Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85166
View
2529
Reply

TERATAK SEMBANG

 Close [Copy link]

Author: jellypuff       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-5-2008 11:58 AM | Show all posts

Reply #79 shania's post

sekarang ni barang2 semua dah naik harga.. kita kena berjimat lah..beli yg mana kita perlukan aje..
tapikan kalau tak beli nak makan apa ye..macam beras kalau tak beli mahu kelaparan nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 12:06 PM | Show all posts
shania....barang kat pasar malam sebenarnya lagi mahal...gucci penah beli tomato sauce yg kecik tu harga dia kat pasar malam sampai RM2.50 sedangkan kalau beli kat kedai tak sampai RM2....

memang betul cakap jelly skang ni belanja kena yg perlu jer....semua mahal...duit gaji macam dah tak cukup dah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 01:00 PM | Show all posts

Reply #61 shania's post

pg2 dh buat org terliur
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 01:06 PM | Show all posts
Originally posted by shania at 30-5-2008 11:06 AM
semalam kita masuk sini, tak de sape pun datang..kita tunggu sampai pkl 2 pagi sbb teman hubby main PS2 dia...


kita pukul 930pm dh masuk bilik tido .. time angkat amirah dr buai, dia tbgn pulak .. main golek2 dgn adibah .. sudahnya angkut buai sekali k bilik .. hmm 1030 mlm baru tido semua .. (letih la .. sampai tegang urat leher/bahu nieyhh ) .. sapa la buka spa n massage centre kt cni eh???
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 01:07 PM | Show all posts
sedap nye daging salai...seb baik da lps lunch..klu tak meleleh  lerr
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 01:37 PM | Show all posts
ehmm sedap la plak daging salai..tapi hari ni..kita masak asam pedas je..ulam petai cicah sambal tempoyak..jom join makan!

Allahummabariklana......
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 01:48 PM | Show all posts
gucci tgh tunggu org belikan gucci fillet o fish mc donald...lapar la plak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 02:48 PM | Show all posts
lapaaaaanye......
ada kek, ayam blackpepper, masak asam pedas aikan pari, masak lemak cili api telur itik, masak lomak cili api daging salai, ulam petai cicah sambal belacan.. last but not least, fillet o fish mcD..
semuanye best banget! macam kantoi je diet ku harini.. alahai....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 02:53 PM | Show all posts
assalamualaikum buat warga teratak sembang.. gucci, kak jelly, shania, alin, sal, jutawanNora (jutawan? wow!) dan yg lain2 tu.. selamat petang kakak2 dan adik2... topik masak memasak ye harini.. topik bagus nih!..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 02:53 PM | Show all posts
hehehe...baru lepas taram fillet o fish
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:02 PM | Show all posts

Reply #90 gucci's post

uish...gucci taram tak pandang org kiri kanan pon ye.. jgn pandang belakang... heh heh heh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:23 PM | Show all posts
tuk2 tuk2.....blh saya masuk tak
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:41 PM | Show all posts
Originally posted by izwayomie at 30-5-2008 03:23 PM
tuk2 tuk2.....blh saya masuk tak


hai...izwayomie....kiranye kita ni wakil dari semua orang kat sini la...





Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:43 PM | Show all posts

Reply #84 alinone78's post

pasai ape yang cepat sgt tido...kita smlm tunggu sorang je kat sini...kalau ramai boleh jugak borak ramai2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:45 PM | Show all posts
masuk ler....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 03:51 PM | Show all posts
Originally posted by hannabella at 30-5-2008 02:48 PM
lapaaaaanye......
ada kek, ayam blackpepper, masak asam pedas aikan pari, masak lemak cili api telur itik, masak lomak cili api daging salai, ulam petai cicah sambal belacan.. last but not least ...


hanna, tak payah la diet....kita nak kuruskan badan dah 7 tahun menanti,tak jugak slimnye....saje je transit kat sini....sbb bila kita pegi board F&R, rasa mcm nak makan je....gambar food kat sana, mmg dahsyat, kalau rajin pegi la jenguk......kalau dok sane, mmg tak blh tahan...sbb tu kita asyik lalu lalang je.........jap lagi nak masak nasi ayam, kalau sempat boleh la kita tempek gambar....camera sakit la...ubatnye RM700....tapi kamera nak kena ade jugak, kita suka ambik gambar.....lagipun nak ambik gambar cimi banyak2....dia ni cepat betol la besar....nanti sedar-sedar dah ade menantu.....sian kita tinggal sorang je.......cuti ni tak pegi jalan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 04:06 PM | Show all posts
Originally posted by gucci at 30-5-2008 12:06 PM
shania....barang kat pasar malam sebenarnya lagi mahal...gucci penah beli tomato sauce yg kecik tu harga dia kat pasar malam sampai RM2.50 sedangkan kalau beli kat kedai tak sampai RM2....

...


gucci tinggal kat mane....kita tak pernah beli sos...pasar malam kat sini ok kot...sbb kita selalu beli sayur yang dalam bakul kecik tu and dia jual RM1 satu bakul....banyak jenis jugak la dapat....pastu ade sayur tertentu dorang jual 3 ikat RM2.00....buah pun ok jugak...contoh mcm sunkist 10 biji RM5 tapi ade nyonya jual 15 biji -RM5.....royal gala(10 biji- RM5), apple hijau(10 biji -RM5),seedless grape satu bakul RM5....lain-lain tak ingat.....tapi buahnye tak de le besar sgt...to me, nak ambik vitamin je sikit....sbb tak suka bg anak makan junk food...ini pun bapak dia suka sgt makan junk food ni....tu yg tension....

kalau ade sesiapa yang nak singgah...PASAR MALAM KAT PUCHONG INDAH & HARI ISNIN MALAM......mane la tau kalau ade nak tukar angin..pasar malam ni kat esso puchong indah..........mod, tak pe ye promote pasar malam.....mane la tau,kita ramai-ramai blh jimat duit sikit....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 04:11 PM | Show all posts
Originally posted by gucci at 30-5-2008 01:48 PM
gucci tgh tunggu org belikan gucci fillet o fish mc donald...lapar la plak...


hari ni mc d tutup...dia orang semua kena basuh kitchen( alasan untuk anak kita bila budget dah lari).....by te way, saje nak bg tau kalau ade yang tak tau....kat mc d, kalau u all beli soft drink, tak payah beli banyak2, sbb air tu blh refill.....pergi counter mintak refill....kita selalu buat mcm tu.....save budget...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 06:10 PM | Show all posts

huhuhuh kak shania

tak tau pun bley refill softdrink .. yg kiter tau coffee pg2 tuh bley refill

puchong indah degn tmn perindustrian puchong dkt k?? abg kita dok sana .. slalu la gak melepak sana ..

makan makan mkn jgn tak makan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2008 07:15 PM | Show all posts

Reply #99 alinone78's post

dekat je...masuk ikut traffic lights tu..pastu ade masjid besar sblh kanan, pusing roundabout pkl 3...nanti nampak esso sblh kanan..dah sampai le pun....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076107s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list