Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
120132
View
471
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2008 01:52 PM | Show all posts
9 tahun la....

p/s..yg undi cash tu pakai kereta apa..?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2008 02:00 PM | Show all posts
dulu iswara - 6 thn

skg avanza - 7 thn
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 10:05 AM | Show all posts
9 taun gak aku. dulu wat 9 taun sbb mmg bajet gaji mampu takat tu je. tak berani nak amik kurang dr 9 taun. lg pon tgk interest 9 ngan 7 taun cam sama je. jd 7 taun tu amat berat. skang ni rasa gaji dah ok sket...bayo je la lebih tiap2 bln semoga cepat abis dari jadual. dah mls nak pk lama lg bayo utang....tp ter pikir2 gak beno nye kengkadang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 10:17 AM | Show all posts
Originally posted by revolusi_30 at 24-12-2008 02:52 PM
9 tahun la....

p/s..yg undi cash tu pakai kereta apa..?


aku lah yg undi cash tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 04:20 PM | Show all posts

Balas #181 revolusi_30\ catat

Hmmm...

Hummer!
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 04:31 PM | Show all posts

Balas #181 revolusi_30\ catat

Hmmm...

Hummer!
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 09:45 PM | Show all posts
Originally posted by zzcbr at 30-12-2008 10:17 AM


aku lah yg undi cash tu


bro, 'gaijin' mmg susah wat loan kat sana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 03:11 PM | Show all posts

Reply #184 zzcbr's post

aku punya fuku sachou kat nihon wat loan 20tahun... apakah benar ini abe zek..??
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 03:33 PM | Show all posts
beli cash, tak larat nak buat loan bertaun2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2009 10:23 PM | Show all posts
beshnyer beli cash

loan aku ader lg 9 thn 3 bln nk abish bayo...

huuuuhuu..4thn sebelom nie pakai keta free jer sponsored by family mertua..

tetiba gatai2 lak nk buat utang nk merasa keta baru..padan ler muka haku...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 11:01 AM | Show all posts
loan aku 9 tahun...
tak sampai pon 2 tahun lagik....

lmbatnyer la nak tunggu loan abis...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 12:47 PM | Show all posts
hum...

me... 7 tahun..

lagi 4 tahun nak abis...

adeh la utang...ptptn lagik...

kalo ada duit... nak je aku beli cash... senang idup...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 01:40 PM | Show all posts
Originally posted by nik2121 at 30-12-2008 09:45 PM


bro, 'gaijin' mmg susah wat loan kat sana ek?


pendatang asing memang susah dapat loan.... nanti tak abih bayar dia cabut balik kampung... loan tuh untuk org2 bumiputra kat sana jerk..........
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2009 08:43 PM | Show all posts
9 tahun
toyota innova
Nasib byr d.payment  15%  ..

Berjenggut nak tunggu habis....kalau lah byk duit...nak setel  cepat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 08:31 PM | Show all posts
aku bayar cash beli 2 keta.......





























keta tolak.............
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 10:23 AM | Show all posts

Balas #196 assaffah\ catat

ntah...........lama lagik kot sbb aku nak amik persona baru nih...loan 9 tahun lagi...maybe 2 minggu lagik keta kuar...........


tapi belum booking lg pun.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 10:54 AM | Show all posts
hmm.. ramai org ambik loan 9 tahun erkk... patut laa bank kasik bonus kawkaw kat staff diaa...

oitt.. cleo.. biler nak banjer aku kat stable kg baru ni!?!?!???
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 06:48 PM | Show all posts

Balas #197 takumi86\ catat

yg amik loan 9 tahun nih yg jenis mmg nak pakai keta nih sampai bila2..........mcm aku nih...konfem pakai keta kelisa dan bakal persona sampai bila2......kecuali family dah besar akan amik MPV le bila dah 40-50an nanti.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 04:45 PM | Show all posts
5 tahun standard...
sehari RM50, sebulan RM1,450.00
standard kira 29 hari aje...
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2009 04:46 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 15-7-2008 03:42 PM
Aku just nak tanya berapa tahun korang buat loan kereta. Aku dulu pakai keter 2nd hand buat 6 tahun. Yang baru ni plak aku buat 9 tahun. Ok, jangan lupa mengundi...........

P/s: Kalau ke ...

9 taun...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100705s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list