Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
155849
View
2180
Reply

Prince Court Medical Centre

[Copy link]

Author: kikilalat       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-7-2008 04:39 PM | Show all posts

Reply #25 Sasha's post

baru yg 2nd sasha... aku kawin lambat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2008 04:42 PM | Show all posts

Reply #22 reginagrace's post

thanks a lot regina... it really helps!

i was browsing through prince court nyer website... unfortunately dr aziz tak ambik appointments on saturday... my hubby sure nak ikut kalau pegi ante natal check ups, so we usually schedule our apointments on saturdays... hmmmm, mebbe i can try with dr seri suniza...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2008 04:45 PM | Show all posts

Reply #23 hazen's post

aku pun bawah sponsorship petronas ler nih ... ko tolong ler tanya kan kat kawan ko tuh, dia amik gynae yg mana... thanks
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2008 09:00 PM | Show all posts

Reply #28 kikilalat's post

Aku dah lama plak tak bagi emel kat dia rasanya beranak aug nih kot...tapi ikut ko lah kalau nak lelaki ameklah dr aziz tuh kalau nak pompuan dr garang tuh lupa laks nama dier...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2008 03:45 PM | Show all posts
Originally posted by Delifrance at 20-7-2008 10:30 PM
dokter2 yg kat sini sume experienced.. so sure berpengalaman pasal apa2 pregnancy related problem like pre eclampsia and all..

aku cume leh komen pasal dr aziz je.. dia charming gitu..




hehehhe..kalau kau pernah try ngan dr nik, mesti kau kata dr aziz tu garang gila..
ada la 2-3 org kawan2 aku kata dr aziz cam takde perasaaan
competency wise, semua org tak doubt dia..anak murid dr hamid kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2008 03:49 PM | Show all posts
hmm..aku tanya sapa ntah kt susuibu, dia kata dr seri suniza tu lembut orgnya..
aku baru plan anak no 4 nanti nak gi kt dia
nampaknya, aku gi jumpa dr nik jugak la camni..
takpe, aku test dulu je la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 08:09 AM | Show all posts
congrats kiki..   ko due bila?

kata checkup ngan dr hamid.. nape tak bersalin ngan dr hamid jek terus?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 09:24 AM | Show all posts

Reply #31 Ariys21's post

aku pun plan nak test jer... sebab insurance nyer orang kata selagik tak bersalin, pegi ler memaner gynae yg kita suka... kalo dah kuar GL maternity baru tak bley tukar gynae...

aku pun ada terbacer kat satu forum yg dr suniza nih bagus... Wallahualam. nanti aku report kat sini kalo aku pi kat dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 09:29 AM | Show all posts
Originally posted by ilove_cokelat at 28-7-2008 08:09 AM
congrats kiki..   ko due bila?

kata checkup ngan dr hamid.. nape tak bersalin ngan dr hamid jek terus?



aku due lambat lagik... awal next year. ko pun preggers kan chokkie? congrats to you too!

aku nak bersalin kat spital prince court tuh. dgr citer best mcm hotel... hehe. dr hamid attached kat pantai medical bangsar jer kan?... aku dah pernah beranak kat sana. so-so jer lah facility dia. pastuh ramai student nurse kat obs & gyn ward... kalo pandai buat keja takper jugak, kengkadang aku plak yg stress dgn student nurses tuh :@ .

kalo dr hamid attached to prince court gak, sure aku amik dr hamid... tapi tengok ler, kalo prince court nyer gynaes tak best, aku beranak ngan dr hamid kat pantai jer ler...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 09:40 AM | Show all posts

Reply #34 kikilalat's post

aku due lepas raya, insyaAllah sempat melantak rendang... kikiki.. ... thanks

pantai ngan kpj mmg ramai student nurse... diorg kan ada nursing school...
ko try jek setiap gynea yg ada kat prince court tu... sekali cekup sorang gynea...leh gitu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 09:44 AM | Show all posts

Reply #35 ilove_cokelat's post

wah... ko due lepas raya ek... coming soon jer tuh kan... boy ker girl? anak ko yg ke 3 ker nih?

ada 2 jer gynae islam... aku pikir nak ikut turutan ler... memula try yg perempuan islam, pastuh lelaki islam... kalo tak jalan gak, baru balik pantai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 09:55 AM | Show all posts
dah 3 kali cek up, nampak boy... sekali dgn 'pistol' dia nampak... er, insyaAllah yg no 2...

