Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27289
View
428
Reply

CROSS STITCH CARD SWAP~

[Copy link]

Author: shania       Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2008 12:20 PM | Show all posts
mak yun... sha belum mula lagi pun... baru beli kain... baru nak jeling2 pattern apa nak jahit
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 12:32 PM | Show all posts
Sy sebenarnya tak berapa pasti adakah idea sy mengenai buat kad ni betul ke
tak. Sila tunjuk ajar.

Untuk buat kad ni, selain tampal XS atas kad, kalau  buat lubang untuk display xs tu, bagaimana rupa bentuk dalam kad tu? bila kad dibuka, kite akan nampak bahagian belakang xs tu kan, jadik kad tu sebenarnya kena dua lapis ke spy belakang XS saya yg for sure serabut benang sana sini tak dilihat oleh penerima kad..

kalau tak pakai kertas 2 lapis, camne cara kekawan tutup belakang xs tu? tampal apa?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 1-7-2008 12:32 PM
Sy sebenarnya tak berapa pasti adakah idea sy mengenai buat kad ni betul ke
tak. Sila tunjuk ajar.

Untuk buat kad ni, selain tampal XS atas kad, kalau  buat lubang untuk display xs tu, bagai ...



sendiri tanya sendiri jawab...
nak share info jekkk  ----- http://www.ehow.com/how_5717_make-cross-stitch.html
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 01:23 PM | Show all posts

Reply #63 MakYun's post

kita pun blurrr jugak niyh kak yun

tq 4 d link ..nnt free kita tgk ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2008 04:52 PM | Show all posts
kimi pun tak carik lagi bahan2. kain dah ada tapi rasanya cam tak cukup je untuk 11 cards. kena tambah lagi kot. benang kimi guna benang yang ada kat rumah je. macam2 kaler ada. ahaks.. card tak beli lagi. dalam kepala dah fikir dah nak buat macam mana kad tu tinggal untuk direalisasikan jek. jumaat ni leh lah buat kat ofis time lunch time pasal break lama. balik rumah lak nak kena siapkan birthday present kak jelly, flowerjun & shania...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2008 01:29 PM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 1-7-2008 11:27 AM



Tuan rumah kata kena tulis besor2, so here goes -


NAK JOIN

Cabaran sungguh ni... tak penah wat keja gini... harap2 Shania the king dan kekawan yg dah stat
boleh terima sy nak joi ...


thank u for joinning......kita ade masalah pc la ....nanti kita cuba letak link kat bahagian dpn... minggu depan baru back to business.......kalau ade ape-ape masalah buat je posting kat sini....:flower::flower::flower:....once a while kita check kat cc
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 02:26 PM | Show all posts
Hadoiii tak setat lagik neehh...
takpa takpa, pattern da ade.. malam ni stat! (ceh beria jekk)
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 02:33 PM | Show all posts

Reply #67 MakYun's post

tak apa mak yun... masa panjang lagi...boleh buat pelan pelan....
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 09:12 PM | Show all posts
sha belum pilih pattern lagi... pening la pulak bila tengok byk2 pattern nih...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 10:15 AM | Show all posts
dah ada sapa yang mula buat ke?..jelly belum buat apa2 pun lagi...nak bagi perabih kerja2 yg tertangguh ni dulu..baru nak start buat... harap2 sempatlah siap bulan depan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 11:35 AM | Show all posts
me dah siap satu.....
semlm dah start another one..but still 20% siap....
kena kayuh jugak pelan2x...psl SALIng project pun dok stuck lagek ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by amamiya5674 at 8-7-2008 11:35 AM
me dah siap satu.....
semlm dah start another one..but still 20% siap....
kena kayuh jugak pelan2x...psl SALIng project pun dok stuck lagek ni...



adddusss aduusss bila nak start niii.....ada org dh siap satu??? ...bioorr benoorr...addehhh ...tgh slump niii...masallah negara nii.....so now kena buat 10 ke 11 pieces yerrkk?? .....dah blurr sejakk blk dr mesia nii......
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 02:06 PM | Show all posts

Reply #72 kakct's post

kena buat 11 cards .... buat pelan2 kak ct...banyak masa lagi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by jellypuff at 8-7-2008 02:06 PM
kena buat 11 cards .... buat pelan2 kak ct...banyak masa lagi ni...


tq jelly for da info
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 04:05 PM | Show all posts
wat 11 termasuk utk diri sendiri erk??

ps: lembab nyer la aku hari ni .. selembab server
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 06:37 PM | Show all posts
pagessssssssssssssssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2008 09:43 AM | Show all posts

Reply #75 alinone78's post

ye la tu alin... tuk diri sendiri takkan tak mau simpan satu kot... buat sample tuk lain2 kali lak
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2008 03:49 PM | Show all posts
pagessssssssssssssssssssss

mendap erk??????????
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 11:09 AM | Show all posts
wah ..........
bersemangat semua ...........

hanim baru nak siap 1 pattern
adoi ............
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 11:50 AM | Show all posts

Reply #79 hanim77's post

nak berkenalan2 dgn kak hanim la ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075074s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list