Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23512
View
165
Reply

PERODUA NAUTICA 4WD

[Copy link]

Author: amazed       Show all posts   Read mode

Post time 10-5-2008 09:51 AM | Show all posts

Reply #77 metalique's post

TAk silap aku pengganti AVANZA nanti akan berjenama Perodua.....mungkin MPV Perodua la yg dimaksudkan tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 11:04 AM | Show all posts
Originally posted by aku76 at 10-5-2008 04:28 AM

Ko beli nautica dengan rush apa beza? logo jer...


Bukan setakat beza logo je laa....design pun lain....kalo nko kata beza dia logo je...body dia kenalah sama...cam Naza Ria dgn Kia Carnival...itu baru boleh nko kata beza logo je...tp antara Nautica & Rush...perbezaan dia amatlah ketara...walaupun kedua2nye menggunakan enjin yg sama... ...jgn lak nnt bile beli Nautica...tampal logo Toyota yee....

[ Last edited by  tossee at 10-5-2008 11:19 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 03:54 PM | Show all posts
mahal gile..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 04:25 PM | Show all posts
ekkkkkk... mahal sangat... tunggu gaji aku 50 riban sebulan baru pikir nak angkat ke taknak
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 04:26 PM | Show all posts
cunnnn ....

tapi mahal narr  
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 04:37 PM | Show all posts
mahal gila..........:@ :@

sapa beli mmg bodoh la.......................
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by amazed at 10-5-2008 07:23 AM
Elegan pengganti Kembara

Oleh AHMAD SYUKRAN ZAINUDDIN

Didatangkan dalam bentuk import sepenuhnya (CBU), tawaran terbaru daripada Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) ini akan mengg ...



harap harga je gah...pikap tak semenggah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 11:18 PM | Show all posts
Originally posted by kekekek at 10-5-2008 08:39 AM
RM89,000?
Mahalnya.
Harga lebih kurang Toyota Rush jer.
At least Rush ada 7 tempat duduk.



yg ni pun 7 seater tapi kalau nak letak brg kat blkg kena lipat seat tu la...ala2 naza citra, avanza la jgk. (aku pun blm tgk, just baca artikel yg amazed paste tu je).
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 01:12 AM | Show all posts
TAng live axle rear suspension tu yg potong tu..... engine pon longitudinally mounted kompom ada kena mengena dgn Avanza.......mesti ta best sangat kete ni. Baik beli Nissan Livina......
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 01:56 AM | Show all posts
maybe ni la cara perodua nk naikkan standard dier...n lari kan diri sikit dari tempias saga baru kannn...tgk harga dier skarang dh mahal sket...meaning diorg nk tunjuk dt their products ada quality...nmpk pon krete ni quality baik.. dgn warranty given lagi...tapi dts y dier tak target kete ni laku sgt...mmg la tak laku...hmm..biler ek dier nk kuar kete org ramai suke...tgk undang2 baru tali pinggang blakang nnt kne pakai...so mpv la jawab nye laku for family..tambah2 zaman baby boomer tgh ada anak2 yg < 20 years old..still perlukan kreta family naik ramai2...tunggu dan lihat la nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 03:42 AM | Show all posts
mahal giler rm89k lbh baik amik jazz je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2008 06:52 AM | Show all posts
Perodua Nautica 4WD dilancar
Oleh Ahmad Fiesal Othman

LASAK: Perodua Nautica 4WD yang diimport terus dari Jepun sebagai melengkapi barisan kereta penumpang sedia ada.


Kenderaan pacuan empat roda CBU ditawarkan pada harga RM89,900 seunit

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) mensasarkan untuk menguasai kira-kira lima peratus segmen kenderaan sport utiliti (SUV) tempatan, susulan pelancaran model terbarunya, Perodua Nautica 4WD, semalam.

Pengarah Urusannya, Datuk Syed Hafiz Syed Abu Bakar, berkata ini bersandarkan sasaran jualan antara 100 hingga 200 unit Nautica 4WD sebulan, yang ditawarkan pada harga di atas jalan RM89,900.

Katanya, syarikat itu tidak meletakkan sasaran jualan yang tinggi bagi model baru itu tetapi lebih kepada melengkapi barisan kereta penumpang Perodua sedia ada, selain meneruskan kesinambungan legasi SUV nasional Kembara sebelum ini.

Beliau berkata, berikutan sasaran jualan bulanannya yang agak kecil, Nautica 4WD dibawa masuk ke negara ini secara import sepenuhnya (CBU) dan tidak secara pemasangan tempatan (CKD).

"Ini kali pertama dalam sejarah hampir 15 tahun penubuhan Perodua yang mana model barunya diimport terus dari Jepun. Kira-kira 500 unit model berkenaan sudah tiba di kilang Perodua.

