Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
43737
View
124
Reply

Seni Kreatif -Merekabentuk Sabun [Video & info terbaru...last page]

[Copy link]

Author: lemak_masin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-3-2010 12:15 AM | Show all posts
Lama tak masuk sini...hehehehe...nak share info skit




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-3-2010 12:22 AM | Show all posts
sebenarnya saya amat menggalakkan kepada sesiapa yang berminat dengan kraf sabun ni dan ingin menempah untuk majlis mcm wedding ke untuk try buat sndri..lebih menjimatkan kos dan ia lebih bermakna, kepuasan yang tak terhingga bila kita tengok tetamu yang hadir teruja dengan cenderahati yang kita buat sndri...

insya-allah tidak sesukar mana...saya pun blajar sndri juga dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 11:14 AM | Show all posts
rase cm nak buat la sabun2 nie..sebab saye dolu minat simpan sabum yang unik2 nie..
kalo guna acuan ais yang ikea ade bunga, ikan2 tu boleh ker? x de melecur ke?
hik3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2010 03:42 PM | Show all posts
rase cm nak buat la sabun2 nie..sebab saye dolu minat simpan sabum yang unik2 nie..
kalo guna acuan ais yang ikea ade bunga, ikan2 tu boleh ker? x de melecur ke?
hik3
shernazz Post at 11-3-2010 11:14



boleh..kalu nak pakai acuan coklat, kek pun boleh asalkan ia tahan panas...cookie cutter pun bole...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 01:00 PM | Show all posts
boleh..kalu nak pakai acuan coklat, kek pun boleh asalkan ia tahan panas...cookie cutter pun bole...
lemak_masin Post at 13-3-2010 15:42


adus.. minat bangat saya dgn2 benda2 ni .. uhuhu.. tu la ade jugak usya2 kat WMC.. kat kedai akak tu.. tak berkesempatan nak beli set beginer.. ..nak jugak try buat one day...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2010 05:32 PM | Show all posts
Video Ini Dihasilkan Oleh Seorang Pelanggan MySabun.Com...enjoy...!!!


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 09:40 AM | Show all posts
wahhh...cantiknyer... sabun2 ni... teruja gak nk buat,.... leh buat hobi baru ni... camner nak mula? kena attend kelas dulu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 07:03 PM | Show all posts
cantik sangat... mcm boleh dimakan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2010 02:41 PM | Show all posts
wahhh...cantiknyer... sabun2 ni... teruja gak nk buat,.... leh buat hobi baru ni... camner nak mula? ...
ore_comel Post at 7-10-2010 09:40



    Tak perlu ...hanya dapatkan kit DIY tu sahaja...dalam tu dah ada panduan membuat sabun...dari situ boleh bereksperimen dengan macam2 teknik diaa...kalau masih tak reti nak buat boleh tanya sayaa or join forum saya...insyaallah saya sedia membantu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2010 02:55 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2010 11:47 AM | Show all posts
Reply 110# lemak_masin

Ini kan ada yg termakan ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2010 11:20 PM | Show all posts
tak boleh buat lar sabun comel2 mcm ni...rasa nak makan jer sbb cute sgt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2010 12:01 PM | Show all posts
heheheh..anak saya pun dah tergigit ari tu..letak bau epal...hehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2010 11:14 PM | Show all posts
mahal ke murah.........

nak terai la buat
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 11:53 AM | Show all posts
salam....

sy nak buat sabun sendiri tp bukanle nk wat hiasan, tp nak pakai utk diri sendiri.

ok tak kalau sy buat sabun ni sy letak bahan-bahan yg berkhasiat utk kulit mcm sy punye vit e oil ke, serbuk teh ke, fruit juice ke...

sy cr essential oil tp mahal kemain la....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2011 11:40 AM | Show all posts
salam....

sy nak buat sabun sendiri tp bukanle nk wat hiasan, tp nak pakai utk diri sendiri.

o ...
annehuda Post at 23-2-2011 11:53



Maaf laa..lama tak update forum ni..


Sebenarnya sabun ini boleh digunakan pada kulit.. dan ia bergred kosmetik..jadi ia boleh digunakan sebagai sabun pencuci muka, sabun mandi malah saya juga menggunakan sabun ini untuk mandikan baby saya..

kebaikkan membuat sabun sendiri ni ialah kita boleh menentukan sendiri bahan tambahan apa yang kita nak letak dalam sabun yang dapat memenuhi keperluan kulit kita..


contoh laa..
kalau kita nak sabun berubat dan antiseptik..kita just tambah tea tree oil..boleh je cari di farmasi..tea tree oil ni sesuai untuk kulit yang bermasalah seperti jerawat, ruam halus, eczema dsb..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2011 02:01 PM | Show all posts
bestnye cara buat sabun nie... tapi bende kena masak tu boleh beli kat mana yer???....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2011 12:44 PM | Show all posts
Reply 117# carly_lah

kat mysabun.com ade.
murah, harga berpatutan n siap bg instruction nak buat lagi.
saya beli da. ^^
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 10:56 AM | Show all posts
saya org baru.....

wah cantiknya...  boleh  jd  hobi baru ni........
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 10:58 AM | Show all posts
saya org baru.....

wah cantiknya...  boleh  jd  hobi baru ni........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077581s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list