Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40098
View
187
Reply

Pengalaman Hilang Kucing

[Copy link]

Author: cymax       Show all posts   Read mode

Post time 11-7-2007 11:03 AM | Show all posts

kucin ilang...


skrg dah 2bln lebih adnilsa nyer kucin x alik...btoi2 dia bawak diri...
sedey sgt2...mmg xleh luper laa....naper laa dia ilangkan diri

family plak ckp,dia mgkn dah mati...org kg pun ckp xjmpe dia dah

ni gambar kucin adnilsa yg ilang tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by adnilsa at 11-7-2007 11:03 AM

skrg dah 2bln lebih adnilsa nyer kucin x alik...btoi2 dia bawak diri...
sedey sgt2...mmg xleh luper laa....naper laa dia ilangkan diri

family plak ckp,dia mgkn dah mati...org k ...


siannya aslinda... sabar eh.. nanti dier balik ahh tu.. maybe dier gi tenangkan fikiran tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 01:12 AM | Show all posts

Reply #1 adnilsa's post

sabar dulu ya ad.. kucing tu kucing jantan ke betina.. besar ke kecil... kalau kucing jantan yang dah besar.. kadangkala dia pergi lepak di rumah gf dia.. kucing kita ada 2 ekor dah lama tak balik.. sesekali balik.. kucing jantan selalunya dia buat empayar kat tempat lain.. tapi nanti kalau kucing ad balik .. jangan lupa bagi makan.. supaya dia ingat..

kalau kucing betina / anak kucing, kemungkinan dirembat pun ada.. kucing saya.. anak kucing tiba2 hilang begitu je.. dipercayai dicuri..

tapi kalau mati tu susah nak kata.. sebab kucing tabiatnya tak suka mati di hadapan tuannya..

berdoa banyak-banyak..dan sabar kay...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2007 01:20 AM | Show all posts
ha btul tu darl..me setuju..
sabaa ye adnilsa..ada rezeki lg ngan die,insyaallah die balik
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2007 04:17 PM | Show all posts
sabo sabo....mungkin sesat tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 11:23 PM | Show all posts

Reply #3 darlingangel's post

ya betoi setuju!
klu jantan mungkin tak cukup macho n dihalau oleh kucin jantan lain
kalau comel mmg soheh kena rembat

letak mkanan depan umah..nnt dia balik la kot..pastu mybe leh klu letak tmpat tido dia or kain2 yg dia selalu tido tu..sbb ade bau2
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:01 AM | Show all posts

Baby2 ku HILANG!!!!Tolongggg


Dah 3 hari 2 baby ku tak balik...biasanya dorg main2 depan rumah je..dah puas kitorang sefamili mencari sana sini, kot2 sesat ka..tapi bayang pun tak nampak..sedihhhh sgt..

umi dorg pun nampak risau je, kurang selera makan...dah le tengah nyusukan baby baru yg 5 eko tu...mi rindu sgt kat baby2 tu...tiap2 hari nangis n terbayang keletah dorg.....

ni pic baby2 yang hilang tu..dua2 ni memang tak renggang, berkepit je..




Caner nak buat ye??? takkan nak report polis pulak


[ Last edited by  mimi_19 at 4-12-2007 10:31 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:10 AM | Show all posts
kasik la info. ko duduk mane? mane kawasannye..

takkan la kalau ko kat johor.. orang kedah nak jumpe kot..

boleh ke buat laporan polis pasal ni?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:11 AM | Show all posts
comelnyer... tp kalu bb besar dia tau nak cari jln blik kalu sesat. tp kalu bb kecik, x sure lah pulak... hopefully bb u yg comel2 nih akan blik dgn selamat ek...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:14 AM | Show all posts

Reply #2 sayang_mulut's post

mi dok bt mahkota, bangi..kitorang dah abis round area seksyen 6 area kami dok tu, tp tak jumpa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:14 AM | Show all posts
aku ni da lali da dgn kuceng2 aku yg slalu menghilangkan diri.. ms memula tu.. bersedih berhari2 gak laa.. pehtu lama2 .. sehari dua je laa bersedey.. pehtu ok balik..

apa kata ko edarkan poster kuceng ko ni.. kat kawasan umah aku ni..ada org hilang anjing.. dok edarkan poster/flyers pasal anjing dia.. siap dgn gambar anjing dia skali laa..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:15 AM | Show all posts

Reply #3 mamaSarah's post

INsyaallah..dengan harapan macam tu..semoga doaku termakbul..pasni, nak kurung dalam rumah terus..b4 this tak penah macam ni, dorg main2 kat porch je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:16 AM | Show all posts
tah2 dah kena kidnap kot bab comei sgt
pe pun sabar je kot2 nanti dia balik semula
Reply

Use magic Report

keptenmarbel This user has been deleted
Post time 4-12-2007 10:18 AM | Show all posts
dh kena kidnap la tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:18 AM | Show all posts

Reply #5 millennium girl's post

ok gak wat flyers tu..tq for the idea..mi n hb pikir jugak kot2 ada org ambik bawak balik, mana tau org ingat tu stray cat..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:21 AM | Show all posts

Reply #8 keptenmarbel's post

kami redha kalo betul2 ada org ambik n jaga elok2..kami sayangggg sgt baby berdua tu, dah layan mcm anak sdri...cuma yg kami riso, kalo baby2 tu sesat ntah ke mana, pastu pegi dok mana2, tak terurus, kurus kering, comot, kelaparan..   takleh bayang la...sbb baby2 tu, dari kecik lagi kami manjakan...mesti suffer dorg kalo berkeliaran kat luar
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:29 AM | Show all posts
yg putih tu.. mesti dah kena kidnap tu..cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:29 AM | Show all posts
besabo je lar . .  tunggu jer . . . dia akan balik sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:30 AM | Show all posts
i dont think catnap...mesti dorang dok ronda2 kat luar tetibe tebabas sesat nih..mesti still ade dlm neighbourhood..cuba check dalam longkang ke semak2 yang berhampiran..isk siann...harap dorang dpt balik...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 10:33 AM | Show all posts

Reply #12 ianho's post

harapnye macam tu lah...tiap2 malam mi dok temenung ngadap jalan, dgn harapan nampak kelibat dorg..errrr 4 mths old dah reti cari jalan balik ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080116s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list