Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
27857
View
428
Reply

CROSS STITCH CARD SWAP~

[Copy link]

Author: shania       Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2008 03:54 PM | Show all posts
alin, gi je test. mana tau betul. kalau betul, tahniah dari kimi. kimi ni pun dok berkira2 nak pregnant lagi ni. bila tengok iklan baby kat dalam tv ke dalam magazine ke hati ni mula lah rasa gedik je nak pregnant.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2008 06:26 PM | Show all posts
semua dok pening camna nak wat kad ek... sian semua... sha pun tak wat kad lagi... tak tau nak wat kad besar mana n pattern apa nak jahit lagi ni... harap2 weekend ni leh la decide dah sebab nanti ada byk lagi kerja2 sekolah yang nak diselesaikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 07:26 AM | Show all posts
pageeesssssss mendap la
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 07:27 AM | Show all posts
ahhhh oyer ler tu mendap ... nih tersangkut kat mah kak jelly la nih ... nak kena edit dulu ... nih ...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 11:18 AM | Show all posts
akak pun sama..tgh cari design utk suailkan ngan kad..sib baik due lambat lg..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 02:33 PM | Show all posts

Reply #105 Civic's post

sempat la nak buat pelan2 sebab due datenya lambat lagi kan... jangan sok last minute nyer kerja dah la selalu bila awal2 ni idea kering tapi bila dah dekat due date... mencurah2 idea datang
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 07:26 AM | Show all posts

Reply #106 arsha24's post

bulan posa nih ... xtvt kat tompat koje mmg kureng .. so bleh la pulun ... err cuma takutnya xtvt sediakan baju raya, langsir raya, kuih raya plak bertimbun ...

kita spare card nih waktu MC lps buang tonsil, insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 09:05 AM | Show all posts
pagi ni rasa cam rajin sikit, so sha tebuk la kad utk swap ni... dapat la 5 keping... kang rajin buat lagi lepas breakfast... yang ni semua tebuk bulat... kalau rajin kang tebuk square la pulak... kalau je la kan

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 12:25 PM | Show all posts
:pompom: dah siap menebuk kad... tinggal nak siapkan cs je... :pompom:

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 12:32 PM | Show all posts
wah..arsha..very kaler2 gitu..
very the striking kaler..suka sgt tgk..
mcm mane tebuk??  very the bulat lubang..:
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 02:50 PM | Show all posts

Reply #110 Civic's post

hehehe... very the bulat ek...    kita guna cutting tool yang memang utk potong bulatan

sebab tu kejap je leh buat byk2 kad kak... kalau guna pisau atau gunting alamatnya berminggu la nak siapkan kad tu

[ Last edited by  arsha24 at 20-7-2008 02:52 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 03:45 PM | Show all posts

Reply #111 arsha24's post

tool rega rm259 k sha???
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 05:31 PM | Show all posts
Originally posted by arsha24 at 20-7-2008 02:50 PM
hehehe... very the bulat ek...    kita guna cutting tool yang memang utk potong bulatan

sebab tu kejap je leh buat byk2 kad kak... kalau guna pisau atau gunting alamatnya berminggu  ...


sha...mehh lerr share sini cutting tool tu nk tgkkk.... .....mana tau ada kat china ni lehh belo ...akak beli dh card ari tu dr mesia...cuma blum tebuk jerr niii......takut la nk tebuk...nak xs dulu baru buat tebuk menebuk...neway dh siap satu......another 8 piece 2go.......

ari tu blk mesia gi tgk kat OU....mahaiii sungguh pisau dia...tak ingat lakk regha berapa......
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 05:34 PM | Show all posts
laaaa baru prasan dh jadikk 11 ketull yerr kena buat...ok tak pe man man laii..... sib baik prasan awal2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 06:37 PM | Show all posts

alin, kakct

alin... takde la yang mahal tu... yang tu leh cut macam2 shape yang sha beli ni murah sikit la... around 100+ je menang auction kat ebay...

kakct nak tengok tool tu ek... jap ya sha pi punggah gambar kat photobucket... rasanya ada lagi kat situ... pisau apa yang mahal sangat tu kak... sha pakai craft knife jer... beli kat jj harganya kalau tak silap RM8.50 je... siap ada spare blade lagi...

ok... dah jumpa dah gambar tool tu... ni la dia... one of my fav tool ni
ni tapak dia... kira cam landasan la untuk letak cutter dia

ni lak dia punya cutter
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 06:39 PM | Show all posts

psss alin...

sha tgk kat ebay semalam kan... cutting tool yang 259 tu leh dapat dalam 160+ je tau...
(ni saja jer nak racun ni... hehehe... tapi sha pun rasa cam nak beli gak satu... tapi tak tau lagi la bila kan...)
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 10:02 PM | Show all posts
Originally posted by arsha24 at 20-7-2008 06:39 PM
sha tgk kat ebay semalam kan... cutting tool yang 259 tu leh dapat dalam 160+ je tau...
(ni saja jer nak racun ni... hehehe... tapi sha pun rasa cam nak beli gak satu... tapi tak tau lagi ...


wakakakakakakakak jahart .... tanduk dah kelua la tuh ... abeh la .... (penuh dgn jampi serapah nak elak godaan)
bukan apa .. klu kita beli betul2 takat nak wat lubang kat kad tuh .. hmm tak berbaloi ..
ps: sha amik upah tebuk lubang tak?? kalau amik kita post kat sha j la ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 10:38 PM | Show all posts
Ana kalau buat card ni ana lebih suka siapkan xs dulu....
baru ana potong kad...sebab kadang pattern xs sesuai utk window oval ada yang sesuai utk window bulat..tapi kalau nak senang buat je window empat segi...
lagi kalau nak lagi senang...tak yah buat window..just paste bhgn depan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 08:48 AM | Show all posts

Reply #118 anasue's post

hehehe... betul tu ana... kalau rasa2 cam malas kan... tempek jer kat depan kad tu guna brads... takyah la berpeluh2 menebuk lubang kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 08:50 AM | Show all posts

Reply #117 alinone78's post

alin... meh la antor... nanti sha tebukkan... tapi kena bagitau la berapa ukuran cs tu tau... kang tak muat pulak cs tu nak menjenguk kat windownya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085256s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list