Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
6526
View
44
Reply

mintak pandangan nak beli kerete second hand

[Copy link]

Author: JWG       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2019 01:04 PM | Show all posts
zulka replied at 12-2-2019 10:57 AM
sy bukan dealer, sy tolong kawan2 tengok2 kete yg nak beli sekenhen car....sajer suka2 sebab kesia ...

ooo... ok insyallah
kalau ada rezeki saya...nanti saya pm yaa...

thanks sudi memberikan bantuan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 09:11 AM | Show all posts
Edited by naqies at 29-4-2019 09:12 AM
zulka replied at 11-2-2019 12:26 PM
Fiesta sy tak berapa galakkan sgt, sebab ada common problem - gearbok problem, so ramai yg jual ba ...

baru ni balik muar, ada polo 1.2tsi turbo...
saja tengok2 then test drive ngan asben...dia berkenan
smlm bwk abah lak g tgk lg sekali dia pun kenan gak...
so end up smlm byr booking je dulu rm500

polo 1.2 tsi turbo
year made 2011
register feb 2012
1 owner (kl)mileage 86k
service record tak missed semua buat kat vw center..
last service 2017 ..2018 dia tak serbis sbb nak jual dah maybe sebb tu tak service..
tp yg 2017 tu dia serbis sekali buat balancing n aligment tgk kat buku tu...

as per checklist semua on tip top condition, previous owner menten keta dia like new 80%, tayar n tayar spare tgk bunga pun leh tahan lg setaun lebih..
seat keta pun bersih je tgk...
on the road price lepas nego2 dlm rm31k.

persoalannya kat sini, kos mentenan serbis tu laa nak tau...mcm tetiba susah hati lak ..raya nanti baru nak ambik keta ni..mostly 90% pakai in town je laa..long distance abih2 pun naik kl...kuantan-kl-kuantan...


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 04:14 PM | Show all posts
naqies replied at 29-4-2019 09:11 AM
baru ni balik muar, ada polo 1.2tsi turbo...
saja tengok2 then test drive ngan asben...dia berken ...

average perjalanan sehari dlm 33km, ok la..
base on track record service maintenance..ok
so nampak gaya prev owner jaga dgn baik kete ni..
dont worry psl maintenance, just continue je mcmna  prev jaga kete ni...
insyaallah takkan ada major problem...

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 01:02 PM | Show all posts
Edited by naqies at 8-5-2019 02:25 PM
zulka replied at 3-5-2019 04:14 PM
average perjalanan sehari dlm 33km, ok la..
base on track record service maintenance..ok
so namp ...

@zulka ni dia








engine running(video) ----> https://www.flickr.com/photos/163320204@N06/46885031055/in/dateposted-public/














Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 09:21 AM | Show all posts

bunyi ok ni...enjin cun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079213s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list