Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
7463
View
27
Reply

Ingat lagi tak Citer Hantu Susu?

[Copy link]

Author: myakayina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2008 02:43 PM | Show all posts |Read mode
Salam suma...

Just nak mengimbau kisah citer hantu susu ni yg pernah menggemparkan negara satu masa
dulu..zaman tu aku sekolah rendah lagi.......korg ingat lagi tak kisah ni?  Psl ada sorg
pompuan yg bawak anak mlm2x dtg ketuk pintu rumah org yg ada baby pastu mintak susu utk bagi anak dia..pastu baby dia bertukar jadi batu nesan tu...Ada yg kata kisah ni kisah betul
and ada yg kata rekaan semata2x....ada sesapa yg tau kesahihan citer ni? klu ada share la kt
sini....
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 02:46 PM | Show all posts
dah ada kut thread ni, tapi diorang kata hantu kum kum??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 03:01 PM | Show all posts

Reply #2 kroit92's post

setau aku la, hantu kum kum tu hantu purdah yg muka dia buruk tu...ni hantu susu yg bawak anak dia mlm2x...dok pegi ketuk rumah org
tu...mintak susu...rasanyer x sama la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:03 PM | Show all posts
hehhehe..x penah pon...
x penah dengar
hantu nenen ade la
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:08 PM | Show all posts
aku penah dengar gak citer nih..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:12 PM | Show all posts
tak penah dgr pun ceta n in realityi..dalam buku ceta ada kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:13 PM | Show all posts
mak aku ckp..dekat nak senja jangan main nyorok2..nanti kena sorok ngan antu nenen..ni x sama ngan antu susu kan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:17 PM | Show all posts
nenen dengan susu tu benda yang sama la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 03:18 PM | Show all posts

Reply #5 fredbok87's post

apa yg u dengar psl citer hantu susu ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 03:27 PM | Show all posts
hantu nenen tu hantu tetek tu la...suka sorokkan budak2x tu...yg tu
lain ler....
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 03:33 PM | Show all posts

Reply #10 myakayina's post



klako plak kalo bayangkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-4-2008 03:58 PM | Show all posts
ok la, dah korg suma banyak teka meneka ni, biar ler aku story kan
skit psl kisah hantu susu ni...ini drpd apa yg aku tau la masa kecoh
kisah ni dulu...

Katanya kejadian ni mula2x terjadi kt belah Taiping nun..wallahualam...ada seorg ustazah ni...dia ni sedang mengandung anak sulung..
ustazah ni tiap2x mlm mengaji..sedap suaranyer..malang nyer suami
dia pulak ..kaki nombor ekor ni..berjudi..masa dia nak melahirkan anak dia ni..dia meninggal dunia...dgn anak dia sekali meninggal...

Suami dia pulak ni pegi gali kubur dia ni..belah perut dia keluarkan
baby tu utk buat pemujaan...Astargfirullahalazim...start drpd tu roh
dia x aman and merayau2x...dgn 'baby' dia tu la...

begitula citernya klu x salah aku...tu pun aku dah edit2x jgk ler..klu x
lenguh tangan nak menaip...

Tak tau la pulak klu korg terdengar citer dia lain pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 04:48 PM | Show all posts
a'ah..aku pun ade dengar..mase tu pun aku tengah sek rendah.. ade 2 cite antu..satu tu hantu susu yang ko cite.. satu lagi hantu kum kum tuh..hantu kum kum tuh yang paling aku seram sebab mase tuh aku tinggal kat sentul. orang kate die ade kat area sentul merayau rayau cari anak dara sebab nak cantikkan muka die yang huduh tuh.. orang kate die dari kelantan atau terengganu klo x silap aku. tapi x tau la sejauh mane kebenarannye sebab mase tu pun aku kecik lagi.tapi xlah kecik sangat..cam darjah 6 tuh la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 07:08 PM | Show all posts
Originally posted by myakayina at 9-4-2008 03:58 PM
ok la, dah korg suma banyak teka meneka ni, biar ler aku story kan
skit psl kisah hantu susu ni...ini drpd apa yg aku tau la masa kecoh
kisah ni dulu...

