Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18945
View
51
Reply

make-up kancil..brapa kos?

[Copy link]

Author: mfr892005       Show all posts   Read mode

Post time 27-4-2008 09:37 PM | Show all posts

Reply #17 askRULE's post

ooo turbo ke..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 12:03 AM | Show all posts
advise aku.. the ever first step nak makeup, make sure inch up duluuu...
kalau takkk.. rasa cam pakai suar jean tapi kasut selipar jepungg jerr..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 01:20 AM | Show all posts
'inch up' tu apa? tukar rims ke? kalau betul inch up tu ialah tukar rims..aku setuju.
itu lah step pertama.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 07:44 AM | Show all posts
bengkok2kan jer antenna tu mcm ada aku tgk kete dok wat tuh, bengkok2 kan buat jadi gulung2 camna tah aku pn xphm
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 12:33 PM | Show all posts
Originally posted by mfr892005 at 19-4-2008 12:55 PM


biar dulu le.. 1 ke 2 tahun...nanti dekat dekat nak kawin atau nakadjust awek baru make-up lawa2..ni pun rasanye terlalu awal pakai kereta

b.t.w...saya ni orang baru pakai kereta...masih banyak bende kene blajatentang kereta ni...nak jaga elok2...harap sifu2 semua dapat tunjukkan

ni kancil 660...tapi bumper saya cat jadi silver belake....tapi stiker660 tu saya tanggalkan...ade tak jual stiker 850 ke...EZi ke


waduhhh.... malunye aku kalau jadi ko....
660 tapi nak tampal sticker 850........  EZi lak tuuuuu.....
sblm nak tampal sticker 850EZi... aku sarankan ko buat ni...(setakat cat bumper body colour, tak cukup...):-
- side mirror tukar yg 850 punya model..(auto adjust)
- enjin DOHC
- enjin Injection

baru nampak real 850EZi....hehehehe.....boleh ka??
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 02:34 PM | Show all posts
katner nk buat seat pvc ke kulit.. kalau leh kat pintu pun nk letak.. kancil la katakn.. biar senyap sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 04:14 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 19-4-2008 11:13 AM
kena fikir minyak.. ikan terubuk ni kuat minum minyak walaupun cc 660 ker


ye ke....klau duk tekan semedang kete kancil stended pun mkan minyak...terbooo bawa maintain macam biasa sekali skala rempit takdela kedarah minyak pun..sama je...ikut experience aku la...takat masuk turbo ko tak tmbh benda2 lain yg gila..minyak biasa je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 11:48 AM | Show all posts
Originally posted by rajoli at 28-4-2008 04:14 PM


ye ke....klau duk tekan semedang kete kancil stended pun mkan minyak...terbooo bawa maintain macam biasa sekali skala rempit takdela kedarah minyak pun..sama je...ikut experience aku la...tak ...


mcm nak sedapkan hati jer....hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 02:39 PM | Show all posts
potong spring bapa ek satu tayar?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 08:38 PM | Show all posts
camni r..

budget ko berapa?

aku rase kalo nak main kancil, jgn beli bodikit cap ayam kat kedai abang

external

rim---------------->amik L5, baru RM550
bodykit---------->amik la bodykit L5 turbo..depan RM550, blakang RM300
antenna mira-->RM80 je

internal

seat-------------->amik L5 RM550
stereng--------->L5 RM150

engine

dashboard+engine L502 turbo----> kalo manual dalam RM3500, auto RM3300..upah pasang RM600

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 08:41 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 19-4-2008 11:13 AM
kena fikir minyak.. ikan terubuk ni kuat minum minyak walaupun cc 660 ker


FC ok je.lg jimat adalah..lain la kalo lenjan, mmg sure lg byk dari biase
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 11:55 AM | Show all posts
thanx bg info.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 03:02 PM | Show all posts
tumpang tanye...
apa maksud 2 ayat ni...adakah sama je maksud dia ek:
1) service labour for K2, L7/L9, viva, myvi 1.0 (standard)
2) labour total

2 ayat tu sama makna ke?..
aku konpius ni...
sbb aku g servis kat perodua...
tup2 tgk dlm bill 2 bende ni di caj berasingan sebanyak rm30...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 05:20 PM | Show all posts
Originally posted by tomatogirl at 7-5-2008 03:02 PM
tumpang tanye...
apa maksud 2 ayat ni...adakah sama je maksud dia ek:
1) service labour for K2, L7/L9, viva, myvi 1.0 (standard)
2) labour total


apa kejadah benda tu??
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 06:59 PM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 7-5-2008 05:20 PM


apa kejadah benda tu??


tu yg aku xtau tu...
aku plak baru perasan ada bende tu dlm bill lepas aku bgtau kawan aku cost aku service aritu...
yg aku tau..thn2 sebelum ni xde pun menatang tu tau...
anyone yg selalu servis kat perodua tolong bg komen sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 09:47 PM | Show all posts

Reply #35 tomatogirl's post

ni sure masa dapat resit main bayar jer kerr?..
apasal tak Q&A??.. kalau kat toyota, diorang story abihhh oorr...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2008 10:03 PM | Show all posts

Reply #36 takumi86's post

mase dia bg penerangan sblm servis cost dia lebih kurang sama dgn amount dlm bil..
cuma aku xdela tgk bil tu secara detail hehehe...salah aku jgkla...
xpe..esok aku try tepon perodua svs tu tnye menatang ape tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 11:50 AM | Show all posts

Reply #37 tomatogirl's post

hehehe.. cayalahh.. siap nak call..
kena praktik kan banyak tanyaa.. tapi aku pon tanyaa biler ada mood nak tanya jerr.. hihihiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 01:05 PM | Show all posts
so...tomatogirl...dah call ker?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2008 02:15 PM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 7-5-2008 05:20 PM


apa kejadah benda tu??


model enjin kot mcm L2, L5, L7..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085719s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list