Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
76941
View
2100
Reply

public mutual2

 Close [Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2008 02:54 PM | Show all posts

Public Mutual 2

Salam...Part 2 telah disolex kerana telah melebihi 100 pages.

PENGENALAN.
Tahun 2005, aku bukak thread disini, ingin berkongsi pengalaman dengan sesiapa saja untuk menceburi bidang yang amat menguntungkan, iaitu business Unit Trust Public Mutual,,

Masa telah berlalu, aku buktikan business aku yang hanya memerlukan modal art of convincing, exam fee 247.50 dan dapat refunded amat berbaloi. Dr beniaga kecil kecilan aku dah pon reach jutawan dengan hasil kerja keras ku, bukannya dengan scheme cepat kaya yang selalu diiklankan..

Maaf rakan2, bukannya aku nak tunjuk egoistic dengan declare as a mikllionare, tapi aku mahu buktikan, dengan hasil kerja kuat tanpa jemu, kita akan dapat mencapai impian kita...Diharap ianya menjadi pedoman dan pembakar semangat kepada mereka yang ingin bersama2 berada dalam golongan Minoriti ini..

Zaman dulu, bidang sales, buka bidang kita. Orang kita hanya mampu bekerja di jabatan kerajaan yang tiada tekanan. Atau bekerja di sector swasta hanya dibelakang tabir, sebagai admin, penyelia, pelbagai office job, dan paling memalukan kita, kaum bumi ditawarkan kerja untuk memenuhi kuota pengambilan kaum bumi seperi disyaratkan gov.

Hiduplah merka dengan alar kadar sahaja..Segala kemewahan diragut oleh bagsa asing....Kini kami buktikan kaum kita tidak pernah mengalah, mampu bersaing tanpa apa tongkat dan bantuan kerajaan..


FIRST THREAD KERAMAT YANG  MULA2 AKU DULU..
kisah benarku..berniaga kecil kecilan..U Trust Public Mutual


hei..aku nak share dgn korang macamana aku berniaga kecil kecilan jual u trust.

lepas aku graduate, aku tak tahu apa yang aku minat, aku jd lecturer lah, executive lah, last2aku jd training mgr, kerja ku conduct training, training..cukup membosankan.dah lah banyak paper work, aku ni tak suka bab buat report.

last2 aku buat mba, masa aku buat mba part time, 2 1/2 tahun lepas, aku baca article dr job steet, bidang yang cepat kaya ialah bidang sales. dah lah tu demand mamang tinngi, kalau ada experience.

sahut cabaran, ambik exam jual u trust, seronok jugak. kerja enjoy, tp kawan2, yang paling seronok masuk bulan ke 13 income aku dah cecah 15k permonth dan masuk tahun kedua 25 000 per month.

sekarang ni consistent, aku dah buat full time, dah nak masuk thun ke tiga pada mac tahun depan. kerje 5 jam average satu hari, memang syok gila.

so, pada kawan2 semua, kalau rasa nak keje senang tapi dapat duit banyak, tak yah lah keje opis, buat sales lagi bagus. inilah kisah benar ku...hee..hee..

edit pada 18 Sept 07.

Mmg response dr cari.com menakjubkan.
This year saya dah dipromote ke Group Agency Manager
Income dah reach 80k - 100k per month. Sebagai bukti boleh download my income statement average 100 ribu permonth kat our website..

www.univestgroup.com.my

semoga ianya  menjadi pembakar semangat any usahawan yang ingin berjinak jinak dlm bsusiness,,,dalam apa business sekalipon.,,..



CONTINUE ON 6TH DECEMBER 2007.
Nampaknya thread ini terus menjadi popular, tempat consultants berdiskusi ttg unit trust. Thread terdahulu hampir 400 pages..Yang pasti kejayaan kisah benar yang diceritakan terdahulu adalah tidak lagi menjadi milik saya sahaja..

Ianya menjadi hak milik bersama dengan forummer lain yang turut menyertai kami. Dengan usaha gigih forummer yang menyertai saya, daripada executive biasa di company mereka, kini mereka mampu meraih income berbelas ribu sebulan..Tahniah untuk semua yang begitu tekun berusaha yang mempunyai BIG DREAM untuk mencapai visi dan impian mereka..