"Untuk melakukan CKD ia memerlukan sekurang-kurangnya 1,500 unit jualan sebulan, tetapi buat masa ini kami hanya mensasarkan angka jualan yang kecil untuknya," katanya pada taklimat media mengenai model Nautica di Genting Highlands, baru-baru ini.

Pelancaran Nautica 4WD disempurnakan Pengerusi Perodua, Tan Sri Asmat Kamaludin di Kuala Lumpur, semalam.

Nautica 4WD ialah kenderaan SUV 1.5 liter dengan pacuan empat roda (4WD) yang dilengkapi teknologi Dynamic Variable Valve Timing (DVVT), sistem suntikan minyak elektronik dan transmisi automatik empat kelajuan.

Model itu yang dikenali sebagai Daihatsu Terios di Jepun, diperkenalkan bagi menggantikan model Perodua Kembara yang dihentikan pengeluarannya pada 2006, dengan diberi sentuhan tempatan di bahagian bampar dan gril selain logo yang ditukar kepada Perodua.
Syed Hafiz berkata, pengenalan model terbaru itu adalah lebih kepada usaha menambah bilangan model di bilik pameran Perodua yang mana ketika ini hanya menampilkan Myvi dan Viva, sementara menunggu pelancaran baru model yang 'hangat' tahun depan.

"Sasaran kami ialah melancarkan model baru yang mendapat sambutan tinggi setiap dua tahun seperti Myvi dan Viva.

"Kami tidak boleh tampil dengan model sebegitu setiap tahun kerana ia akan menjadi satu tekanan buat kami, vendor dan unit pembangunan dan penyelidikan (R&D)," katanya sambil menambah Perodua akan melancarkan model lebih besar yang dijangka memenuhi permintaan pasaran tahun depan.

Mengenai prestasi Perodua tahun ini, Syed Hafiz berkata syarikat mensasarkan untuk menguasai kira-kira 33.3 peratus bahagian pasaran kenderaan tempatan tahun ini, peningkatan kecil berbanding 31.7 peratus tahun lalu.

"Dengan jangkaan jualan keseluruhan industri (TIV) tahun ini kira-kira 510,000 unit berbanding 487,000 tahun lalu, penguasaan pasaran Perodua tahun ini dijangka kira-kira 170,000 unit," katanya.

Syed Hafiz berkata, bagi memastikan Perodua kekal kompetitif, syarikat akan melaksanakan proses penjenamaan semula bulan depan sempena ulang tahun ke-15 syarikat itu dengan wawasan dan tagline " Pemikiran Segar Untuk Memacu Malaysia."

" Perjalanan untuk menjadikan nama syarikat lebih dikenali bermula dua tahun lalu. Buat masa ini jenama produk kami seperti Kancil dan Myvi lebih dikenali berbanding jenama korporat kami iaitu Perodua. Kami mahu mengubahnya," katanya.


aku mmg bagi seyes thot nak beli nautica ni..  sebelum akhir tahun ni... mmg teruja dgn keta ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 07:33 AM | Show all posts

Reply #90 reez54's post

sapa ajar kalau mahal maksudnya berkualiti???

notika membuktikan bahawa SAH, yg perodua dah jadi 100% syarikat toyota...tapi masih guna title as pengeluar nasional..

maka takde bezanya perodua dan NAZA
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 07:48 AM | Show all posts
lawa jugak


tp  rm89k


beli viva je la
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 09:50 AM | Show all posts
aku rasa nautica akan jadi antara model perodua yang tak laku......sama mcm tiara........

pastuh bungkus.......!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 11:11 AM | Show all posts
tunggu MPV PROTON...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 11:19 AM | Show all posts
damn overpriced naugthycar nieh!!:@ dah la model lama pulak tu (tahun 2006)...though CBU, not worth beli selagi dia tak turunkan harga at least area RM70k
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 04:01 PM | Show all posts

Reply #93 peYno's post

bape banyak perodua makan untung kat model nautica nih

harga lebih kurang rush, tapi kita pahamla rush mahal sebab cukai yang giler vavi

yang nautica nih mahal giler vavi apahal pulak:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 05:10 PM | Show all posts
Memang naughty harga kete ni. Pada harga ni sepatutnya engine 2.0 ngan multilink rear suspension baru la berbaloi...........
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2008 07:03 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 11-5-2008 01:12 AM
TAng live axle rear suspension tu yg potong tu..... engine pon longitudinally mounted kompom ada kena mengena dgn Avanza.......mesti ta best sangat kete ni. Baik beli Nissan Livina......



NISSAN LIVINA macam siol.. macam bawak kereta je ..kereta wagon ..tu pun tak bagus sangat handling, dah la kecik , aku dah bawak 2 kali long distance .. , servis NISSAN pun tak bagus, banyak bakal pembeli kena tipu, janji dapat kereta 3 bulan,dah masuk 4-5 bulan masih tak dapat lagi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list