Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40002
View
187
Reply

Pengalaman Hilang Kucing

[Copy link]

Author: cymax       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2006 02:28 AM | Show all posts |Read mode
kisah ni berlaku pada kawan aku@jiran.
1st kucing dia beli ngan aku..mix persian.dia bagi nama cyclops..masa tu tgh hot cite x-men.aku ada 3 ekor kitten,1 jual kat dia so tinggal 2(1 jantan-MORK,1 betina-NET)
so tiap pagi 6.30am si cyclop ni mesti kejutkan tuan dia.naik katil,sondol2 muka.bila kawan aku nangis cyclops akan duduk mengadap muka kawan aku.dan tiap pagi gak debelum dia gi keje dia mesti hantar cyclops kat rumah aku untuk dijaga..(kekadang kelakar gak sbb mcm hantar anak gi tadika n bila petang ambik balik) sampai 4-5bln bila dah pandai,dia x hantar lagi cuma sekali sekala kalau dia out station aku jaga..time ni la 1st time aku dgr kucing ngigau..kelakar..
pastu kucing aku net beranak..so bila tgk kawan aku ni jaga kucing bagus aku bagila 1 anak net yg paling cantik..betina
2nd dia bagi nama angel..sbb warna putih n mata biru..
3rd kawan aku beli kat taman tun-betina letak nama bubble
4th beli lagi-jantan letak nama max

last skali dia tergedik nak beli pure persian-jantan..nama dia letak mmg dahsyat pd aku-Prince Hugo Gizmo Leo:tq:..but dalam masa 2 minggu dia letak dalam bilik n x campur dgn yg lain..
nak jadi cite..satu hari dia panggil aku mintak tolong  pasangkan lampu yg baru dia beli dari ikea.so aku bukak n letak plastik kat blakang aku..cyclops ada kat balkoni tgh ambik angin..but dalam 2 minggu kebelakangan aku peratikan cyclops ni mcm murung n termenung jauh je..
so datang la si max masuk dlm plastik tu..tah mcmana tah..max terkejut sendiri bila masuk dalam plastik n tangkai plastik tu sangkut kat leher dia so makin max lari makin kuat la bunyi plastik tu..dan masa tu la cyclop pun terkejut agaknya n terjatuh balkoni dari tingkat 1.aku n kawan still x perasan cyclops xde.sbb sibuk dgn max yg x tentu arah.bila dapat keluarkan plastik ddari leher max,max terus jadi takut sgt n lari ke balkoni..tah mcmana max pun jatuh gak..so aku turun la cari(waktu mlm)bila aku kat bawah cari max kawan aku bgtau cclops pun x de..
mmg dah x nampak kelibat cyclops..cuma aku nampak max itupun x dapat nak tangkap sbb dia dah mcm hilang ingatan jadi liar sgt.bila kawan aku dapat tangkap max,max dah x ingat tuan dia dah..dia gigit kawan aku sampai berdarah2.bila bawak balik masukkan  dalam bilik n tutup pintu n tingkap..tah mcmana agaknya max dah terlampau takut dia boleh tolak tingkap n terjun kebawah balik.gi cari lagi..tp x jumpa cyclops n max balik.so bila dah tgh mlm aku stop cari..selama 1 minggu cari x jumpa..kira dah seminggu gak lah kawan aku ni berendam air mata.yg buat dia sedih sgt sbb cyclops.kira anak sulung dia.masuk minggu kedua dapat tau max mati bila ada jiran baru nak pindah masuk jumpa bangkai kucing.
selama 1 bln lebih kawan aku x pergi kerja..cuma buat keje dari rumah..nasib baik dapat bos mat salleh yg paham.and skang dah masuk 3 tahun cyclops n max xde..aku masih ingat tarikh hilang..19/07/2003 sbb seminggu selepas birthday cyclops(12/7/2000)so ever time kawan aku tgk kucing aku yg adik beradik cyclops muka dia sayu..ari tu 11/7/2006 sehari sebelum birthday mork aku tersasul cakap.."jemput la dtg,esok birthday mork,aku buat kat burger king"aku biasala selalu bergurau benda bukan2 ni..mula2 dia gelak pastu dia sayu..n kata dah 6 tahun dah umur cyclops...mana dia agaknya kan?aku terus terkedu.aku pun terasa kehilangan cyclops sbb every time kitaorg tgk bola,kalau gol je kita org sorak je cyclop pun akan berlari2 n naik atas kerusi pastu buat muka cute..


CYCLOPS


MAX

TO CYCLOPS...me & UR MAMA missed u alot..pls come back...angel also miss u so much..
:cry::cry:

[ Last edited by  cymax at 8-4-2008 11:31 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2006 12:03 AM | Show all posts
saya pun dah kehilangan kuceng saya........dah 1tahun sampai sekarang saya masih berharap dia akan pulang kembali,nama dia YELLOW.....antara anak kucing sya dia nie yang paling besar......dan paling cantik sbb dia ni mix ngan persian.Saya nie ada alahan ngan bulu kucing,sbb dah ada seekor kucing  maka saya pun terpaksalah berikan kt jiran saya.Tapi jiran saya nie bnyk kucing jadi setiap pagi dia akan balik rumah saya.Maybe dia x suka ramai2 maklumlah kucing jantan........sedih sgt sbb dia hilang mase dia tgh mengawan so bila dia hilang mcm tiba2 jek hilang terus dari pandangan...kelakarnya dia nie mengorat kucing betina yang dah tua.....

