Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
6525
View
44
Reply

mintak pandangan nak beli kerete second hand

[Copy link]

Author: JWG       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2008 05:03 PM | Show all posts |Read mode
mintak pandangan sket dari korang semua..
aku bercadang nk beli keter second hand..
bajet d/ment nk letak 4K..
nk buat loan 5 tahun jer..
dalam kepala aku nak beli kereta wira, honda civic 1.6 VTEC(tahun 96-99) dan perdana..
so, korang suggest aku patut beli kereta yg maner satu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 05:13 PM | Show all posts
kereta wira murah...
biasanya leh dapat dalam 10k-15k
1.6vtec tu mahal ah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 05:16 PM | Show all posts

Reply #1 JWG's post

1. Belilah yang sparepartnye murah....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 05:25 PM | Show all posts
civic vtec mahal la encik... Maintenance lg la pening... Wira or prdana la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 05:26 PM | Show all posts
perdana V6 shud b ok...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 06:11 PM | Show all posts
whateva car u will be buying, make sure tukar water pump and timing belt, sebab ko tak tau user lama tu pakai macam mana ...

ko nak beli perdana SEi ke perdana V6?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 07:28 PM | Show all posts
HOnda Civic ek takyah la. Dah la mahal tak best lak tu. Macam naik wira je kete EK ni. Better ko cari wira je. Spare part murah dan senang dapat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2008 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by metalacademic at 21-4-2008 06:11 PM
ko nak beli perdana SEi ke perdana V6?

semestinya aku nk beli V6..
dengar citer harga dah jatuh skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 10:28 PM | Show all posts
memang harga jatuh V6 tu, ko tahu pasal apa, pasal minyak menteke darah, the best choice adalah wira, wira ni bagus sebenarnya, tapi disebabkan jumlah nya terlalu banyak, maka exclusive tu hilang sikit laa.....bentuk pun tak makan dimakan, tambah body kit,
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2008 10:41 PM | Show all posts
memang harga jatuh V6 tu, ko tahu pasal apa, pasal minyak menteke darah, the best choice adalah wira, wira ni bagus sebenarnya, tapi disebabkan jumlah nya terlalu banyak, maka exclusive tu hilang sikit laa.....bentuk pun tak makan dimakan, tambah body kit,
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 09:51 AM | Show all posts
hehe .. memang perdana V6 kuat minyak ... ko carik kereta cc 1.5 la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 11:03 AM | Show all posts

Reply #11 metalacademic's post

En...Nak celah sikit...wira injuction mula kluar tahun berapa..???
thn 1998 ke 1999...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 11:05 AM | Show all posts

Reply #12 rama_rama's post

ekkk 2000 kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 11:28 AM | Show all posts
Beli wira anis jerrrr....1.5gli...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 11:32 AM | Show all posts

Reply #14 AnisSuraya's post

anis nak jual brp....auto ke manual...thn brp..??
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 11:38 AM | Show all posts

Reply #15 rama_rama's post

Tahun 2004, manual..sebab manual lerr nak cari kete lain yang auto...anis jarang drive sebab takut....tak mahir sangat nak tukor gear...sudahnya, terpaksa sahaja baru drive...kalau suami tak kena os..selalu duduk kat sebelah driver jer...sekarang nak tukor sebab nak cari kereta auto....hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 12:54 PM | Show all posts
den pakai V6 ok je..bawak 80km/j
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by penyo at 21-4-2008 10:41 PM
memang harga jatuh V6 tu, ko tahu pasal apa, pasal minyak menteke darah, the best choice adalah wira, wira ni bagus sebenarnya, tapi disebabkan jumlah nya terlalu banyak, maka exclusive tu hilang ...


owh wira ku sayang.....

tp adik aku suruh trade in dgn persona.....
sbb dia nk beli x mampu....
disuruhnya aku tukau persona pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 02:02 PM | Show all posts
Originally posted by AnisSuraya at 22-4-2008 11:38 AM
Tahun 2004, manual..sebab manual lerr nak cari kete lain yang auto...anis jarang drive sebab takut....tak mahir sangat nak tukor gear...sudahnya, terpaksa sahaja baru drive...kalau suami tak kena ...


baik rembat kete anis ni....
condition still ok lg tu nampak gayanya
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2008 02:27 PM | Show all posts

Reply #19 afja's post

Setahun anis bawak sekali dua jerrr...   Selebihnya partner anis yang bawak...kereta berkelambu jer kat rumah...pi kerja naik motosikal..sabor jer lah...

V6, adik anis pakai kete ni....dia kata semput kat minyak n maintenance..mahai....sekarang dia tengah usaha2 nak tukor crv kabornyer....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084060s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list