Katanya kejadian ni mula2x terjadi  ...


aku eran ... uztazah ni alim..
but dia kawen ngan laki yang suka main no. ekor
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 07:10 PM | Show all posts
Originally posted by whadda at 9-4-2008 04:48 PM
a'ah..aku pun ade dengar..mase tu pun aku tengah sek rendah.. ade 2 cite antu..satu tu hantu susu yang ko cite.. satu lagi hantu kum kum tuh..hantu kum kum tuh yang paling aku seram sebab mase tu ...


cerita ni ada kat thread hantu kum2/purdah...
akhir sekali purdah tuh lari pi sarawak bah..
dekat area rumah aku..but not exactly area rumah aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 08:03 PM | Show all posts
aku dah dgr citer ni....maser dok sibuk2 citer ni dulu aku tgh sekolah
rendah...dalam darjah 2-3 la.....dan aku dgr citer ni maser gi ngaji.......
dan maser ngaji aku pulak malam2...lepas maghrib.....lepas ngaji
tu aku lari balik umah sampai tergolek2 dpn pintu pagar umah nenek
aku......then aku suh mak aku beli puting ngan botol susu so that
kalu hantu tu dtg bley bagi kat dier.....even though mak aku gelak
jer time tu aku tau mak aku pun cuak jugak sebab maser tu bapak
aku keje jauh....so kat umah yg ader aku....abg aku...mak aku and
arwah nenek aku.........
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 08:35 PM | Show all posts
penah jgk dgr... ada sorg makcik nie...mengaja sos mengaji...ini kisah benar yg dia sendiri alami la....dia cerita kat ktorg...dahla rumah dia atas rumah sos...rumah ktorg nie rumah flat....rumah sos bwh sekali..kirenya dia tingkat 1 la....

ms tuh adik dia br lepas bersalin anak kembar...duduk ngan dia sekali....ms kejadian tuh suami dia x der keje malam...suami adik ipar dia pun x der...x duduk sekali...

tiba2 1 malam...ader org ketuk pintu...dia pun bukakla...ader sorg pompuan nie tunduk jer smbil dukung baby ( sbnrnya batu nesan x salah )....makcik nie da rs len mcm tp x derla ttp pintu trus ke apa....bende tuh mintak susu skit...kata nak bg kat anak dia...

makcik nie pun p la masuk dlm bancuh susu bubuh dalam botol susu n kasi kat dia...pastuh dia pun hilang la...dia x kaco apa pun...dia mintak susu ja utk anak dia...

mungkinla dia de bau baby kat rumah makcik tuh...sbb tuh dia dtg mintak susu...ker nie sbnrnya hantu kum kum...ntahla sos pun kompius la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:10 PM | Show all posts
ohhh....hantu susu....

Kejadian / cerita tahyul ni berlaku masa aku menuntut di sekolah rendah. Awal tahun 90an. Di kawasan aku, Pusing, berhampiran bandar Batu Gajah, Perak.

Mengikut versi cerita yg dikecohkan di kawasan aku, plotnye lebih kurang sama dgn pembuka thread ni.

Ape yg membuatkan aku bengang time tu, pergerakan budak2, malahan org2 dewasa pun terbatas disebabkan terlalu takut dgn cerita hantu susu ni.

Kiranye bile azan Maghrib berkumandang, semua org dah duduk dlm rumah. Kalau ada urusan nak kena keluar rumah pun terpaksa di tunda ke hari esoknye.

Memang cerita hantu susu seolah2 real. Tp aku di fahamkan ianya cerita khayalan.

Masa di kawasan aku dulu, bile ada yg bgtau hantu susu tu dah sampai cari mangsa kat area2 tempat tinggal aku, x senang duduk semua org di buatnye.

Aku masih igt, sehinggakan prime time news pun ada highlight psl cerita ni. Dan aku rasa2 ada seorang ulama terpaksa menyuruh masyarakat bertenang sebab semuanya penipuan belaka.

Tp kenangan semasa topik ni tgh panas bila dikenangkan balik wat aku rasa bengang dgn manusia yg suka mereka-reka cerita bodoh ni sampai semua org takutkan hantu susu drpd takutkan Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 05:56 PM | Show all posts
kawan indian aku ada citer kata dia penah kena kacau dgn antu susu ni. dia kata s

enja tu dia tinggal bertiga je. dia, mak dia dan makcik dia. tetiba ada call. dia pegi j

awab tapi tak dak sapa ckp cuma bunyi deru angin je. dia letak je la telepon tu. ta

k sampai 5 minit ada call lagi tp kali ni makcik dia yg jawab pastu tak sempat nak ck


p helo tetiba ada sore pompuan jerit ' beri aku susu!!'.

makcik dia almost nak pengsan dah masa tu. pastu tetiba pintu umah depa depan

dan belakang kena ketuk byk kali. lama gak bunyi ketukan pintu tu. esk nyer dia p

i jumpa sami kat kuil. sami tu ckp antu tu nk susu utk ank dia so kwn aku ni kena l

a derma susu ni kat sapa2 atau kat kuil. lepas tu, ok la. dia tak kena ganggu lagi. a

ku tak tau la samada ini hantu susu betul atau tipu. tp ini kwn aku yg alami dan dia

citer kat kami satu opis.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 11:50 AM | Show all posts
seramnyer..nora pn penah dgr gak psl antu susu ngn antu purdah tue..mmg xberani nk kuar umah bila dh senja..
time nk tido pn asik terbayang2 jer..menakutkan..serammmmm.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090278s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list