Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
28444
View
428
Reply

CROSS STITCH CARD SWAP~

[Copy link]

Author: shania       Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2008 03:06 PM | Show all posts
wah.............

sha dah siap tebuk lubang dah...........

hanim plan siapkan xs dulu
dah siap 4, tinggal lagi 7
lepas tu baru fikir mcmana nak bentuk kad tu
sebab pattern xs tak sama saiz
x pernah buat card. kira ini percubaan pertama

harap2 dapat memuaskan hati kawan2 nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 07:48 PM | Show all posts

Reply #121 hanim77's post



dh siap 4?????lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2008 01:07 PM | Show all posts
Originally posted by arsha24 at 20-7-2008 06:37 PM
alin... takde la yang mahal tu... yang tu leh cut macam2 shape yang sha beli ni murah sikit la... around 100+ je menang auction kat ebay...

kakct nak tengok tool tu ek... jap ya sha pi  ...


amboi bestnye ade cutter...buat la bisnes....sape nak tebuk kad 10 kpg charge RM1 satu .....yang ni ke yang beli kat ebay sha..berapa lama sampai kat sha...mcm menarik je....

kita hari tu borong xs fabrics....kutip2 kena bayar rm170....semua fabrics je ....baru nak mula, sakit pulak ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by arsha24 at 20-7-2008 12:25 PM
:pompom: dah siap menebuk kad... tinggal nak siapkan cs je... :pompom:

http://i224.photobucket.com/albums/dd92/arsha24/my_craft/522e1ab0.jpg


sha..ini beli kertas yg timbang tuh ke..?
belom survey pun lagek card nye ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 02:47 PM | Show all posts

Reply #121 hanim77's post

huaaaa lajunyeeeee

daku terkial-kial baru 2... eesshhh tak bley jadey ini machiammm kaluuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 03:15 PM | Show all posts

Reply #123 shania's post

amik upah tebuk lubang ada ka orang yang nak upah
selalunya kalau sha beli kat ebay ambil masa lebih kurang 2 minggu la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 03:16 PM | Show all posts

Reply #124 amamiya5674's post

ak ah... sha beli kertas timbang jer... sebab tu la kalernya macam2
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 03:56 PM | Show all posts

Reply #124 amamiya5674's post

ehem lawo avatar ... tulips lg itteww ... tulips ku belum siap ..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 06:15 PM | Show all posts
Originally posted by anasue at 20-7-2008 10:38 PM
Ana kalau buat card ni ana lebih suka siapkan xs dulu....
baru ana potong kad...sebab kadang pattern xs sesuai utk window oval ada yang sesuai utk window bulat..tapi kalau nak senang buat je win ...

kita dh bei brads dgn sha ari tu tau kak ana ... sok nak k ipoh lg ... ehemm ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 06:16 PM | Show all posts

Reply #120 arsha24's post

kita k ipoh esok ... on d way balik nk singgah yik fong .. ehemmmmm ... ada projek sikit ... ehemmmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 22-7-2008 02:47 PM
huaaaa lajunyeeeee

daku terkial-kial baru 2... eesshhh tak bley jadey ini machiammm kaluuu

at least dh siap 2 .. kita 1 pun blom buat ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 09:42 PM | Show all posts
Originally posted by alinone78 at 22-7-2008 06:16 PM

at least dh siap 2 .. kita 1 pun blom buat ...


akak pun dh siap 2 ketull....lg 9 ketul 2go.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2008 11:32 AM | Show all posts

Reply #127 arsha24's post

sha, sha beli kat ebay tu masuk bahagian mana? kimi selalu gak masuk ebay tapi tak pernah terjumpa lagi barang2 untuk xs atau craft ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 11:11 AM | Show all posts
Originally posted by alinone78 at 21-7-2008 07:48 PM


dh siap 4?????lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu



ala .........  hanim buat pattern yang simple jer
tak berani nak buat pattern yang susah2
takut tak terkejar nanti

ada anak kecil terpaksalah buat cepat
kita kuarkn xs dia sibuk bawa lari benang, kertas pattern  
adoi ............ fenin
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 11:17 AM | Show all posts

Reply #134 hanim77's post

ha aahhh hanim...akak pun buat yg simple jerrr.....yg penting dgn kasih sayang kan...tak gitew jelly.... ...lg pun projek2 lainn dh berderet...ingat if dpt abiskan dlm bulan ni better laa...tp rasa2 jauuhh lagiii tuuu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2008 12:57 PM | Show all posts

Reply #126 arsha24's post

sha..kita berkenan gak kalau blh tebuk.....boleh buat letak gambor....ala yg mcm saiz manila kad tu pastu masuk frame....hmmmm...interesting .....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 02:27 PM | Show all posts
Originally posted by alinone78 at 22-7-2008 06:15 PM

kita dh bei brads dgn sha ari tu tau kak ana ... sok nak k ipoh lg ... ehemm ...


"brads" tu apa kebenda??
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2008 09:33 PM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 24-7-2008 02:27 PM


"brads" tu apa kebenda??

Ana rasa typing error kot...mayb alin nak bubuh 'beli beads;.....
tul ke alin?
akak mula baca first pun pening gak
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2008 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by anasue at 24-7-2008 09:33 PM

Ana rasa typing error kot...mayb alin nak bubuh 'beli beads;.....
tul ke alin?
akak mula baca first pun pening gak

mmg brads .. ala selalu geng scraping nih tau ler (kita belum terjebak lg dgn scraping ) .. kita beli brads tuh ats suggestion arsha .. sbb kita bgtau dia .. kita tak tau nak tebuk lubang (takut tak lawa .. lgpun kita dia RM259, klu tebuk sendiri konpem herot perot) ..
then kita tak nak guna glue .. takut comot ... so dia tunjuk la brads tuh .. jap eh kita tepek gambo ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2008 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by MakYun at 24-7-2008 02:27 PM
"brads" tu apa kebenda??


utk embelishment .. lebih kurg mcm eyelet j nak gunanya .. sat sat sat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084516s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list