Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
72637
View
325
Reply

Apa MASALAH KANCIL Yang Akan Dihadapi Lepas 3 Tahun Guna??

[Copy link]

Author: selipar_hijau       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-9-2008 03:30 PM | Show all posts

Reply #220 QAX's post

woiiiii.. ko biar betik !!
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 09:55 AM | Show all posts
aku nak tanya..... buat alignment & balancing brape RM ye?? kalau tukar position tayar (depan ke belakang, belakang ke depan) kena charge tak??
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 12:53 PM | Show all posts

Reply #222 viper_2803's post

aku dulu buat balancing ngan alignment dalam harga rm 25 camtu..
pasal tukar position tayar tuh..buat sendiri kat rumah kan lagi jimat..tp kalau nak buat gak..dlm rm 5-10 gak kena tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 01:35 PM | Show all posts
sapa tahu, kalo bawak keta, ada bunyik kling kling kat tayar tu.
brake disk bengkok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 03:13 PM | Show all posts
Originally posted by mexz at 17-9-2008 12:53 PM
aku dulu buat balancing ngan alignment dalam harga rm 25 camtu..
pasal tukar position tayar tuh..buat sendiri kat rumah kan lagi jimat..tp kalau nak buat gak..dlm rm 5-10 gak kena tuh...


tq bro..

aku dah pun buat tadi... kat kedai tayar good year segambut.
balancing --> RM5 x 4 biji tayar = RM20
alignment -->                              = RM20
tukar nut chamber (depan shj.) --> RM35 x 2 = RM70

tukar position tayar tu... tak kena bayar.

semua sekali RM110. takleh kurang... :@

[ Last edited by  viper_2803 at 17-9-2008 03:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 03:25 PM | Show all posts
Originally posted by nenektua at 17-9-2008 01:35 PM
sapa tahu, kalo bawak keta, ada bunyik kling kling kat tayar tu.
brake disk bengkok ke?


ishh....takkan disc boleh bengkok? bunyi skru rim longgar kot....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2008 08:28 PM | Show all posts

Reply #225 viper_2803's post

rega nut tak berubah ke?
dulu aku buat pun rega tu gak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2008 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 17-9-2008 03:13 PM


tq bro..

tukar nut chamber (depan shj.) --> RM35 x 2 = RM70

tukar position tayar tu... tak kena bayar.



kira ok la tuh bro.
aku aritu tukar menatang chamber tu aje dh RM95.00.
lagi teruk dr ko.

:@ :@ :@ :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2008 05:06 PM | Show all posts

Reply #225 viper_2803's post

oklah harga camtuh..aku ade dgr yg sesetengah kedai tayar caj sampai rm 60 utk balancing + alignment..
pasal harga nut chamber tuh..mmg standard..ari tuh aku saje2 rayau kat kedai tayar..aku tanya psl harga camber nuts..tokei kedai tayar tuh ckp harga dlm lebih kurang rm 40 seketul..yg baikkkk punya dlm seratus lebih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2008 06:11 PM | Show all posts
mendapan kah??  
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2008 01:40 AM | Show all posts
Originally posted by nenektua at 17-9-2008 01:35 PM
sapa tahu, kalo bawak keta, ada bunyik kling kling kat tayar tu.
brake disk bengkok ke?

tu sebab tayar angin kurang ketika lalu kat tanjung kling....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2008 12:11 AM | Show all posts

Reply #231 Fast-N-Furious's post

hahahhaa...
bila masa plak aku lalu kat tanjung kling.
aku lalu kat ayer keroh je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2008 01:15 PM | Show all posts

Balas #232 nenektua\ catat

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2008 09:27 PM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 17-9-2008 03:25 PM


ishh....takkan disc boleh bengkok? bunyi skru rim longgar kot....


aku ada tanya kat forum perodua tu.
dorang kata maybe brake disk bengkok.
bila aku soh kedai check,
dorang kata okey je brake disk tu.
tapi bunyi tu menyakitkan hati je bila dengar... heehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 06:03 AM | Show all posts
nak tanya..

aku gi sevis kancil aku pada 16 june...then sampai surat dia suruh gi servis pada 17 september...
next kilometer dia 5850
tapi aku hanya berjalan 2880 km
perlu ke aku pergi servis dan perlu ke tukar minyak hitam die tu
satu lagi servis ke 2 pada selapas 3 bulan beli aku miss...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2008 07:06 AM | Show all posts

Reply #235 mfr892005's post

serbis keta tu.

5000km or 3 bulan dari tarikh sebis yg lama
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2008 07:02 PM | Show all posts
kete ni perlu dipanaskan engine ke tak tiap-tiap hari kalau tak guna

aku setiap hari hidupkan engine selama 5 minit kalau tak gi jalan mana mana
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2008 09:09 PM | Show all posts

Reply #237 mfr892005's post

salam..x panas tiap2 hari pun x pa kot kalau bateri ok dan lain2 ok.Kalau lama2 x start bateri keta first yang problem rasanya.lama tak charge oleh alternator keta tu..hidup tiap2 hari kalau tak jln lg bagus..
Reply

Use magic Report

Reign This user has been deleted
Post time 5-10-2008 10:52 PM | Show all posts
Klu tukar getah yg kat pintu tu mahal tak..?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 02:22 AM | Show all posts
haku rasa masalah paling utama, kete dah buruk.. hehehhe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091932s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list