Ramai yang mampu menukar gaya hidup mereka. Dari kereta Nasional dipandu oleh our teams..kini, BMW,  Honda CIvic, Nissan Sentra dan banyak lagi kereta mewah yang akan dikeluarkan pada tahun 2008 oleh consultant Univest Group.

saya sendiri, dalam 4 tahun dalam industri, saya mampu untuk menambah asset rumah keempat yang berharga 1.6 million..

Ini rumahnya.... http://river-view.com.my/

SO,
KEEP THE FIRE BURNING...

YOU ALL

MILLIONARE IN THE MAKING....

part one.
http://forum3.cari.com.my/viewth ... a=page%3D1&sercari=

PART 2..
http://forum4.cari.com.my/viewth ... 8585&extra=page%3D1

PART 3..
Walopon aku belom berpuas hati lagi, bersama membimbing mereka  untuk terus berjaya, tapi ramai dari kami yang belom berumur 30 tahun, mempunya income 5 angka...Obj ku untuk megurangkan jarak pendapatan antara bangsa melayu dengan bangsa terkaya di Malaysia ini iaitu RM 1 : 1.60 semoga terus tercapai kepada mereka yang ingin mengubah hidup mereka..

[ Last edited by  kirawang at 24-6-2008 08:42 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 02:55 PM | Show all posts

ativiti kami setiap selasa jam 7-30 malam di Public Mutual bangsar

Training,,,Kelas kami tak pernah tak full.....

?t=1197166227
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 02:59 PM | Show all posts

Gambar membakar semangat

walopn ramai mengatakan kami macam MLM  tunjuk gambar kereta dan rumah, tapi inilah hakikat yang dikehendaki oleh mereka diluar sana...Mereka mahukan sesuatu result base on physical..

ini salah sorang dr Part time kami yang terus part time..Dr rumah apt dan kereta Wira berplat TAA terus ke Honda Civic dan terrace house,,

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:01 PM | Show all posts

Ini kawan ITM Arau dan Shah Alam

Mula2 jumpa kereta proton dan kancil, sekarang...

Honda Civic dan avanza...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:04 PM | Show all posts

Ini senior Forumer yang suka Bergossip di Forum gossip

Jelita, dah jadi usahawan bersama kami, walopon still Part Time...



Dulu gilakan Mawi, berplatekan MAW 1XXX, sekarang minat kereta besar...say good bye to mawi..



Nik..Baru join 3 bulan, fresh graduate dr MMU ,,bachelor in mechanical Eng..



[ Last edited by  kirawang at 30-4-2008 07:52 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:17 PM | Show all posts

Dalam masa 7 bulan, beliau dapat grab BMW

Ini budak  hingusan 25 tahun,...berjaya menjadi playboy   dengan usahnya hanya 7 bulan sahaja untuk sambar BMW

?t=1209021346
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:19 PM | Show all posts

Ini sebahagian family UT kami...

mancho dan manis sokmo....sebahagian besar dr kami berkenalan di Forum ini..

?t=1209021512

[ Last edited by  kirawang at 24-4-2008 11:51 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:21 PM | Show all posts

makan angin free

?t=1209021656



[ Last edited by  kirawang at 26-5-2008 10:29 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:23 PM | Show all posts

Australia..

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/CCI00010.jpg?t=1209021729



[ Last edited by  kirawang at 24-4-2008 03:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:27 PM | Show all posts

1st year aku join, dpt ke kunming china..

?t=1209022001
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:29 PM | Show all posts

greece and turkey

?t=1209022146
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2008 03:37 PM | Show all posts
yeaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ada umah baru.

afternoooooooooooonnnnnnnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:44 PM | Show all posts

England and scotland..

?t=1209023040
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:47 PM | Show all posts

aktiviti routine kami

bermain Fustal sesama sendiri...

?t=1209023175
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:50 PM | Show all posts

Sebahagian Million sales producers berjaya ke Phuket under Univest group..

?t=1209023310
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:54 PM | Show all posts

aktiviti makan never ending..

?t=1209023642
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 03:58 PM | Show all posts

Top 10 Ten producers bulan Ramadan-berbuka di Hilton



[ Last edited by  kirawang at 24-4-2008 04:31 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 04:00 PM | Show all posts

Tak pernah tak Happy,,

?t=1209024021
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 04:02 PM | Show all posts

menjadi Dugong...

?t=1209024103
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2008 04:03 PM | Show all posts

Kenapa Public mutual....sudah 5 tahun, paling tinggi return..consistent

?t=1209024210

[ Last edited by  kirawang at 24-4-2008 04:32 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113462s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list