Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34075
View
195
Reply

Tayar untuk Motor. Mana yang paling Best ?

[Copy link]

Author: pengkid       Show all posts   Read mode

Post time 14-5-2008 12:20 PM | Show all posts

Reply #40 kawasakininja's post

Gua keje kat town... tapi hari2 lalu jln tanah merah... Motor baru stahun pakai, dah tak sehensem moto seusia dia ...

Igt2 nak tukau tayar Off road plak...pakai tayar scramble, baru best lenjan bongol dan lurah-lurah...(cam lucah jer...!!!)
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by orangdalam at 14-5-2008 12:16 PM
TT 500 laie best woo..tanya mat rempit
boleh pegi lagi 10km/j..den tgh pakai nih..


aku tak kisah mana2 model TT ni.. TT100, TT500 or TT900 suma bule layan....
tapi utk cornering TT900.. utk wet handling TT100.. for both aku rasa TT500 arrr...
tapi kalo bawak takat 80kmh... mana pun ok daaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:24 PM | Show all posts
mutut tu ryo....abuuuuuukit!
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:25 PM | Show all posts
Originally posted by Chek_am8848 at 14-5-2008 12:20 PM
Gua keje kat town... tapi hari2 lalu jln tanah merah... Motor baru stahun pakai, dah tak sehensem moto seusia dia ...

Igt2 nak tukau tayar Off road plak...pakai tayar scramble, baru best ...


nak harungi lurah-lurah n benjolan-benjolan tu kena fikir gak suspension nya...takat tayar tu nak kasi grip je..patah pinggang kalau guna suspension stendet..cuba tukar suspension tanabe takpun kyb..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by orangdalam at 14-5-2008 12:24 PM
mutut tu ryo....abuuuuuukit!


arrgghhh... ko abuuukiittttt aku ekkk...

dragonn fireeeeee....     ala2 sagat...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:29 PM | Show all posts

Reply #38 ryo_takahashi1's post

moto kecik je bro...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:32 PM | Show all posts

Reply #44 kawasakininja's post

suspension dah start nyanyi macam2 lagu dah skarang nie.... ingat nak tukau monroe brand... ader ker???
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:32 PM | Show all posts

Reply #46 kawasakininja's post

tak kisah la moto apa pun... kita nak share experience maaaa...
aku pun pakai modenass kristar ajer... kapcai yg takde peminat...
terliur je tengok motor medang, kumik, kunyit dan geng2 LC yg lain...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:35 PM | Show all posts
erm.. tanabe ada kuar suspension ntk motor ke

pengalaman aku...motor modenas kriss 110 1st edition dalam geran tulis warna biru tapi aku tengok cam warn kelabu je hak2

1.sim tyres F20 a.k.a tayar sotong ringan tapi amik lap rasa cam nak melayang x bagus langsung so x suggest pakai.
2.dunlop TT900 pergh layan lap memang best.. motor pun ringan.. tapi time hujan x grip langsung brek skit senang gelungsur seb baik x sondol kete member aku masa dia kuar simpang x bagi signal. x bleh pakai punya member hak2
3.dunlop TT100 saiz 80/90, masa ni trend tayar besar layan lap best siut.. tapi motor berat pick up x de kena set balik sprocket leceh.
4.michelin M45, tayar ni memang best aku pakai saiz 70/80.. tayar grip abis layan corner pun syok x goyang tapi bunga cepat abis.
5.kembali pakai TT100 saiz 70/80 walaupun x sebest mechilan tapi ok la layan lap n time ujan ada grip..

p/s apa2 pun pilihlah tayar untuk keselamatan bukan untuk lawa je hak2





http://mozaiakis.blogspot.com/

[ Last edited by  mozaiakis at 14-5-2008 12:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:36 PM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 14-5-2008 12:22 PM


aku tak kisah mana2 model TT ni.. TT100, TT500 or TT900 suma bule layan....
tapi utk cornering TT900.. utk wet handling TT100.. for both aku rasa TT500 arrr...
tapi kalo bawak takat 80kmh.. ...


.....aku rasa model terbaik--> Model TTS -Teh Tarik Session..............meh serbu Sentul hujung minggu ni.....

[ Last edited by  medangmru at 14-5-2008 12:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:36 PM | Show all posts
aku pakai EX5 tahun 2005.. ..

tayar michelin m45..

LC pun tak tercapai aptah lagi KAWASAKININJA ZXR250 4-stroke in line four cylinder, DOHC..

[ Last edited by  kawasakininja at 14-5-2008 12:39 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:38 PM | Show all posts

Reply #50 medangmru's post

ada ke sesi TTS..??pakat ramai-ramai tgk tayar moto memasing..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:39 PM | Show all posts
Pagi tadik live depan mata Hayabusa ....selang 2 muto berenti depan trafik light jalan Ampang...huhuhuh...tayar dgn rantai besar gedabak....tayar usah crita la....eeerr.......saiz spoket blakang muto ni braper yek???nampak  besar cam raksasa jer...sori..off topik skit...mungkin ryo leh jawab...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:40 PM | Show all posts

Reply #52 kawasakininja's post

harap2 jadik............
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:43 PM | Show all posts

Reply #53 medangmru's post

hayabusa guna chain ke??tak guna belt??

menunggu ryo memberi statement sebaris dua..

tak tgk ke tayar brand apa cik hayabusa tu guna??
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:47 PM | Show all posts

Reply #55 kawasakininja's post

nampak mcm chain je......tp bentuknya sejibik cam gambo hayabusa kat internet...kot aku salah pandang...

Tp mmg ye lah...Hayabusa....rider dia bdn kecik jerk...x padan ngan muto..tp pakaian lengkap arr...siap pad atas bawah....helmet Arai...

Pasai tayar tu mmg tak braper pasan...aku tuju tang Body dia yg tak braper lawa tp besau cam lembu .. ...sekali masuk gear satu...mencirit aku nak kejar... ..mmg x akan terkejar....kalau muto ryo tatau le...mungkin boleh kot....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 14-5-2008 12:39 PM
Pagi tadik live depan mata Hayabusa ....selang 2 muto berenti depan trafik light jalan Ampang...huhuhuh...tayar dgn rantai besar gedabak....tayar usah crita la....eeerr.......saiz spoket blakang  ...


standet aku tak pasti plak... aku blom pernah beli hayabusa nih
utk sprocket ada byk dari 39 ke 49... depend pada owner setting la....
utk depan 14~16...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:49 PM | Show all posts

Reply #57 ryo_takahashi1's post

spoket  depan kecik camtu ke ryo??? cam spoket LC aku jer...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 14-5-2008 12:47 PM
nampak mcm chain je......tp bentuknya sejibik cam gambo hayabusa kat internet...kot aku salah pandang...

Tp mmg ye lah...Hayabusa....rider dia bdn kecik jerk...x padan ngan muto..tp pakaian le ...



aku rasa, rider tu pun belum ada heart n soul lagi.. ..kalau moto sebesar lembu tu hempap mamat rider tu, mau sebulan CCU
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2008 12:50 PM | Show all posts
Originally posted by kawasakininja at 14-5-2008 12:43 PM
hayabusa guna chain ke??tak guna belt??

menunggu ryo memberi statement sebaris dua..

tak tgk ke tayar brand apa cik hayabusa tu guna??

supersport kebanyakannya tak guna belt... kalo touring bike yes...
chain & sprocket set plak mostly rege about RM500 above...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085928s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list