Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
61478
View
176
Reply

Bisnis KEDAI JAHIT

[Copy link]

Author: woh_getoh       Show all posts   Read mode

Post time 7-11-2011 06:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by puteri_malam at 7-11-2011 18:42
up sket thread ni..

Saya nak tanya...mengikut market sekarang...area Shah Alam, berapa upahan tem ...
keeah Post at 20-6-2011 16:25


Baju Kurung Pesak/Tradisional - RM40? - last tempah baju ni harga utk sepasang

Baju Kurung Pahang/Riau/Pesak Berunai - RM45? nak lebih kurang baju kurung sbb pesak dia jer lain sikit....and kalo leher teluk belanga...RM50 kalo leher mandarin

Baju Kurung Moden - RM50? ~ leher teluk belanga/baju kurung traditional

Jubah - RM60?

Lining - RM? ~ selalunya double dr harga asal...contohnya baju kurung traditional RM40 kalo ada lining jd RM80 mcm tu juga utk baju2 lain....sbb ada lining seolah2 kita buat dua pasang baju.....




Nota : aper2 pun semua harga dalah tertakluk kepada design...kalo setakat design yg biasa2 mcmtulah harganya....and harga tu adalah berdasarkan last saya menempah...skrg ni tak tempah dah saya buat sendiri jer.....mungkin berbeza2 harga mengikut tailor and ada sesetgh tailor harga baju berbeza mengikut jenis kain...lagi susah kain yg nak dijahit lg mahal harga tempahan....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 06:46 PM | Show all posts
saya baru nak pasang niat memulakan perniagaan kedai jahit/butik ni. saya amat memerlukan panduan kalian jika tidak keberatan untuk share sikit rancangan perniagaan RP MARA loan bawah 50k.
Saya juga tak biasa buat akaun untuk sebarang transaksi perniagaan. jadi jika ada yg bermurah hati, boleh la share kan any software mudah buat akaun perniagaan.
Email saya butikmas1980@gmail.com
Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 10:06 AM | Show all posts
Reply 6# don_quixote


    Don if don't mind ble share ?.. ini saya nak buat bisnes menjahit tapi tak tau nak mula dari mana.. ni e-mail saya jessy_nuratiqah@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2013 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya forum ni.. Semoga Allah balas atas segala ilmu dan nasihat korg.. Teruja baca kisah org yg da berjaya.. Harap blh terus bantu kami yg baru nk menapak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2013 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
don_quixote posted on 15-6-2008 11:34 PM
Ini aku tolong jawab.....

1. mana nak dapatkan paperwork cashflow biz ni? termasuk basic setup ut ...

Blh kongsi ilmu bersama..?
wijdan511@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2014 11:27 AM | Show all posts
Iman_Baby posted on 20-2-2009 01:00 AM
dseries,

saya bagii pekerja saya basic + komisyen... utk pekerja baru.. basic diorg RM450.  ...

nak tanya agak2 berapa ye basic pekerja tukang jahit untuk tahun sekarang ni..memandangkan semua harga barang dh naik..

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2014 12:00 PM | Show all posts
Salam...

bole ke nak tumpang kat sini..nak tanya supplier kain....saya nak mencari kain utk mejahit 50 helai baju korporat badan kerajaan....

sekian terima kasih....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2014 01:47 PM | Show all posts
puteri_malam posted on 6-4-2014 12:00 PM
Salam...

bole ke nak tumpang kat sini..nak tanya supplier kain....saya nak mencari kain utk mejah ...

kol/whatsapp saya 011-14317022 area kl/sel
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2014 11:42 PM | Show all posts
arenis posted on 4-6-2014 01:47 PM
kol/whatsapp saya 011-14317022 area kl/sel

saya ni dari pahang...cadangan tu nak turun kl cari kain tu..sini mmg kurang stock kalo nak bnyk sgt..sbb saya mungkin nak dlm 3 kayu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2015 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
don_quixote replied at 15-6-2008 11:34 PM
Ini aku tolong jawab.....

1. mana nak dapatkan paperwork cashflow biz ni? termasuk basic setup ut ...

Salam bro...boleh share RP? Appreciate sgt if bro bleh bantu...tq... instru_man@yahoo.com
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2016 04:18 PM | Show all posts
Assalamualaikum..

Maaf baru terjumpa thread ni, baru nak tanya sebab baru cadang nak buka kedai jahit.
Macamana ya kedai jahit encik/Puan sekarang?
Boleh share experience dan panduan?
Terima kasih banyak2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2017 10:39 AM | Show all posts
don_quixote replied at 16-6-2008 02:09 PM
thanks.....tak seberapa sgt sebenarnya...

untuk kedai jahit, u tak perlu modal besar sebenarnya.. ...

hai.boleh x email kan pada sy format utk unjuran kewangan utk 3 tahun tu? email: firsha.love92@gmail.com terima kasih atas perkongsian

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
don_quixote replied at 15-6-2008 11:34 PM
Ini aku tolong jawab.....

1. mana nak dapatkan paperwork cashflow biz ni? termasuk basic setup ut ...

Boleh send email tak ? Hehe baru baca . zayanahtrading@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2017 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
don_quixote replied at 16-6-2008 07:22 PM
Kepada yg meminta contoh RP tu, saya dah emel kesemuanya. Kalau ada apa2 pertanyaan sila beritahu.

sy nak jugak boleh send emel ke  zayanahtrading@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
don_quixote replied at 16-6-2008 02:09 PM
thanks.....tak seberapa sgt sebenarnya...

untuk kedai jahit, u tak perlu modal besar sebenarnya.. ...

Nk tnya klw nak buat pinjaman mara komfem di lulus ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 04:37 PM | Show all posts
Edited by kilang.jahit at 25-10-2017 04:40 PM

Assalamualaikum..

kalau ada sesiapa nak contoh RP utk kilang jahit sy ada contoh siap dgn kira2 akaun sekali.. in sha allah boleh tolong sahabat2 semua..

sila email salam perkenalan dahulu ke norizztextile@gmail .com

thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 11:29 AM | Show all posts
don_quixote replied at 16-6-2008 07:22 PM
Kepada yg meminta contoh RP tu, saya dah emel kesemuanya. Kalau ada apa2 pertanyaan sila beritahu.

saya berminat,tolong emailkan pada saya firs_dila@yahoo.com
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073518s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list