Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
156663
View
2180
Reply

Prince Court Medical Centre

[Copy link]

Author: kikilalat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-7-2008 02:26 PM | Show all posts |Read mode
Salam...

Aku tengah pikir2 nak bersalin kat Prince Court Medical Centre tuh... Tapi info kat website dorang jer tak mencukupi... http://www.princecourt.com/defau ... amp;page=background

So, aku nak tau la pengalaman sesaper kat sini or kawan/ sedara sesaper kat sini bersalin kat Prince Court. Both bedah or natural birth experiences kalo boleh...

Gynae saper... Paed saper... Nurses okay tak...

So far, based on website... facilities macam best PLUS dorang provide single room jer... tuh yg aku nak beranak situ tuh... tapi takut plak, facility jer cantik servis macam hampeh...


Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 02:43 PM | Show all posts

Reply #1 kikilalat's post

prince court baru bukak je kan.

ni list specialist dia http://www.princecourt.com/defau ... amp;Sortby=fullname
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 02:44 PM | Show all posts
Prince Court Medical Centre memang mewah tahap maximum..
macam hotel 6 bintang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 02:50 PM | Show all posts
salam....

tahniah kerana anda bakal menjadi ibu....

tentang hospital prince court tu....tu apa yang saya tahu ....hospital masih baru ...segala kelengkapan pun baru....

rasanya bersalin kat mane2 pun sama je...bergantung pada gynae kalau dapat yg ok....semuanya berjalan lancar....

rasenye kalau nak kesana nak ambil gynae yang mane?

sekarang dah berapa bulan usia kandungan dan anak ke?

monthly check up kat mane?

cari nak gynae yang mane nanti saya komen kan......

kerja saya sememangnya link ngan hospital O&G
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2008 03:13 PM | Show all posts

Balas #4 alya_maisarah\ catat

wah... bagus lah if u boleh komen... komen sumer gynae dia boleh tak?... hehehe... am thinking between dr abdul aziz, dr paul tay, dr seri suniza or dr tan niap hong... kalau boleh nak gynae yg ader experience pasal high blood pressure, pre-eclampsia...

boleh komen about their NICU tak?

mainly nak bersalin sana sebab single room and heard the nurses best2... pasal gynae tolak tepi dulu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2008 03:14 PM | Show all posts
Originally posted by hazak at 17-7-2008 02:44 PM
Prince Court Medical Centre memang mewah tahap maximum..
macam hotel 6 bintang..



tu sebab ler teruja nak beranak sana... alang2 kena masuk spital, baik masuk spital yg best...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 07:46 PM | Show all posts

Reply #5 kikilalat's post

Pasal gynae tuh nama dr abdul aziz ku pernah nampak kat damansara speacialist and seri suniza dulu kat HUKM... terpulanglah kalau nak dr lelaki yg Islam or dr wanita Islam...biasa dr perempuan garang tataulah cuma I penahlah call seri suniza nih garangnya mak aii..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 08:42 PM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 17-7-2008 03:13 PM
wah... bagus lah if u boleh komen... komen sumer gynae dia boleh tak?... hehehe... am thinking between dr abdul aziz, dr paul tay, dr seri suniza or dr tan niap hong... kalau boleh nak gynae yg a ...


as a mother of 3, saya rasa soal gynea among yang paling penting...
masa bersalin macam2 unexpected boleh berlaku, time ni lah gynea tu kritikal. kalau dia panik, susah kita ooo
anak no 1 saya alhamdulillah okay2 aje proses bersalin walaupun lama. biasalah kan anak sulung.
anak no 2 kena vacuum sbb terbelit tali pusat dan tak boleh keluar on his own.
anak no 3 kena vacuum sbb besar. towards the end of the process heartbeat dia low. alhamdulillah selamat walaupun masuk NICU 2 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 10:30 PM | Show all posts

Reply #5 kikilalat's post

dokter2 yg kat sini sume experienced.. so sure berpengalaman pasal apa2 pregnancy related problem like pre eclampsia and all..

aku cume leh komen pasal dr aziz je.. dia charming gitu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2008 09:35 AM | Show all posts

Reply #7 hazen's post

hohoho... betul kot theory gynae pompuan garang tuh... dr nora pun agak garang jugak... pernah dengan dia... kalut pun bley tahan gak   .... sekarang check ups dgn dr hamid, relaks jer... bagus dr hamid nih....

tapi tu ler... both of them attached to pantai... kalo boleh nak beranak kat tempat best sket, alang2 kompeni sponsor nih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2008 09:39 AM | Show all posts

Reply #8 ummimon's post

saper your gynae... and beranak kat mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2008 09:40 AM | Show all posts

Reply #9 Delifrance's post

errr... charming tolak tepi... dr aziz nih very experienced macam dr hamid gak ker?

btw, thanks for info in yr PM
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:22 AM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 21-7-2008 09:40 AM
errr... charming tolak tepi... dr aziz nih very experienced macam dr hamid gak ker?

btw, thanks for info in yr PM




sume org ade plus minus points masing2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:25 AM | Show all posts
mcm dr sersuniza tu sesapa ade masalah uro-gynaecology, dia mmg teror ..

