Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
28100
View
428
Reply

CROSS STITCH CARD SWAP~

[Copy link]

Author: shania       Show all posts   Read mode

Post time 28-6-2008 06:06 AM | Show all posts

Reply #40 alinone78's post

alin... tak sabo nak tengok hasilnya (mesti cantik cam tuannyer buku kan ) hahahaha... jangan marah lin
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 11:21 AM | Show all posts
wah ...............
bersemangat semua

  tak start cari design lagi
kain dgn benang dah ada
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 02:57 PM | Show all posts
Originally posted by jellypuff at 25-6-2008 03:11 PM
hanna.. meh datang rumah kak jelly ...kak jelly ajar buat xs.. dan buat card sekali..hanna nak pattern yg kecik2 pun akak jelly ada..


uwaaaaa!!! tak perasan la post kak jelly yg ni.. kalu tau, smlm singgah umah kak jelly.. smlm ptg g putrajaya..precint9.. nant sy try lenkali lak ye kak jelly.. tima kasih jempot sy
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 03:00 PM | Show all posts

Reply #42 hanim77's post

hanim.. slamat menjadi ahli cs card swap ni.. mari le kite sama2 menjayakannye..cewah! :pompom: :pompom: dah 10 org ye? bestnye!..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2008 08:41 PM | Show all posts
sha baru gi beli kain petang tadi... kain2 yang lama tu semua petak besar2... kang tak muat pulak nak masuk dalam kad... jadi buat pertama kalinya beli kain 14ct la kan... nasib baik benang2 dah ada sekotak (kotak kasut je tau... hehehe...) tinggal nak pilih pattern ngan treasure hunt cari benang dalam kotak la pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2008 05:40 PM | Show all posts
kain dh ada.. jarum dh ada ... pattern pun dh ada ... benang pun dh ada .. tinggal kad j tak de lg ...

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2008 06:01 PM | Show all posts
gunting craft potong zig zag pun dh ada ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2008 09:32 PM | Show all posts

Reply #47 alinone78's post

wah... semua dah ada nih... boleh mula dah la lin... sha baru dok terhegeh2 mencari pattern nih... tadi bukak kotak benang kan... jenuh nak mengasingkan benang2 tu semua... rasa cam nak kena beli bobbin gak la... susun lelawa kat dalam kotak tapi ntah la bila kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2008 09:46 PM | Show all posts

Reply #48 arsha24's post

semua dh ada .. tp tak tau bila nk start ..
kad tak de lg ... sok baru nk survey ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 06:07 AM | Show all posts

Reply #49 alinone78's post

alin... kad wat sendiri je... pi beli kertas timbang tu pastu buat window dia... masukkan la cs yg dah siap tu kat dalam tu (pandai ja suruh orang buat ek... sendiri pun tak buat lagi)
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 08:27 AM | Show all posts

Reply #50 arsha24's post

nnt kita k ipoh minta tunjuk eh ... err esok kita g JPJ ipoh .. klu sempat kita pulang buku tu .. seram la simpan lama2 .. semua nak buat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 10:16 AM | Show all posts
alin....my advice...
u buat dulu xs tu....then baru le beli kad...boleh ikut kaler yg kita nak bersesuaian kad ngan kaler xs.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 11:50 AM | Show all posts

Reply #51 alinone78's post

boleh... nanti nak datang ipoh bagitau yer... nak siapkan rencah2nya
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 11:53 AM | Show all posts
Originally posted by anasue at 30-6-2008 10:16 AM
alin....my advice...
u buat dulu xs tu....then baru le beli kad...boleh ikut kaler yg kita nak bersesuaian kad ngan kaler xs.....

tq kak ..
org tamak haloba mmg mcm nih kak .. semua nak buat serentak!!! .. kain dh ada .. kita pakai kaler maroon .. so kad nk cari lite yellow .. tak pun beige ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 03:24 PM | Show all posts
Salam semua...

waaa kite da lama x dtg sini.... bestnye u oll wat card swap ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2008 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 30-6-2008 03:24 PM
Salam semua...

waaa kite da lama x dtg sini.... bestnye u oll wat card swap ni...

nk join ka?? kena tanya tuan umah dulu ... shania ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 07:41 AM | Show all posts

Reply #55 MakYun's post

meh lah join makyun...kami dah ada 10 orang..lagi ramai lagi meriah ....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 11:27 AM | Show all posts
Originally posted by shania at 24-6-2008 05:31 PM
thanks kepada yg datang menjengok .....kalau ade sesiapa nak join mase swap dah start pun ok, cuma mase yang u all ambil akan kurang la...btw kalau ade yang nak join....please reply NAK ...



Tuan rumah kata kena tulis besor2, so here goes -


NAK JOIN

Cabaran sungguh ni... tak penah wat keja gini... harap2 Shania the king dan kekawan yg dah stat
boleh terima sy nak join... yela, dari 10 kad now kena wat 11 plak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 11:29 AM | Show all posts
Recently bought this book..

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 12:17 PM | Show all posts

Reply #58 MakYun's post

tak start pun lg .. masih telek pattern nih ..

rasanya tak de masalah ramai2 ... the more the merrier .. (en betul k aku pki proverb nih)

lg ramai lg ceria .. senang cerita!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077511s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list