Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
6187
View
28
Reply

Electric Scooter - 35km/hour (Kenderaan jimat minyak)

[Copy link]

Author: Dunhill.       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2008 12:51 AM | Show all posts |Read mode
Electric Scooter - 35km/hour

Kawan aku baru membeli electric scooter dari luar negara (tanpa AP katanya ), kalau tak silap kedai tu namanya THULE milik org Swedish..

Scooter yang sangat baik dan cantik.. Beratnya cuma 90kg sahaja.. Battery life bleh tahan 5 jam.. Bergerak pada kelajuan maksimum 35km/j dan sangat senyap..

Ada juga yang berbentuk chopper seperti yang tertera di bawah..




Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 12:52 AM | Show all posts
Keciknya, tak muat kalau aku duduk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 01:01 AM | Show all posts
menarik juga..berapa harganya ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 01:29 AM | Show all posts
kecik sangat la....budak2 boleh la bawak
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 01:30 AM | Show all posts
kene road tax tak moto ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 01:34 AM | Show all posts
wei kalau nak bg cadangan pun bio le rasional.ini anak ke kucing aku naik le..mana leh wat gi jln jln
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 01:49 AM | Show all posts
Sebelum ni kan pernah famous skuter karan camtu, tapi sekejap jer pasal JPJ tak kasi bawak atas jalan raya... siap kuar surat khabar ada 2 budak sekolah rendah kantoi dgn JPJ pasal bawak skuter karan kecik gi sekolah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 07:55 AM | Show all posts
jimat minyak, bil letrik naik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:16 AM | Show all posts
Originally posted by Dunhill. at 10-7-2008 12:51 AMElectric Scooter - 35km/hour Kawan aku baru membeli electric scooterdari luar negara (tanpa AP katanya ), kalau tak silap kedai tunamanya THULE milik org Swedish.. Scoot ...


Jabatan Paling Jahat tak bagi....... tak dak   untungkan gomen katanya....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:16 AM | Show all posts
35kmj...kebas bontot nak sampai opis tu..sedangkan nak sampai opis bawak sekitar 80~100km/j pun dah 40 minit..kalo 35kmj..huahauahuahaa..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:27 AM | Show all posts
tak dpt bygkan kalo pompuan yg bawak.. pastu bermini skirt
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:31 AM | Show all posts
gamaknya pkl 5pg aku dah start naik motor ni..

Yelah dr puchong - ke Jln Tun Razak
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:33 AM | Show all posts
Originally posted by attyra at 10-7-2008 08:27 AM
tak dpt bygkan kalo pompuan yg bawak.. pastu bermini skirt

kalo pakai mini skirt bawak moto nih mmg tak cukup aqal la org tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:37 AM | Show all posts
Originally posted by nizam_syah82 at 10-7-2008 08:16 AM
35kmj...kebas bontot nak sampai opis tu..sedangkan nak sampai opis bawak sekitar 80~100km/j pun dah 40 minit..kalo 35kmj..huahauahuahaa..


kau upgrade la ckit lepas beli..tambah power ckit...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:54 AM | Show all posts
cemana dengan segway?  jpj benarkan tak?  aku terfikir jugak kalau pakai segway untuk commute dari rumah ke stesen lrt dan dari stesen lrt ke pejabat.  tak tau la boleh bawak masuk lrt ke    
tapi harganya  
lagipun aku masih tak perlu pindah bekerja di kl lagi  
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 09:23 AM | Show all posts
utk anak aku sesuai la nnt pegi sekolah tak yah naik basikal dah + =
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 09:48 AM | Show all posts
Jalanraya kat msia teruk..... jahanam moto ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 09:52 AM | Show all posts
parking sekejap..confim ilang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2008 09:26 PM | Show all posts

Reply #2 jbtrader's post

Utk badan besar boleh tempah absorber besar kot.. custom made katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2008 07:47 PM | Show all posts

ebike nie ada jual kat kampar perak. rega dalam RM2800++

top speed 35km/j......... boleh pki utk jarak 150km kalu aku tak silap......

distance semakin kurang jika rider berat....... guna batri litium 50V punya..... signal, lampu & hon pung ada.......

tapi takleh guna on the road sbb terlalu perlahan.... (lori yg muatan berat tu lagik perlahan, blh lak pakai kat jalan?)

kalu batri dah habis, boleh sambung pengayuh..... cam lawak je.........
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093881s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list