Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
119055
View
471
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2008 09:32 AM | Show all posts
5 thn.  itu pun rasa berjaman gak la nk tunggu habis
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 08:13 PM | Show all posts
aku buat loan 7 thn utk 3rd. car....neo
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 11:51 AM | Show all posts
aku keta import tak kisah sgt loan lama2 tp max 7 tahun..ketahanan tak mcm nasional car apa yg telah dikatakan oleh menteri besar ahmad said menteri trg
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 01:05 PM | Show all posts
aku setuju kalau orang kata better 7yrs loan.. tapi kalau kereta import.. buat 9 yrs pun takpa.. sbb tahan lasak. but..kalo boleh.. bayar dpayment tinggi sket.. takdela berjanggut kena tunggu 6 7 tahun baru boleh tukar keta..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 09:57 PM | Show all posts
haku 9 thn.bln ni baru 3 bln..pergh..lamenye nak jadi milik aku spenuhnya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2008 09:54 AM | Show all posts
buat personal loan ngan company...
kalau pinjam 10k..bayo balikpun 10k..0% interest
beli kete cash....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2008 03:40 PM | Show all posts
Aku penah gak beli kete cash, tapi yg harga RM5000 je la......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2008 03:40 PM | Show all posts
Aku penah gak beli kete cash, tapi yg harga RM5000 je la......
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2008 10:34 AM | Show all posts
Originally posted by altimi at 24-7-2008 03:40 PM
Aku penah gak beli kete cash, tapi yg harga RM5000 je la......


aku byk kali beli keta cash... tapi hotwheel la...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2008 10:38 AM | Show all posts

Reply #65 jofizo's post

sgt setuju kete tanpa hutang atau dah abis hutang ialah ciri2 kete best.

Beli kete yg murah2 jek atau second hand spy tak perlu hutang lama2. Kalau nak ikutkan godaan nafsu mmg nak beli yg mahal2 tapi bercinta nak abiskan hutang kat kete yg susut nilai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 08:12 PM | Show all posts
Mendap ke?...............
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 09:01 PM | Show all posts
2nd car star beli pakai loan keta 7 tahun... sbb amek loan company ajer... 1st car pun loan kompeni jugak, tp 5 yrs loan... yang latest ni cash, sbb ayah kasik, kebetulan dia nak kasik hadiah kat star n adik star... since dia dah tua, dia tak suka pakai loan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 09:11 AM | Show all posts
1st car loan 5 tahun, second car loan 9 tahun

[ Last edited by  sangoku at 29-7-2008 09:34 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 05:51 PM | Show all posts
maibi aku loan 7 tahun....tapi kancil laki aku n vios parents aku cash....

sian aku kan?d/p rm17k pun masih kene utang 7 tahun....

[ Last edited by  kinokuniya at 29-7-2008 05:53 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 07:22 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 20-7-2008 09:25 AM
aku nak tanya ni..off topic sat....

kalau kete loan 9 tahun.....bulan2 RM410 ..dah bayar 4 tahun ...agak2 interest dah lepas ke dak?????


kalo ikutkan stendet loan 9thn,downpayment 10%...tahun ke-2 (24bulan) bayaran yg kita bayar kt bank tue dh blh settle bayor interest bank...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 07:25 PM | Show all posts
aku baru plan nak beli kete proton tiara cash,2ribu jek..
nak letak kt kampung,leh wat rally kt ladang klapa sawit
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2008 12:01 AM | Show all posts

Reply #15 ryo_takahashi1's post

mem aku org goment jugak bapak dia..dia bayar accord dia 2 x bayar jek..ko nk ckp dia kategori

reply to melor wangi bukan ko ryo..hee

sian dorg org goment..asik kene kutuk aje..wpun aku pun jeles ngn nikmat2 duania yg dorg dapat terima je la...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2008 03:16 AM | Show all posts
7 tahun!...skang loan lagi 3 tahun...hmmm..lama dah gak keta aku ni hek....tamo jual..sayang
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2008 03:37 PM | Show all posts
keta aku 7 tahun....tinggal lagi 2 tahun aja
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2008 08:17 AM | Show all posts
kenapa mama tak leh vote?

keta mama baru bersalin 3 bulan lepas... masih baby gitu... tapi mama tak peduliks... mama dah modify tukar sportrim... boifren mama yg blanja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081440s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list