Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71144
View
325
Reply

Apa MASALAH KANCIL Yang Akan Dihadapi Lepas 3 Tahun Guna??

[Copy link]

Author: selipar_hijau       Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2014 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau posted on 18-5-2008 04:01 PM
-------



Aku pakai kancil dh 14 tahun ok ja...yg penting servic on time...klau ada bunyi yg kurang sedap cepat2 hantr workshop check....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 11:51 AM | Show all posts
sapa tahu kenapa enjin kereta kancil dah dimatikan namun kipas masih berpusing n berbunyi... hari tu adik call member dia mekanik ,pastu dia cabut apa tah warna hitam mcm fius ..nak tukar tak tukar2..ingat nak buat sendiri... please sapa boleh tolong





Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 12:12 PM | Show all posts
marimari123 replied at 23-5-2016 11:51 AM
sapa tahu kenapa enjin kereta kancil dah dimatikan namun kipas masih berpusing n berbunyi... hari tu ...

Relay kot...  


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 01:39 PM | Show all posts
tak faham sgt
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2016 02:27 PM | Show all posts

tak faham@TakTau apa2 hantar bengkel je la dik, toksah pening2kan kepala ok

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 09:23 AM | Show all posts
siapa lg yg guna kancil sampai sekarang? sy masih guna kancil thn 2002 tapi da bnyak sngt2 problem.buat jalan dekat2 je sekarang. jap nk list masalah2:

- aircond xberfungsi keluar angin jer
- minyak petrol tak boleh isi penuh2 nanti melimpah bawah kereta
- alarm da rosak
- tayar belakang botak

setakat ni yang paling core sekali aircond la..bawak kereta kene pasang aircond wlupun keluar angin kalau tak nanti temperature naik. kalau sehari tak hidup nanti dia kong kene jmper. stakat ni bawak g balik kerja sahaja.

kalau nak let go sekarang rugi ke tak rugi agak2nya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068426s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list