JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
112126
View
466
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Post time 19-8-2008 12:21 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 04:35 PM
member ada cakap....ini cakap2 belakang orang bank gak....
bank menadah nyiru kalu orang wat loan 9 tahun. ptama dia leh untung lama sket....
kedua...manusia skrg pakai kete paling lama 5 tahun ...


aku rasa sumer org tau..kalau customer vs bank..tak pernah bank rugi..mesti untung..hahahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 12:59 PM | Show all posts
kete aku loan 9 thn.. bln 10 ni baru nk masuk 4 thn.. lg 5 thn utang.. huhu lama nyeeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 02:17 PM | Show all posts
Originally posted by widuri at 15-7-2008 04:15 PM
aku lak....7 thn je.....tapi dah abih bayar masa usia kereta 5 thn....ekekeke


tiap2 tahun kau bayar lebih ke cam mana eh??
aku pun ada gak terfikir nak bayar lebih tiap2 bulan so that cepat habis..
boleh ker??
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2008 03:42 PM | Show all posts
dlm harian metro 18/08/08 bank mencari lebih kurang 100 buah kereta yang tidak menjelaskan ansuran bulanan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 10:42 PM | Show all posts
Originally posted by wanitasiber at 19-8-2008 15:42
dlm harian metro 18/08/08 bank mencari lebih kurang 100 buah kereta yang tidak menjelaskan ansuran bulanan....


100 tue average sebulan kot...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 01:49 PM | Show all posts
beli keta... pastu lari la.... padan muka bank... bole x ??.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 02:11 PM | Show all posts
lepas tu nama naik court..kena blacklist sampai senja la tak dapat buat loan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 02:50 PM | Show all posts
ramai giler org ambik 9 tahun erkk... huhuhuu..
loan rumah lak 30 tahun.. hidup bayor hutang gitewww... uwaa uwaaa  
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2008 04:11 PM | Show all posts
gen2 aku kena tunggu tahun depan baru breakeven...0-0...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-9-2008 10:27 AM | Show all posts

Reply #133 takumi86's post

Interest rates utk keter jepon pon dah naik sampai 3.9 % sekarang. Kalau teringin nak pakai terpaksa la wat 9 tahun........berjanggut tuu nak abis
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 04:13 PM | Show all posts
aku plak baru nak apply keta pasal nak gie kuliah senang ..boleh gitu 9 tahun beb lama nyer
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 04:19 PM | Show all posts
keta aku plak hutang 7 tahun..perghh..rasa lamanya 7 tahun tu..buat hutang lewat 2004, dijangka abis hujung tahun 2011..

pernah aku disoal soalan ini..

"Dalam dunia ini, kereta apa paling best???"

Maka banyaklah jawapan macam Imprezza, Evo, Ferrari, Lambo..bla bla bla..

"SALAH! Kereta paling best dalam dunia ni adalah kereta tiada hutang"

semua setuju
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2008 04:21 PM | Show all posts
Originally posted by ashna at 19-8-2008 02:17 PM


tiap2 tahun kau bayar lebih ke cam mana eh??
aku pun ada gak terfikir nak bayar lebih tiap2 bulan so that cepat habis..
boleh ker??


rasanya pada tahun kelima dia buat early settlement kot
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2008 03:25 AM | Show all posts
Yang 9thn tu mesti gov staff nye,menjana ekonomi negara sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2008 05:26 AM | Show all posts
Originally posted by civicreturn at 27-9-2008 03:25 AM
Yang 9thn tu mesti gov staff nye,menjana ekonomi negara sungguh


Aku goverment staff...dan aku TAK buat loan 9 thn.
Loan 7 tahun and fullsettle after 4 tahun.
aku kenal ramai member keja private yg BUAT loan 9 tahun

aku jual keta aku Mei 2006 and dapat 9K cash.
mungkin sebab dulu beli aku byr downpayment 15%
tak lama lepas jual harga keta terpakai jatuh
kira nasib baik jugak le...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 02:42 PM | Show all posts
memang pun staf goment...nak buat macam maner gaji kecik ..kalu byk duit bolehlah byr cash jer...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 03:19 PM | Show all posts
lagi 3 thn......lamanyerrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2008 04:54 PM | Show all posts
aku loan kete 7 tahun ..... baru bayar 7 bulan
lagik 6 tahun 5 bulan hutang
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 03:33 AM | Show all posts
ramainyer wat loan keta 9 tahun
maklumlah kos idup tinggi, interest keta pun dah mencanak naik, terpaksa ler wat loan maksimum
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by YaKUza80 at 29-9-2008 02:42 PM
memang pun staf goment...nak buat macam maner gaji kecik ..kalu byk duit bolehlah byr cash jer...


Aku rasa sebab harga keta kat Malaysia memang terrrlalu mahal...
Kalau gaji kecik sangat...maknanya belum berkemampuan pakai keta...baik takyah pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 10:31 AM | Show all posts
9 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2008 01:57 PM | Show all posts
Originally posted by sixfullbar at 26-9-2008 04:19 PM
keta aku plak hutang 7 tahun..perghh..rasa lamanya 7 tahun tu..buat hutang lewat 2004, dijangka abis hujung tahun 2011..

pernah aku disoal soalan ini..

"Dalam dunia ini, kereta apa paling b ...



aku SETUJU .............. mcm keta wira aku tu ... tarak hutang yeaaaaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 15-7-2008 03:42 PM
Aku just nak tanya berapa tahun korang buat loan kereta. Aku dulu pakai keter 2nd hand buat 6 tahun. Yang baru ni plak aku buat 9 tahun. Ok, jangan lupa mengundi...........


keta kancil saya ni 7 thn jer (dah hbs dah pun), tp bila beli keta lagi satu ni loan sampai 9 thn
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2008 08:42 AM | Show all posts
apsal bila keter

- dah takde utang ...

- dah kurang cun rupanya...

- masih reliable...tadak breakdown tgh jalan

ORANG KELILING haku sukaaaa sgt cucuk suruh tukar baru?

dah tu yg mencucuk tu tak pernah rasa camana takde utang keter pun?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2008 05:32 PM | Show all posts
civic haku 5 tahun..tahun depan insyaallah..bulan 5 habis..merdeka sket
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046638s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list