Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22749
View
96
Reply

myvi : auto ke manual?

[Copy link]

Author: cameo       Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2008 09:05 AM | Show all posts
kita prefer (katak) jenis oto.....
power stering ringan ...... drive ket highway best....
tapi masalah time parking problem sebab besar gedabak
anyway katak is my best ......
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 09:28 AM | Show all posts
amik auto je lah... senang.. tak yah ko termati enjin kat bukit ker...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 11:26 AM | Show all posts
wid pilih manual.....dah serik pakai auto....niaya wehhh klu rosak.....ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by fhanem at 15-7-2008 09:28 AM
amik auto je lah... senang.. tak yah ko termati enjin kat bukit ker...

setakat keter kecik mcm myvi viva,  baik amik auto jer...  bukan boleh prang pon kalau manual.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 02:54 PM | Show all posts
Nak rileks ...auto, nak merempit...manual.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 03:02 PM | Show all posts
aku punya myvi auto....
reason dia aku maleh nak mikior bawak manual...
kl jammed...
tapi kalau aku naik bukit tangga kt kuala klawang tu..pergh mencanak gak pergi....not bad lah.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 03:16 PM | Show all posts
Kalau Myvi saya ambik auto ajelah pasal senang mudah cepat dan pantas lebih2 lagi kalau pompuan bawak. Tapi keta auto memang selesa kalau jalan bandar tak lenguh kepala lutut sedap menekan aje kalau nak race kat trafic light. Kalau jalan dekat setakat pigi kerja bawak biasa minyak tak jauh beza sangat lainlah kalau jalan jauh lepas tue asyik nak merempit lebih 110km/h baru rasa minyak telan kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:44 PM | Show all posts
haku prefer manual...oto mmg best tp haku x brapa pandai...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 04:22 PM | Show all posts

Reply #6 iey_iyda's post

klau dah cukup duit nanti call saya 019-3451667.Saya jual kereta baru dan second hand.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 10:53 AM | Show all posts
mybi auto senang ..... x payah asyik tekan clash ..... tukar gear ...
bawak relaks jer ...espeacially perjalanan yang jauh....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 03:12 PM | Show all posts
saya prefer manual...mencabar sket...nak tanya la..myvi ni sesuai tak kalo guna rim 16 inci..ada member nak
nak jual second hand..apa pendapat anda seme..need some advice please..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2008 03:19 PM | Show all posts
aku vote utk auto coz aku x  pndai nk bwk manual
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2008 04:09 PM | Show all posts
beza banyak mana auto n manual yek
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 01:53 AM | Show all posts
auto la especially kalau jalan selalu jem
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 09:42 AM | Show all posts
terpulang la pada poket memasing...tapi dikhabarkan kalau rosak la gear box tu..yang auto memang bocor la poket nak mengganti.....apa pun, kalau dah abwa auto ni boleh melupakan seketika teknik bawa manual bila tukar dari auto ke manual...aku dah kena dah....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 05:59 PM | Show all posts
aku prefer manual....
tapi kalau tyme jem...aku prefer auto....
penat main clutch....:kant:
tapi myvi auto aku tak berape suke lah....
pick up lambat especially nak pecut.....
kalau auto kelisa paling besh......
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2008 06:16 PM | Show all posts

Reply #36 far-risk's post

aku setuju auto kelisa paling best....!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2008 07:58 AM | Show all posts
Myvi auto lembab! Manual 1.3 superb!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2008 05:06 PM | Show all posts
auto engine ni kalau dah lama cam 5 tahun la, ade effect ke ha kat kete? cam kete jadik lebih slow pick up, or maintain je, unless rosak la... manual lak, engine maintain ok je la even dah lama... any komen? ni dari sudut jangka masa panjang engine tu jadik cane bile dah lama...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2008 05:18 PM | Show all posts
aku vote auto.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095921s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list