mmg tak lama lagi pun.. now dah 3rd trim... dah susah nak tido malam, berat dah turun... wed ni aku checkup lagi, tunggu jek la dr tegur sbb berat turun... hehe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 10:05 AM | Show all posts

Reply #37 ilove_cokelat's post

anak ko yang pertama girl ker boy?... sama ler kita nak masuk nombor 2 yer, insyaAllah...

saper gynae ko... and plan nak branak kat spital mana?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 10:40 AM | Show all posts

Reply #38 kikilalat's post

yg first boy...

gynea aku dr fauziah - ampang puteri...
aku malas nak tukar gynea walaupon jaoo aku nak ke ampang puteri tu dari umah aku kat shah alam.... jgn beranak dlm kete udah... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 11:28 AM | Show all posts
dr seri suniza tuh urogynaecologist kan ?
apa maksud urogynaecologist ekh ?
gynae jugakkan ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 11:46 AM | Show all posts

Reply #40 Calla lily's post

she is a consultant obstetrician & gynaecologist.

urogynaecology tuh bidang gynaecology yg dia specialise in. berkaitan dengan permasalahan kencing.


What is Urogynaecology?

Urogynaecology is a subspecialty or branch of gynaecology that deals with the diagnosis and treatment of women with pelvic floor disorders such as urinary incontinence (loss of bladder control) and prolapse (falling or bulging) of the vagina, bladder and/or uterus.


http://www.healthpoint.co.nz/default,30740.sm;jsessionid=A9EAEBB73D0847E9FA757AFB5AC8F085
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 11:48 AM | Show all posts

Reply #39 ilove_cokelat's post

ooo... sepasang hero lah ek...

jauh tuh dari shah alam ke ampang... kalo takut beranak dalam keta, ko mintak ler kat doctor nak check in awal...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 01:07 PM | Show all posts
dr ravi ku mmg dr gynae yg aku suka.. dr aziz pun sama.. cuma.. my sis in law mcm tak brp dgn dr aziz ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 01:22 PM | Show all posts
aku dh pergi prince court tu..mmg la lagi gempak pada gleneagles, tp pada aku takde la cam hotel..biasa saja la..or at least takde la cam hotel 5 bintang..

hospital, canggih camne pun bilik air kena cam bilik air hospital, mana blh guna hotel material..tp spacious la..siap sofa bed semua dah ada..ada fridge, tak perasan gleneagles ada ke tak..

tp ada kawan aku, selamba je kalau beranak ambil presidential suit kt gleneagles tu..

hmm..aku dgr dr ravi bagus gila..tp kalau based on recommendation, dr aziz tu, selagi ada pilihan, aku tak pergi kot..sbb ada a few people kata dia kasar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 01:37 PM | Show all posts

Reply #44 Ariys21's post

hehehe.... itu claim yg Prince Court buat kat press info dia la... anyways it sure beats the facility kat pantai medical bangsar ... gleneagles not an option for me... nak pegi prince court pun kena bertekak dengan laki, dia takut jam masa nak pi antar beranak tuh... sib baik ada smart tunnel & putrajaya-kl link dah skrg nih...

In addition to highest-quality medical care, future patients will also be able to take advantage of the atmosphere and service of a 5-star hotel.

http://www.meduniwien.ac.at/pcmc/index.php?id=10&language=1

ooo.. jatuh lagik points dr aziz..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 01:46 PM | Show all posts
prince court nih punya charge lebih kurang sunway medical aje, but their services and foods sangat sangat better. mungkin sebab baru kot.
ai deliver anak kedua kat prince court ni. sangat sangat lah selesa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2008 02:57 PM | Show all posts

Reply #46 ultraviolet's post

saper your gynae ek? okay tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 03:21 PM | Show all posts

Reply #30 Ariys21's post

aku tak pernah jumpa dr nik so tak leh komen.. tp ade kawan aku yg tetap setia dgn dia walaupon charges dia mahai gila... dia mmg kata dr nik sgt la best
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2008 11:49 PM | Show all posts

Reply #41 kikilalat's post

thanks for the info kiki
ade mcm2x jenis gynae rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2008 02:11 PM | Show all posts
calla...

sekang ni call jumpa dr mana? dr adilah kan? tak continue dgn dia? ke saja tukar2 angin?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062310s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list