Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
18973
View
51
Reply

make-up kancil..brapa kos?

[Copy link]

Author: mfr892005       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2008 08:44 PM | Show all posts |Read mode
aku baru dapat kancil 2 hari lepas....aku nak tanya skit ape bende org pangil bende untuk menundukkan antena radio..pasal rumah aku rendah..muat kereta je....atena tu tak lepas...takut nanti patah...biasa brapa harga dia...kat trg kat mana ade jual

satu lagi aku nak tanya angar2 brapa kos untuk make-up kereta kancil ni...aku ingat nak tambah

rimsport
exzozbesorbiarbunyi Bbrummmm...Brummmm
spoiler
gelapkan cermin

ni first time aku pakai kereta
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:21 PM | Show all posts
beli bedak, gincu, minyak wangi byk2....konfem make-up
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:24 PM | Show all posts
agak2 la wei.....

rim = 1300
ekzos = 100
spoiler = 250
tinted gelap = 150
skirting = 300
spring lowed = 200
bucket seat = 750
HID lamp = 500
stering = 150
audio + cd mp3 = 1200

jumlahkanlah semua.........cukup bulan makan batu....!!!

sekian........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2008 10:33 PM | Show all posts
Originally posted by cikguranggi at 18-4-2008 10:24 PM
agak2 la wei.....

rim = 1300
ekzos = 100
spoiler = 250
tinted gelap = 150
skirting = 300
spring lowed = 200
bucket seat = 750
HID lamp = 500
stering = 150
audio + cd mp3 = 1200

jum ...


terima kasih kerana bagitau
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:23 PM | Show all posts

Reply #1 mfr892005's post

ada lagi ker kancil? ingatkan kancil dah obsolete ganti vivaaa

anyway.. kalau kasik rm2k boley kawtim makeup cam ko nak tu aku rasaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:33 PM | Show all posts

Reply #5 takumi86's post

ada lagi arrr... nak perabih stok....

tapi tuan rumah tanya pasal nak tundukkan antenna...
naper nak susah2... seblom parking tu masukkan aje antena tu kedalam balik... exercise tangan tu sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:36 PM | Show all posts

Reply #6 ryo_takahashi1's post

nak tundukan antenaa??.. beli jer benda lekat2 di kedai 2 ringgitt.. kawtim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2008 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 18-4-2008 11:23 PM
ada lagi ker kancil? ingatkan kancil dah obsolete ganti vivaaa

anyway.. kalau kasik rm2k boley kawtim makeup cam ko nak tu aku rasaaaa...


kiranya aku beli model lama dah lah ni....dah tak update...aiiiseemeenn
..anyway...bersyukur dengan apa yang ada
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:43 PM | Show all posts

Reply #8 mfr892005's post

betoi tu... bersyukurrr...

dah lelama skit nanti dan ada duit lebey kasik masuk L5 nyer bodykit n enjin sekalikk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:11 AM | Show all posts
Originally posted by mfr892005 at 18-4-2008 11:39 PM


kiranya aku beli model lama dah lah ni....dah tak update...aiiiseemeenn
..anyway...bersyukur dengan apa yang ada


pasang antena mira,kt kdai halfcut dlm rm30-40..blh adjust2 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 03:16 AM | Show all posts
Originally posted by cikguranggi at 18-4-2008 10:24 PM
agak2 la wei.....

rim = 1300...mahal,rim kancil dlm 600 lebih dh dpt (rim14")
ekzos = 100..dlm rm15o++

spoiler = 250...halfcut rm50
tinted gelap = 150..ikut brand/quality
skirting = 300..full set bodykit mira tak sampai 400
spring lowed = 200..halfcut dlm rm90 (siap pasang)
bucket seat = 750..miral5 dlm rm350++ je
HID lamp = 500...jpj tak lepas
stering = 150...hellokitty mira vip style rm200
audio + cd mp3 = 1200...ikut brand/pasang dvd + gps trusss

jum ...



just my 2 cents
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 10:29 AM | Show all posts

Reply #8 mfr892005's post

musti model 660 punya..tu jer kena jual sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 11:12 AM | Show all posts
bro...biar kureng cantik, janji enjin power...apa kata duit nak make-up kete tu kau guna utk pasang terubuk
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 11:13 AM | Show all posts

Reply #13 zzcbr's post

kena fikir minyak.. ikan terubuk ni kuat minum minyak walaupun cc 660 ker
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2008 12:55 PM | Show all posts
Originally posted by zzcbr at 19-4-2008 11:12 AM
bro...biar kureng cantik, janji enjin power...apa kata duit nak make-up kete tu kau guna utk pasang terubuk


biar dulu le.. 1 ke 2 tahun...nanti dekat dekat nak kawin atau nak adjust awek baru make-up lawa2..ni pun rasanye terlalu awal pakai kereta

b.t.w...saya ni orang baru pakai kereta...masih banyak bende kene blaja tentang kereta ni...nak jaga elok2...harap sifu2 semua dapat tunjukkan

ni kancil 660...tapi bumper saya cat jadi silver belake....tapi stiker 660 tu saya tanggalkan...ade tak jual stiker 850 ke...EZi ke

[ Last edited by  mfr892005 at 19-4-2008 01:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 12:56 PM | Show all posts
ehem..terubuk tu apa?...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 03:34 PM | Show all posts
Originally posted by tomatogirl at 19-4-2008 12:56 PM
ehem..terubuk tu apa?...


turbo
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 03:48 PM | Show all posts
Originally posted by tomatogirl at 19-4-2008 12:56 PM
ehem..terubuk tu apa?...


ikan terubok...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 03:49 PM | Show all posts
Originally posted by mfr892005 at 18-4-2008 08:44 PM
aku baru dapat kancil 2 hari lepas....aku nak tanya skit ape bende org pangil bende untuk menundukkan antena radio..pasal rumah aku rendah..muat kereta je....atena tu tak lepas...takut nanti pata ...


ko g beli majalah kereta, automania... pastu baru ko tgk camno, berkenan ke tak ko nak mekap ... mekap kete ni takkan puasnye.. mesti ade nasik tambah nye..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 07:25 PM | Show all posts
depends la make up yang ko pilih tu.

avon ke, mac ke, bobbi brown ke..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095461s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list