         Setiap kali saya terpandang kucing ynag warna kuning saya akan teringat kt dia.Saya berharap dia masih hidup dan dibela dengan baik oleh org yang menyayangi kucing..klau x saya lebih merelakan dia mati daripada hidup terseksa.........YELLOW I MISS U and LUV U sO MUCH!!:cry:

[ Last edited by  mizsela at 29-7-2006 12:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2006 08:59 PM | Show all posts
yea ke...yg cyclops tu pun yellow color...alah...sedih kan...simpati kat u...sesama ler kite doa n harapkan dia balik....wawawaaaaaaaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 01:11 AM | Show all posts

Tolong!!! kucing hilang!!

dah seminggu lebih trish hilang tak balik2, sian dier.......dier dah laa pregnant. i sedey sgt, abg dier si komeng duk mengiau2 jerk carik dier, komeng pun muke cam sedey sgt, makan pun tak berape lalu. trish ni manja sgt.........tak tau laa camner dier skrg, yg i takut dier terberanak kat rumah org, buatnya org tak suke, nanti pergi buang....waaaaaaaaaaa. kalau ader forumers kat sini duk area putrajaya (precint 10), or precint mane2, kalau2 trish tuh gi jauh, kalau jumpa return kat i balik yerk........dah byk hari i tak leh tido, teringat kat dier



Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 01:17 AM | Show all posts




ni gambar trish, kalau ader sesaper nampak kasik kat i balik yerk
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 01:33 AM | Show all posts
saper jumpa & kasik balik, i sangup kasik reward
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 10:49 AM | Show all posts

Reply #3 plastic_flower's post

da carik keliling umah?...jerit2 name dia kuat2..kot2 dia dengar..biasenye kucing ni kenai suara dia musti cube dtg unless kalu di amik org atau ade pepe jadik ke...buat ari2

tuceng bb dulu la..seminggu gak..tapi ari2 bb jerit keliling umah..bior le org nak kate gile ke hape. last2 dia balik dgn seret kaki..cian dia, tgh preggy gak mase tu..kaki belakang da lembik..kiranye seminggu dia usaha balik umah...dont give up...try lagi ye
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 10:50 AM | Show all posts
siannya.. ckucin faham perasan kucing hilang nie.. ckucin dulu hilang kat rumah sepupu di senawang.. boleh kata every day ckucin ulang alik dari senawang ker petaling jaya.. keje kat area seri kembangan.. after keje terus gi senawang.. after 2 weeks jumpa balik.. sepanjang 2 minggu tu tak lena tido.. tak lalu nak makan..

Ckucin doakan trish selamat pulang.. AMIN..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 12:38 PM | Show all posts
ni td mak aku call kucing paling tua kt umh aku..dh seminggu xbalik umh..jenuh mak aku carik 1 taman...sedey giler mak aku..kucing2 aku tu klu dh beso pjg, msti ilang cm tu jerk...sedey tol...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 02:46 PM | Show all posts
tuh laaa harap2 dier balik laaaa, actually 2, 3 hari before trish hilang dier mmg suke kuar jalan2, mase dier lapar baru dier dtg, tapi kali ni tak balik2 terus, sian tuan dier ni ngan si komeng abg dier, harap2 dier balik laaa
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 03:25 PM | Show all posts
dah beranak kot.. landing kat rumah sesapa ke.. buat iklan, tampal kat area rumah tu.. photostat extra, hantar ke setiap rumah. letak description and gambar sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 04:55 PM | Show all posts
Originally posted by tulip at 31-7-2006 03:25 PM
dah beranak kot.. landing kat rumah sesapa ke.. buat iklan, tampal kat area rumah tu.. photostat extra, hantar ke setiap rumah. letak description and gambar sekali.



aku sokong idea tulip tu...
insya-allah,  mana tau ada insan hati mulia yg jumpa....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 05:26 PM | Show all posts
aku cukup sedih bila kucing ku yang bernama boyot hilang. sampai sekarang tak ada yang boleh gantikan boyot.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2006 06:07 PM | Show all posts
Suruh jiran2 tgk2 kan kot2 ada ........lagi satu cari kat kedai.kucing saya dulu klau hilang cari kat kedai..........ish YELLOW saya tue mase umur 4 bulan dah hilang .cari2 jumpa kat kedai.mase tue mama dia baru meninggal.sedih kot.bwk diri
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2006 01:36 AM | Show all posts
kat area ni org2 nya buat hal sendiri, jiran2 pun tak friendly sgt, esok i nak try cadangan tulip tuh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 08:56 AM | Show all posts
don't worry... kucing kalu dia pegi mana pun mesti dia tau balik umah tuan dia. Lambat atau cepat je.. kucing black penah ilang seminggu. Sana sini cari tapi tak jumpa.. sedih. Tapi last2 balik gak. Comot kemain... luka2 lagii
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 05:05 PM | Show all posts
sedey nye kalo kucing ilang..:cry:
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2006 11:07 PM | Show all posts
ni dah nak masuk 2 minggu dah, sian dier, ntah aper jadi kat dier
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2006 02:20 AM | Show all posts
kalau dia jinak,mesti org ambik n kurung dia..kalau x sure dia balik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2006 10:18 PM | Show all posts
memang ar sedih kalau kicin ilang... kucin pun pandai sayang tuan dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083904s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list