Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
22935
View
34
Reply

BUNGA MANIK a.k.a. French Beaded

[Copy link]

Author: myjuniormm       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2008 11:37 AM | Show all posts |Read mode
Juz nak share pasal bunga manik nie..
Sini ada few websites yg citer camna nak buat bunga manik

http://www.crafts4everyone.com/c ... nch_beaded_flowers/
http://beadedflowers.tripod.com/international/index.htm
http://www.beadedflowerpatterns.com/


p/s mod: I dah cari topic nie dlm SKAC, tp x  jumpa, klu dah ade, boleh tlg mergekan

[ Last edited by  jellypuff at 17-6-2008 03:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2008 11:39 AM | Show all posts
ni ade pic bunga yg I buat sendiri..

yg masterpiece nie buat masa tu belajar ngan cikgu, xde motif bunga ape pun..




[ Last edited by  myjuniormm at 15-6-2008 11:40 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2008 11:42 AM | Show all posts
lepas browsing kat net jumpalah a few design bunga yg menarik..

yg nie 2nd project, buat bunga rose





Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2008 07:08 PM | Show all posts
Junior,

Cantiklah bunga ros manik tu, mcamana buatnya, boleh tolong ajarkan tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2008 10:34 AM | Show all posts
i belajar pun kat website yg I bagi on the top of the page nie..
cuba lah explore..
mmg cantik..tp x tau lah demand kat mesia pasal bunga manik camne, tp bebaru nie mak I ade beli kat kawan dia bunga manik yg simple, xde motif ape2 pun, satu pasu rm100 lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2008 10:16 AM | Show all posts
kreatif nya...dan cantek...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2008 12:17 PM | Show all posts
klu search kat internet..mmg banyak info pasal french beaded flower nie...

setakat nie I reti buat bunga rose tu je...x sempat nak try yg lelain...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 12:38 PM | Show all posts
masa nak kahwin dulu2222( nampak sngt dulunyer teringin ngat bunga manik ni tapi tak tau nak beli kat mana... sekarangni tengok gak tapi memang mahal pun sebab maniknyer jer dah mahal belum dah siap...

nak try gak buat tapi tunggu ler anak beso.. takut nanti manik banyak masuk dalam mulut anak jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2008 01:23 PM | Show all posts
cantiknyer, tapi mesti susah nak wat kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2008 01:52 PM | Show all posts
x de susah sgt..sbb sambil menganyam manik nie sambil tgk tv pun boleh..
mahal ke manik kat mesia???
untuk bunga rose tu I pki manik size 4mm..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2008 01:13 PM | Show all posts
ini antara french beaded flower fr internet..

hydrangea


lilac


Gladiolus


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:12 AM | Show all posts

Reply #11 myjuniormm's post

kalau tgk kat ebay..buku jepun paling best flowerbeading dia..cantik sgt..
even craft books kat kinokuniya best giler..mmg dlm bhs jepun..tp instruction dia ade gambar..so takde la lost sgt
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:22 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:26 AM | Show all posts

Reply #13 nuwoo8's post

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:30 AM | Show all posts
Originally posted by nuwoo8 at 25-6-2008 11:12 AM
kalau tgk kat ebay..buku jepun paling best flowerbeading dia..cantik sgt..
even craft books kat kinokuniya best giler..mmg dlm bhs jepun..tp instruction dia ade gambar..so takde la lost sgt


x de buku english ke???
my mom dah gile ngan beaded flower nie..nak jugak le cari buku ntuk dia..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:35 AM | Show all posts

Reply #15 myjuniormm's post

ade english punyer..tp ntahlah..i tak brape suker sgt..japanese punye best lagik..

english punye macam more to 'kait' bunga tuh..kena pakai jarum n thread transparent tuh

penah beli kat borders..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by nuwoo8 at 25-6-2008 11:26 AM
kalau la dpt sume nih

http://www.beadedflowers.info/books_japanese.php


geramnye tgk bebuku tu..x sabar rasanye nak redah kedai buku kat mesia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:37 AM | Show all posts
Originally posted by nuwoo8 at 25-6-2008 11:35 AM
ade english punyer..tp ntahlah..i tak brape suker sgt..japanese punye best lagik..

english punye macam more to 'kait' bunga tuh..kena pakai jarum n thread transparent tuh

penah beli kat bor ...


oooo ye ke..so u pun buat jugak ke bunga manik nie???
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2008 11:37 AM | Show all posts

Reply #17 myjuniormm's post

myjuniormm

rasenye mcm tak penah jumpe pon kat sini
kena carik kat jepun kot.Klau u jumpe i nak jugak!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-6-2008 11:40 AM | Show all posts
bila lahh dapat gi jepun tu...
mmg nak carik bebuku nie...sbb yg kat internet bunga simple2 je..
tgk sample gmbr dari buku..mmg best and grand2 je bunga dia..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.143410s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list