ni... simple yet direct to d point
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 04:47 PM | Show all posts

Reply #77 network's post

bukan aku persoalkan korang persoalkan weh...aku cuma komen cara pendekatan korang aja

look at the bigger picture..itu aja weh...

cuma kita kena ingatkan walaupun UK punya matahari sudah tenggelam, tapi kita macamanapun menjadi satu komuniti yang berputik dari kegagahan mereka dulu yang saya rasa tak pernah diulangi oleh mana2 negara pun, yakni pulau kecik menakluk separuh dunia...

jadi pertalian sebagai network tu memungkinkan ATM kita merasakan dalam berapa punya ramai negara komanwel, kita juga telah diangkat menjadi suatu pertubuhan yang layak menjadi satu upacara yang tersohor dalam upacara changing of the guards...

takkan dah 50 tahun tak konpiden lagi negara kita satu negara yang bebas dan merdeka kut..

anyway perkara ini bukan tak ada precedent...kenapa swiss guards bangga menjadi penjaga kepada Pope di Vatican, dan bukan tentera Itali sendiri yang terpilih...maupun tentera amerika yang kononnya gah sangat tu..

dan heheheheheh..apasal batalion gurkha berkhidmat untuk Sultan Brunei
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list