Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
72636
View
325
Reply

Apa MASALAH KANCIL Yang Akan Dihadapi Lepas 3 Tahun Guna??

[Copy link]

Author: selipar_hijau       Show all posts   Read mode

Post time 5-8-2008 11:02 AM | Show all posts

Reply #200 ziela81's post

kalo bateri basah mmg le kena isi air bateri... takat level yg sufficient je la... jgn isi sampai melimpah plak... agak2 salam 2 mgu drive tuh... check la paras air bateri... jgn sampai kering... die ade lo-hi level... namapak garis air...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 01:06 PM | Show all posts

Reply #200 ziela81's post

tgk ko amik bateri ape..aku rase baik amik maintenance free battery..xyah risau2 nk letak air....tp mhl la...
kalu nk murah amik battery bese tp mau rajin la....

aku pki battery bese je sbb aku mmg kena rajin cek enjin aku...oil seal da bocor...so kena la perati level minyak dlm enjin....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 01:07 PM | Show all posts
mane ilang post aku ni???peiknye....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 02:54 PM | Show all posts
mendap!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 07:49 PM | Show all posts
kancil aku pakai 5 tahun takder masalah pon... aku tolak ambik honda civic... skrg menyesal.. minyak mahal.. honda makan minyak kuat... kancil minyak cun...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 10:02 PM | Show all posts
uhuhuh...mmg x kena time la ko amik civic....aku br nk berangan amik...da ko ckp cmtu rase bersyukur lak aku pki kancil lg....uhuhu

da 4 thn aku pki kancil....br 2 mingu lps aku gatal nk make up....aku psg door visor mira n br td aku psg spoiler....
pasni aku plannin nk pki sportrim lak n tuka radio...radio aku da gle...tetibe kuat n tetibe je mute.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 08:51 AM | Show all posts
br2 ni kete aku kalo slow je msti mati enjin..aju risau je kalo ade bonggol ke..trafic light ke. pi check kat pomen dia pi tkr sparx plug..contact point.pastu petrol filter br ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 10:24 AM | Show all posts

Reply #207 Leo_gadek's post

ko tanye ko jawab sundrik... efisien sungguh!
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 12:17 PM | Show all posts

Reply #207 Leo_gadek's post

hihihi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2008 01:42 PM | Show all posts
semalam alarm keta aku asik bunyi je spanjang jalan (time drive).
cuak aku. terkejar
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 01:45 PM | Show all posts

Balas #208 QAX\ catat

aku cerita bkn tny..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2008 11:23 AM | Show all posts
sape penah ada pengalaman penutup petrol (yg 4segi tu) patah? aku nyer penutup petrol tu ari tu dah patah. heran sungguh aku. sepanjang2 aku isi minyak kete ok jer. sekali aku suh laki aku tolong isikan minyak kete ntah dier buat camner sampai patah penutup tu. dah 'togel' sket kete tu

semalam g tanya kat workshop. derang kata klu nk tukar, kene tukar baru.  baru tu jenis original, mahal sket dalam RM150++ (fuh mahal ler gaks ekk). tapi tu pun ada kaler hitam. kete aku dah ler kaler biru x sama plak nanti.  mekanik tu cakap, klu nk welding boleh. cuma antara tahan lama @ x jelah.

sape yg penah ada pengalaman camni ekk? leh x share ngan aku.... time kasih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2008 11:36 PM | Show all posts
slps pakai 7 thn kete kancil, perlu d perhatikan host pada tangki minyak dlm keadaan baik @ x..aku selesa bw kancil utk p'jlnan dekat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2008 12:08 AM | Show all posts
kancil aku lps 10tahun (mak aku beli 1996) baru byk masalah besar datang..
karburator berasap, leaking, lambat pickup, tu rosak ni rosak..

terus masuk engin mira L5 turbo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2008 11:53 AM | Show all posts
cambest je pulak turbo
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2008 12:20 PM | Show all posts
pembuka pintu kancil patah
hampeh tul
jem aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 10:35 PM | Show all posts
nenek  terasa nak tukar keta kancil nenek tu...
rasa mcm nak beli keta yg besar sket.

tapi bila dok pikir2... biar jelah dengan kancil tu.
lepas ni baiki apa yang tak okey dan mekap2 sket.
minyak pun save
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2008 12:39 PM | Show all posts

alarm kete bunyi

semlm waktu aku nk kua dr time square, kete aku berbunyik beep 2 kali....lps aku jln sket nk msuk jln menghala ke bulatan kg pndn die bunyi gak...aku musykil la....dulu2 penah bunyi gak....aku suspek bateri...lg pun mmg da lame bateri aku x tuka...so aku pun tuka la....4 bln da aku tuka bateri...ni tup2 semlm bunyi lak kete aku...ponin2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2008 01:03 PM | Show all posts
alang
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2008 02:47 PM | Show all posts

Reply #219 selipar_hijau's post

klao turun enjin je 250...

klao tukar klac dlm 400...

klao grind bar dlm 300... yg nih kalo kuar asap putih kat ekzos...

kalo compressor jam.. tukar compressor 400...

timing belt dalam 150...

kalo tukar absorber satu set depan belakang dalam 300.. brand APM... KYB dalam 400...

.
.
kalo dah boring tukar turbo dalam 3.5k.... fuh! berdesup peginye....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086780s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list