past presidents of O&G society:
1979 / 80 Dr S Dharmalingam
1980 / 81 Dr Johan Abdul Malek Thambu
1981 / 82 Dr Hamid Arshat
1982 / 83 Dr R S McCoy
1983 / 84 Dr A P Puraviappan
1984 / 85 Dr Wong Wai Ping
1985 / 86 Dr P Boopalan
1986 / 87 Dr Ong Hean Choon
1987 / 88 Dr Ong Sing Kwee
1988 / 89 Dr J S Sambhi
1989 / 90 Dato' Dr M Kanagalingam
1990 / 91 Prof V Sivanesaratnam
1991 / 92 Prof Nafisah Adeeb
1992 / 93 Dato' Dr N Subramaniam
1993 / 94 Dr Alex Mathews
1994 / 95 Dr Milton Lum
1995 / 96 Dr N Sivalingam
1996 / 97 Dr Lim Cheng Lim
1997 / 98 Dr Abd Aziz Yahya
1998 / 99 Prof S Raman
1999 / 2000 Dr S P Rachagan
2000 / 2001 Dr Sheik Johari Bux
2001 / 2002 Prof A Kulenthran
2002 / 2003 Dr Gunasegaran PT Rajan
2003 / 2004 Assoc Prof Jamiyah Hassan
2004 / 2005 Dr Mohd Hafetz Ahmad  
2005 / 2006 Dr Ravi Chandran
2006 / 2007 Datuk Dr Abdul Aziz Yahya


clients i (melayu) ramai juga yg suka dr ravi kat gleneagles tu..even my cousin pon pegi kat dia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:40 AM | Show all posts

Reply #14 Delifrance's post

hi... wow, u seem to know so much about gynae/ob gyn. yang make it to the presidents' list above kiranye memang best of the best ke? top of the class?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:40 AM | Show all posts

Reply #14 Delifrance's post

hi... wow, u seem to know so much about gynae/ob gyn. yang make it to the presidents' list above kiranye memang best of the best ke? top of the class?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:51 AM | Show all posts

Reply #15 gwenrocks's post

no lah.. just post it here in case it makes any difference to anybody..or just as good-to-know thingy..

heh... cheers!

if anybody want a very good doctor who is not so pricey - i would recommend my old gynae - dr sambhi (88-89).. best oo..clinic kecik je la kat medan tuanku
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 10:57 AM | Show all posts
hmmm i see....thx!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 11:10 AM | Show all posts
Originally posted by kikilalat at 17-7-2008 03:13 PM
wah... bagus lah if u boleh komen... komen sumer gynae dia boleh tak?... hehehe... am thinking between dr abdul aziz, dr paul tay, dr seri suniza or dr tan niap hong... kalau boleh nak gynae yg a ...



u are having preeclampsia? ke masa previous pregnancy?

i had it mase 1st pregnancy ... 2nd takde.... 3rd siap low bp memanjang asyik kuwa masuk sepital (duit kuwa je la, masuknye tak..dah la bayar sendiri..hu hu..takpe la janji anak selamat, rezeki ade di mana2...)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2008 11:27 AM | Show all posts

Reply #19 Delifrance's post

previous pregnancy...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 06:26 PM | Show all posts

Reply #1 kikilalat's post

my gynae is dr aziz and i see him at prince court...i think dia ada clinic kat gleneagles jugak kan? i like him cos he's calm and entertains my questions yg kdg2 mcm ntah hapa2...padahal this is not my first child

last month after my monthly check-up, i asked the ladies at the reception for a tour of the labour/delivery room as well as the single rooms...

labour/delivery room very nice....the nurse yg bawak tour tu dia ckp they try to make it as "homely" as possible bcos a lot of moms get nervous part nak beranak2 ni (including myself, mmg penakut)

they also bawak tgk the nursery...they've got two...but masa i tengok tu they were only 2 babies in there...a pair of twins...yg lain empty

the rooms pulak very, very comfy lah...with the price you're paying kan

i tengok the single room as well as the suites, ada two types...normal suite and junior suite....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 06:28 PM | Show all posts
so far i like it there, everytime check-up pun if they put down at 3pm, mmg i sorang je lah at 3pm and i think the next patient will come at 3.30pm and so on...

the service pun very prompt and the staff there very courteous...but then again, i suppose any hospital that you're comfortable with should be fine

hope this info helps
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 07:59 PM | Show all posts

Reply #10 kikilalat's post

woo kompeni ko sponsor ekk bestlah...macam petronas pun dier cover kat prince court gak member aku pun plan nak beranak kat situ tataulah dr saper...

Dr ku di pantai pun sezaman ngan dr hamid....ader member aku dilahirkan dr itew dan anaknya pun dr yg sama...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 10:41 AM | Show all posts
hazen..dr dris eh?
ramai gak y suka dia kan.. nice doc.. org kata jahitan dia kemas..
malangnya, assistant2 dia yg kat depan muka combong betull..even turned off some patients
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 10:59 AM | Show all posts

Balas #1 kikilalat\ catat

off topic 1 minute

wah kiki   ..congratulations...ini yg 2nd ker 3rd..?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068032s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list